Wednesday, May 19, 2010

Az jo, ha van melo!

A rapszodikus munkahelyemen most megis 3 napot dolgozom nehany hetig.

(Elozmeny: eloszor heti 3 napra vettek fel ujra, aztan kiderult, hogy nem indul a project, igy 1 nap lett, rogvest a kovetkezo heten 2 napra kellett mennem, aztan megint 3, majd ujra egy.. valahogy igy alakult az elozo jopar hetem....)

Jelenlegi munkam: helyrehozni az elmult nehany evben (10-20) felgyulemlett gubancot egy bizonyos SAP adatbazisban.

Bovebben: egy illeto szerint az ausztral munkamentalitas olyan, hogy kb. azt csinalnak (a munkakoruknek megfelelo korlatok kozott), amit gondolnak. Ez tavol allhat az esszerusegtol - ami jon jon, ahogy a legegyszerubb, ugy vettek nyilvantartasba a kulonbozo pumpak es alkatreszek adatait, kezdve a megnevezessel, viszont azt a fogalmat nagy ivben mellozve, hogy "egysegesseg" - igy meg veletlenul sem lehet hozzarendelni a megfelelo gyartasi folyamatokhoz, szallitmanyhoz a reszecskeket.

Az ausztral fonokom most irt egy maganprogramot, amit egy kulon laptopon futtathatok - mivel az IT nem engedelyezne, hogy ilyeneket feltelepitsen a ceges gepekre -, hogy az excel tablak es az SAP adatainak tobb tizezer sorait 'manipulalja'.

Ez szamomra egy dologban nyilvanul meg, ami a munkam lett: a Ctr+P billentyuket kell lenyomkodnom elso korben 1600-szor (ennyi soros az elso tablazatom).
Ez a kovetkezo par napi feladat - izgalmas melo, kellemes oraberrel. Kellhet ennel jobb? :-)
Hahaha.

No comments: