Tuesday, March 22, 2011

Azok a regi szep idok

Emlekeztek EZEKRE A ZENEKRE???

Ram jott a nosztalgiazas :-))) Remelem az en korosztalyom is olvas hehe :)

Van itt valaki, aki jart a Fortunaba, az EXPO 25-be, a Randevuba, a Galaxyba - a II.ker. Kolosy teren, a Zugloiba - az Ov utcanal, a Belvarosba es Velencere az Aratoba es a Csillagfenybe, az E-Klubba, az Ezres Klubba, a MOMba, a SOTE-ra, a KOZGAZ-ra, az Ujvar Klubba..

:-)) azok a 80-as evek... es a 90-es evek eleje....

... mikor a taxis sztrajk miatt hazagyalogoltam Obudara, a Raktar utcaba a SOTE-rol ejjel,,
... mikor Koko megnyerte a vilagbajnoksagot es a Fortunaban fergetegeset buliztunk,,
... mikor a sracokkal Porscheval (carrera 911-essel azt hiszem) maszkaltunk ide-oda
... mikor a Fradi es az Ujpesti Dozsa csapattagjaival mozogtam erre-arra
... mikor az Ezres Klubban megnyertem a Ki birja tovabb - tancversenyt reggelig tancolva :))

... es mikor valahol egy Duna menti dizsiben kb. 17 evesen egy vadidegentol kaptam egy whiskey-colat, mint a diszko legszebb lanya :))) haha, a hasitott bor veszkomban, farmerban, NENA hajjal, orias karikafulbevaloval es kb. 56 kilosan :)))

Na, vannak meg emlekek....
... kicsit kesobb... az obudai Tuszi es a Kispal es a Borzek
... Olasz tengerpart az Animal Cannibals-szal es Anitaekkal.... najo, abbahagyom :))))

Haha, micsoda idok voltak! Hat nem unatkoztam soha azt hiszem !!!!! :O)))

EZT IS NEZZETEK MEG (foleg, aki kedveli a funkyt):





Fortuna - 1986-1992 kozott (kb.)

"A fortunás öltözék az úgynevezett college style vonalat követte, ami onnan ered, hogy megpróbáltuk leutánozni, azt amit az amerikai filmekben a főiskolások viseltek.

Az igazi májerek a 80-as évek végén 90-es évek elején kizárólag eredeti amerikában gyártott Levis 501-est viseltek, Veszkó csizmával, vagy timberland -esetleg Sebago- boat shoe-val. Elfogadhatónak számított még a hímzett hátsó farzsebes benetton farmer is.

Annakidején eredeti (amerikában gyártott !!) 501-es-t Budapesten a Fontana üzletház dollárboltjában lehetett lehetett kapni potom 70 !!! dollárért, illetve használtat a legendás Irinyi utcai GO-Jeans boltban, vagy nagyritkán a Tangón. Emlékeim szerint 89-ben a Fontana áruház első emeletén létezett egy timberland bolt, ahol potom 10-12.000,- forint körüli összegért megvehettük álmaink cipőjét.

A boat cipő melett a 90-es évek elejétől igen menőnek számított a bebujós mokaszin (pennyloafer) is, lehetőleg konyakmeggy színben.

Felsőruházat terén a 80-as évek végén a különféle baseball kabátok, és a BROS együttes által divatba hozott bomber dzsekik számítottak a legdivatosabbnak, amiket ekkoriban még nem kizárólag szkinhedek hordtak. Érdemes megemliteni a nálunk "páncso" (poncho) ingnek nevezet amerikai kockás "favágó" inget is."





Errol talan leginkabb az agardi NAPFENY dizsi jut eszembe valamiert :))))


No comments: