Thursday, May 20, 2010

Otthon, Edes Otthon

Haza akarok menni nyarraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

De nem a zimankoba!? Mi zajlik Europaban, hogy kihult a nyar-elo? Osz-uto lett?

Most ragasztottam fel a Szoges Agy melle a falra Moniek ajandek-kepeslapjait Bence 3.szulinapjara, amit tavaly Horvatorszagban kaptunk.......... es a rendrakasban (vegre) meglett Edinaek cime is... (jobb keson..) :O)))

Vissza akarokkk menniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!

:O))))

Bence - akit a Nagykozonseg csak halkszavu, mondhatni antiszocialis gyerekkent ismer - ma (is) elovette az - Ikrek - masik arcat, na meg az itthoni arcat, es uvoltve rohangalt, nem tudom leirni azt a csatateret,, barcsak a jatekok lettek volna szerte szet, de minden, minden, auuu.

A csucspont (ami orakon at tartott, de nekem eveknek tunt) az volt, mikor orditja, hogy "megvadultaaaaaaaaaaaam" es se fule nincs, se nem ert semmilyen szobol, aztan ugral, leesik az agyrol, ordit, aztan ki, aztan be, kizarolag futva bir kozlekedni, ez a haz meg ugy dong, hogy pl. a szamitogepasztalrol majd leesnek a dossziek.

Ha nem akarom, hogy mezitlab legyen egesz nap, akkor kenytelen vagyok cipoben engedni (mert a zoknit nem birja magan elviselni) es kb. 20x elmagyarazni, hogy agyon nem ugralunk cipovel (hiaba, nem vagyok olyan laza, mint az ausztralok).

Baromi nehez meggyozni, hogy a 16 fokos hazban (padlon kb.12 fok) ne mezitlab es rovidgatyaban legyen, es a masik, hogy semmi mast sem akar enni, mint vegemite-os kenyeret. Lacko szerint majd feloltozik, ha fazik (de en nem akarom hagyni! David mar tiszta beteg igy is) na meg biztosan szol majd, ha ehes lesz. Nem is az a baj: szol o, csak enni nem akar.

Egyebkent lefagy a labam es ez a par szonyeg, amink van, halottnak a csok. Nem keszultunk fel a telre rendesen. Na meg ennyit a colopokon allo hazakrol. Meg ugy altalaban az ozzi epiteszetrol.
Istenem, hatha egyszer belefutok egy "rendesen" felepitett es leszigetelt hazba!?
Majd ha hazamegyek.

Ma eleg negativ vagyok. Meg sosem voltam egy turelmes tipus. Habar igyexem, ez soxor nem latszik. Bence majdnem szettepte a fenykepezogepet (a masikat mar galyra tette) es ordit, mint a sakal, ha csak megprobaljuk ravenni arra, hogy maskepp hasznalja, mint ahogy o akarja es nem bir leallni.

Ezen kivul amig kivittem a szemetet, teleragasztotta a szekrenyt meg a tukrot gyurmaval, kretaval osszefirkalta az etkezoasztalt es szekeket, es valamit felragasztott a falra, amit nem oda gondoltunk es ebbol megint oriasi orditas lett. Vegul felnyomtunk egyutt par IKEAs virag-matricat. Imadkozom, hogy ne jojjon le a fal (mintahogy mar lejott a bluetactol par hete egy 20 forintnyi reszen, a felragasztott keppel egyutt). Ja, majdnem felcuppanott a tevere egy ontapado kampot is, azt David akadalyozta meg szerencsere.

Amikor teregettem, akkor a tiszta ruhakat dobalta volna, ujra bomboles, mert nem engedtem - aztan elcsort egy zoknit, ami persze tiszta retek volt a vegere.

Davidot orokke uti-vagja, ez is nonszensz, sot, meg is harapja, komolyan mondom, veszelyes ra!

Estefele buborekot fujtunk, elobb cirkusz, mert nem lehetett bent, na, vegre kimentunk a kertbe, akkor meg a fujot azzal a trutymakkal bekapta viccbol, aztan persze jott a siras, de azert ujra megcsinalta. A vegen csak megnyalta, de igazabol kopkodni nem tud, ugyhogy egyik szeme sir, masik szeme nevet - helyett: egyik percben sir (uvoltve), masik percben nevet (rohanva hahotazva orditva).

Most tornaznak Lackoval. Elotte masodpercenkent kiabalt nekem valamit, ami ugy kezdodik: "Anyukaaam" es ha nem figyelek, odajon es rangatja(-na) a fejemet.

Ha ez a gyerek tukrot tart nekem (spiritualisan) akkor nagy sz*rban vagyok! Ha-Ha-Ha.

Nem birtam eljutni postara, mert nem jutottam sehova ma itthon sem. Nem mukodott a nyomtato, ami vezetek nelkuli, es az osszes modemet ki kell huzni, ujrainditani, playstationt kikapcsolni, meg mittomen,,, mire kinyomiztuk, amit akartunk, 4 ora lett, ennyit a postarol.

Szetesett Bence ruhaskomodjanak a fiokja. Megszereltem, de a furnerlemezeket csak az Isteni Lehelletek tartjak ossze. Fuggonyfelrakas (ami tul hosszu lett, majd Orsika segit felhajtani), fozes, takaritas (fele sem) es kb. pont ugyanugy nez ki minden, mint reggel 8-kor.

Szetvalogattam a hetek ota felgyulemlett papirokat, amibe eloszor Beno majdnem belegazolt, aztan leestek az asztalrol, ugyhogy nesze semmi, fogd meg jol.

1. Alig ulok a net ele, nincs idom/erom sem az emailek megvalaszolasara, sem mas fontos dolgaimra.
2. Nincs idom magamra (es csodalkozom, hogy sehol all a fejem)
3. Meg mindig tul sokmindent akarok egyszerre, pedig mar leredukaltam a tevekenysegeimet.
4. Ha Bencevel jatszom, nincs idom a hazra. Ha a hazzal foglalkozom, Bencere nincs idom.
5. Elmennek egy csomo helyre vele es nelkule is, de mar igy is napi 80 km-ereket vezetek.

Mi a francot rugozok ezen az egeszen? Megyek, megkeresem valahol a humorerzekemet,,, hatha kint maradt a konyhaban...........
Ui: epp Olaszorszagrol van szo a teveben egy Turizmus musorban............

1 comment:

Edina said...

de jo lenne nyaron Mo.-on!!! :-)E