Monday, June 6, 2011

Baratbol ellenseg

Amikor megszuletunk: tiszta lappal erkezunk a Foldre - szoktak mondani. Nezzuk onnan, hogy a Lelek mindenkeppen jol erzi magat, viszont a foldi tapasztalataira szuksege van, mert fizikai formaban tud tanulni, fejlodni, novekedni, marpedig ez a celja.

Amikor meghalunk, visszaterunk abba a Szeretet Energiaba, ami az Univerzum Legmagasabb Rezgese. Emberi megiteles ott mar nem letezik, nincs szenvedes, buntetes, itelkezes, csak Tudati Energia/Kollektiv Tudat.

Szoval megszuletunk. Jonnek a szulok, tanarok, kollegak, baratok es ellensegek. Mindtol tanulunk, tanulhatunk, tanulhatnank - ha eszrevesszuk azt, amit tanitani akarnak nekunk.
De sok esetben nem latunk tovabb az orrunknal.

Az a helyes kisbaba, akik mi voltunk... mar a multe. Akkor meg baratok voltunk. Mi es MI magunk. Azota felkaptuk a sok itelkezest, biralatot, kritikat, megfelelesi kenyszert, bizonyitasi kenyszert, kontroll kenyszert, es mar annyira profik vagyunk, hogy elbol tudjuk, masnak mi a jo.

Frankon tudjuk, mit kellene tudnia es csinalnia a politikusnak, a gazdasagi szakembereknek, a szomszednak, a fiatalabbnak, a kevesebb tapasztalattal rendelkezonek, a beosztottnak, a fonoknek, a ferjnek, a felesegnek, a gyereknek...

Mindenkinek be tudjuk mondani a tutit. Csak egy embernek nem: aki MI magunk vagyunk.

Miert is? Felelossegvallalas? Szembenezes magunkkal? Tanult mintak ismetelgetese?

...

Barmi is legyen, ami megakadalyoz abban, hogy ITT es MOST En a Sajat Baratom legyek -  mind hozzajarult ahhoz, hogy EN VAGYOK SAJAT MAGAM LEGNAGYOBB ELLENSEGE.

Amikor feladjuk ezt a VELT (vagy valos?) Ellensegkepet, akkor, de csak akkor elkezdhetunk joban lenni ujra Sajat Magunkkal. 

Es miert szamit mindez?

Kinek az eletet elem En? A szomszedet, a politikuset, a vilag tuloldalan szerencsetlenul jart emberet? Az oveket? Hol van az EN ELETEM? Baratbol Ellensegge leptem elo.

Ahogy visszatalalok sajat Magamhoz, ahogy kapcsolatba kerulok sajat Magammal es ahogy a BARATOM leszek, akkor megvaltozik minden korulottem.

Akkor mar nem lesz szuksegem arra, hogy lefikazzak olyan embereket, akiknek a tevekenysegerol halvany fogalmam nincs, akiknek az eleterol semmit nem tudok (de magambol kiindulva nyomorultnak latom oket), egyaltalan: akkor mar leszek annyira JO BARATJA magamnak, hogy megengedem magamnak, hogy vegre a SAJAT ELETEMMEL TORODJEK, ergo ertekeljem magam annyira, hogy 
VEGRE ELJEK - NE TULELJEK.



4 comments:

Schwarcz Rita said...

Teljes mertekben egyet ertunk azzal amit irtal. Sokan nem ertik meg hogy csak rajtunk mulik hogy milyenek vagyunk es hogy hogyan is ertelmezzuk a dolgokat amik korulottunk tortennek.
Ezaltal formaljuk az eletunket es a szemelyisegunket.

edina said...

Ez hihetetlen...Épp most beszélgettünk ilyen dolgokról a párommal...Kiment a szobából,én meg hogy lássam mi megy a nagyvilágban idekattintok...KÖSZÖNÖM

Alexandra said...

Nagyon jó levezetés.
Jöttök a cserkészbálra?

Unknown said...

Koszi a kommenteket :-)
Alexandra, nem is figyeltem, mikor lesz a bal, utananezek!
Edush, orulok,hogy orulsz :-)
Rita, detto :-))