Sunday, June 12, 2011

A Gyogyito Ember

Mindenki kepes mindenre, amiben hisz. Ha nem hisz, ugy is tokeletes, egyedul sajat magat limitalja, illetve, ha vannak, a kisgyermekeit, hiszen nekik tovabbadja felelmet, haragjat, nehezteleset. Ha nem szavakban, akkor (is) energetikai mintakban, lenyomatokban.


Gondoljuk csak vegig: nehezteltek valamire, valakire pl. a ded- vagy nagyszuleink? (Esetleges) halaluk utan is meg jol emlekszunk arra, miket mondtak, hogyan ereztek, meg eletukben? Ezek a mondatok/erzesek ott cirkulalnak a tudatalattinkban.. vagy eppenseggel... tudatosan is magunkra vesszuk, es hordozzuk tovabb magunkban.. tovabbadva oket a kovetkezo generacioknak..


Nem is sejtjuk sokszor, milyen esemenyek befolyasolnak minket.. mit rejt az a 80%-nyi tudatalatti informaciohalmaz. Tartalmazhat tobbek kozott olyan kollektiv hitrendszereket, mint:
- az 1929-33-as vilagvalsagban elszenvedett vesztesegek gyotro energiaja vagy eppen a mamorito nyereseg/vagy akar annak hajszolasa/ mintaja,
- a "lelek sotet ejszakajakent" emlegetett hihedelem a 16.szazadbol - mikor is Keresztes Szt. Janos a tomlocben bunhodott tanai hirdetese miatt - abban az idoben kerult be a koztudatba az a nezet, miszerint a leleknek vegelathatatlan bunhodeseken es szenvedesen kell keresztulmennie ahhoz, hogy kozel keruljon Istenhez (az egyhazi igek erre meg ratettek par lapattal)
- a vilaghaborukbol rank maradt tudatalatt hordozott fajdalmak...
es meg sorolhatnam.


Rengeteg trauma szarmazik az ilyen kollektiv hitrendszerekbol: az eveskenyszerektol kezdve a szegeny-erzetig, a "szerencsetlenseg-tudatig", stb.stb. Ha letesztelnetek magatokat, meglepodnetek, ugyanugy, mint a klienseim, barataim, vagy en magam  :-)


Tehat EN VAGYOK A SAJAT ELETEM TEREMTOJE.
Ez a felismeres koveket mozgathat meg, sot... SZIVEKET es ELMEKET.

A mai vilagban valami tortenik. Valami zajlik. A regi, titkos tanok nem titkosak tobbe. Ma mar nem kell "beavatottnak" lenni ahhoz, hogy megertsuk, mi zajlik bennunk es a vilagunkban. Egyre tobb es tobb ember tudja, erzi, hiszi, hogy amennyiben felvallalja a felelosseget es szembenez SAJAT FELELMEIVEL (minden vonatkozasban: csalad, lelek, elozo idok, csoporttudatok), nem csak sajat magat, de a kornyezete eletet is megvaltoztatja. A Foldon emelkedik a Tudatossag.
Ahogy megvan a kritikus tomeg, megvaltozik a Csoporttudatossagunk is minden szinten. 

Az Ember veleszuletett kepessege, hogy elmejenek erejevel iranyitson. Kepes iranyitani gondolatait es erzelmeit is, rogvest, ahogy kilep a "dramakbol", amiket maganak teremt.


Miert teremt dramakat, traumakat? Lehet tanulas celjabol (a leleknek Sotetsegen kell atmenni, hogy elerjen a Fenybe - a dualitas kotelezettsegei), vagy mert ezt a mintat latta (mar a csaladomban is mindenki ilyen volt), vagy akar rossz szokasbol, mert valahol, valamikor megtanulta a tudatalattija (mely nem tesz kulonbseget jo es rossz kozott, csak biztonsagban tart) es beleragadt peldaul az onsajnalatba, onhibaztatasba, az on-szabotalo erzelmi es gondolati mintakba.

Van valasztasunk: ezeket a mintakat at lehet alakitani, ki lehet cserelni ugy, hogy az mindenkinek jo legyen. 

MINDEN Ember Gyogyito: kepes meggyogyitani onmagat es kornyezetet. 
Azert, mert esetlegesen ezt nem tapasztaltuk meg, nem jelenti azt, hogy nem letezik. (Hany olyan dolog van, amit MI nem eltunk at es megis meg vagyunk gyozodve letjogosultsagarol!!!!)

Es akkor itt es most tisztazzuk le, KI IS AZ A GYOGYITO:


  • A GYOGYITO IS EMBER. NEM EGY KULONLEGES, MISZTIKUS VALAKI. 
  • NEM LENGIK KORUL TITKOK.
  • EMBER, AKI HIBAZHAT, AKI UVOLTHET, AKI SIRHAT. 
  • EMBER, AKI "GYARLO", AKI "UGYAN OLYAN, MINT A TOBBI", AKI EL, MOZOG, AKI RESZT VESZ A NAGYBETUS ELETBEN, MINT BARKI MAS.

A KULONBSEG EGY DOLOGBAN VAN: TUDATABAN VAN ERZELMEINEK, GONDOLATAINAK ES TETTEINEK. MEGENGEDI MAGANAK, HOGY HIBAZZON, HOGY ATELJE IGAZ ONVALOJAT, VAGY EPPEN AZT, HOGY SIKERES LEGYEN. 

DE TUDJA, BARMIT IS TESZ: VAN VALASZTASA MEGVALTOZTATNI ERZELMEIT ES GONDOLATAIT, VAN VALASZTASA VALAMI OLYAT TEREMTENI, AMI MINDENKI SZAMARA JO.

Bizonyos aspektusainkban tukrot tartunk masoknak. Nem egy-az-egyben, hanem pontosan azt tukrozzuk  vissza, amibol a masik tanulhat - ha akar. A Gyogyito Ember tukrot tart Masoknak: igy is lehet csinalni. Az Ember tukrot tart a Gyogyito Embernek: o pedig megvizsgalja, hogyan tud "jol kijonni" az xy tortenesbol/mintabol, es kicsereli, hiszen a cel, a nyertes-nyertes pozicio megteremtese. Nincs szukseg "vesztesekre", mert nem verseny az Elet (meg ha van, aki azt is hiszi, de az is jo, hisz ugyanolyan hihedelem, mint barmi mas, ergo: megvaltoztathato).


Az Elet Celja nem mas, mint:
LEGY A LEGJOBB, AKI TE MAGAD LEHETSZ.
HOZD KI MAGADBOL A LEGJOBBAT.
FEJLODJ - EZZEL SEGITESZ MASOKNAK, HOGY OK IS FEJLODJENEK.
TUDD, HOGY TUDATOSSAGOD UJ FOLDET TEREMT.





No comments: