Monday, March 21, 2011

Gyermekmesek ajanlasa egy ovonenitol

Egy kedves ovoneni ismerosom ajanlja a kovetkezo meseket kisgyermekeknek (a facebookon tortent dillemazasok kapcsan):

"Nagyon jó mondókák vannak Jakabosné Kovács Edit : Kerekítő 1- 2 .könyvében , mely 2009-ben Szép Magyar Könyv díjat nyert. Megtaláljátok a honlapját , ha a google keresőbe beütitek a kerekítő szót.

Én elsősorban a magyar népmeséket ajánlom. Korosztályra lebontva találhatók mesék a köv. könyvekben: Icinke- picinke, Mindennapra egy mese, Kisgyermekek nagy mesekönyve.

3 -4 éves gyermekeknek az állatos mesék valók, később jöhetnek a hosszabb királyos mesék- iskolás kor előtt ezek kiegészülhetnek a folytatásos mesékkel.

Az én Óvodásaim imádták: Mese Vackorról, Rémusz bácsi meséi, Csukás István : Téli tücsök . Az élő mese fejleszti a gyermekek képzeletét , fantáziáját . Sokszor meséljétek ugyanazt a mesét.


Ajánlom a mai magyar mese irók közül Fésüs Éva mesekönyveit. Tavaly jelent meg az "Ezüst hegedű" A google keresőbe ird : " gyermekjátékok- egyszervolt.hu" Itt található: mese, vers, mondóka, dal, fejlesztő játékok."

K0sz0njuk szepen, Marcsi!

2 comments:

Anonymous said...

szia! a Kerekitot mi is csinaljuk Juditnal (nem Edit:), az mondokak fent vannak a weboldalon is, sok hanganyakkal egyutt. azert szuper, mert o csak nepi dolgokkal foglalkozik, tiszta szep regi olbeli jatekokkal. puszi e

Unknown said...

Szio, ezt a Magyar Ovira irod ? Aramszunet van a fejemben bocssiii :))))