Thursday, May 13, 2010

Bence Forditva

Eloszor is erdekeseket mond:

- "This one nyuszi felpukkant" -ezt februarban mondta, csak eddig elfelejtettem megirni. Akkor alkotta meg, mikor a 2. kisnyulunk (babanyuszink) is felfujodott..szegeny..

- "Akkor elmondom forditva" - ki tudja miert, most ez a szojarasa, talan mert mindent forditva csinal ?????

- Szoges agyban alszik - ami igazabol azt jelenti, hogy haromszoges mintaju agynemu huzatot valasztott az IKEA-ban es odavan erte.... Bence valamilyen oknal fogva a szavak elejet hagyja le/eddig csak olyat hallottam, aki a szavak veget harapta el :-)

- Imadja a forgalmas tablajat - elozo utan kitalalhatjatok: ez a korforgalom - ugyanis nagy kedvence az osszes utjelzo tabla... es lassan mar a kreszt is kivulrol fujja - na meg a GPS szoveget :))

- amikor csucsul a wc-n (vagy 10 percet), ott kell lenni vele, de nem szabad odanezni. Legujabb szolasa a furdoszobaban: "Fordulj vissza, ahol lehet."

- Tegnap kozolte, hogy menjunk mar Gizi mamahoz, mert neki van olyan pici piros katicabogaras csokija. Hat,, nem gondoltam volna, hogy emlexik arra, amit pontosan egy eve kapott otthon!!!!

- Ma ota ugy hiv engem, hogy Anyuka, Anyukam ("figyelj ram Anyukam", "Anyuka, szolok").

- Apjat mar hetek ota Bobikenek hivja - Anyuka utan szabadon, ugyanis Lackoval igy nevezzuk egymast becezve. Bence nekem: "Bobike mikor jon haza?" :O))

(Utbaigazito: amikor kijottem 6 eve a "Bebizes" nem nagyon ment, de a legelejen, mivel Lacko szegedi, gyorsan letisztaztuk, hogy ez Szogediesen "Bobi" lehetne.. akkoriban egyik kedvenc filmunk az 'Asterix - a Kleopatra kuldetes' volt - amiben ugye repkednek az "obelix", Tony Curtix", "Csetlikbotlix", Sorhasix", "Bokafix" nevek... igy hat.. Bebi=B0bi=Bobox=Bobike(x) lettunk :o))


Masodszor is erdekeseket csinal:

- mindent forditva akar felvenni, es az alsogatyajat, a nadragjait rendszeresen forditva is veszi fel. Nalunk a hosszuujjura pulcsira jon a rovidujju polo. Mar a cipovel is beprobalkozott - es tud benne jarni! Ugy kell radumazni, hogy oviba rendesen oltozzon fel -de boltba siman eljon popsival elol-gatyaban! Nehez lebeszelni errol...

- megmutattuk neki tobben is az ollo hasznalatat. Neki az ugy nem jo. O forditva fogja -es ket kezzel vag, teljesen egyedi technikaval - de egesz hatekonyan.

- Gyurmazas: reggel gyurmazott nekem egy fenykepezogepet, mikor en meg epphogy elkezdtem egy csigabigat :O)))) Erdekes, hogy nem allatkakat, figurakat gyurmazunk, hanem az ABC-t es a szamsort 1-20ig. Magyar-angol-spanyolul, de szamolni 100ig bir magyarul, ha kell.

- Nagyon nehez rabeszelni, hogy rendeltetesszeruen hasznalja a mikrot (az eteleket csak o melegitheti meg), a tv/dvdkapcsolokat (de egyaltalan, ne nezzen tvt, eltekintve keves mesetol), a megfelelo mennyisegu vizet adja a viragoknak (csak o locsolhat viragot)

- a slaggal ne locsoljon masokat fejen (persze a kert tele van jo mokaval),

- a banant hogy vagja - ha lehet ne peppe - hisz az oviban szinte minden nap besegit a tizoraihoz valo gyumolcsapritasba, de persze otthon az mas,, az otthon az randalirozasra valo (?) :-))))

- Estenkent ot is meg kell maszirozni, ilyenkor ellazulaskent eldobja kezet labat es most tanuljuk a legzestechnikat is, hisz a macskagyokeres fitoterapias konyven mar tulvagyunk hahaha :O))))

- ha barmi baja van, pl. beveri valamijet, vagy ma a nyelve fajt, azonnal jon: "Anyuka, gyogyitsd meg!" - es hozza Theta konyvemet, es kozli: olvassad azt a gyogyitos reszt - 1 perc mulva: kesz! Es meggyogyul :) (pedig nem kell olvasnom, fejbol gyogyitok :-))))

Harmadszor is erdekes ez az egesz - kitol orokol ilyeneket ez a Gyerok ??? :O))

No comments: