Monday, November 23, 2009

Remalom a Ridge Utcaban - avagy Az Igazsag Odaat van ! ?

Most, este voltunk Phongnal, a Meditalo Csoportban. Tobbes szam, de ezuttal nem Tibit, hanem Bencet vittem. Vegulis ravettem magam, hogy elvigyem, annak ellenere, hogy legutobb - igaz, lassan fel eve mar, jesszus, igy szalad az ido??? - ugralt es csintalankodott, mivel az alvasidejebe gazoltunk.. Ma viszont tudtam, hogy muszaj vinnem.. es jol is tettem. Eloszor is, nyoma sem volt a "regi" Bencenek, most figyelt a ceremonia alatt es a meditalasnal is ult szepen, torokulesben, masreszt utana a beszelgetes alatt is figyelt... s idonkent jatszott kicsit. Vegig ott ult mellettem, nagyon rendi volt - nem gondoltam volna :)

Elozmeny: az elmult 3 ejszakank nyugodtan telt, miota csinaltam, amit Phong irt es Bencere tettem a reliket. (A relik a talizman, amit a Csoport tagjai kaptak - ennek halalunkkor velunk kell lenni). Ahogy Bencen a relik, lathatoan azonnal megnyugszik.
Namost. Vasarnap du. alltunk a konyhaban. Fogalmam nincs, mi tortent, Bence velem szemben ult a pulton, hirtelen osszeszorult a szeme, elkezdett sirni, aztan uvoltott. Ez a nappaliban is folytatodott. Orditott mint a sakal, fogtam par percig, s ahogy Lacko kozolte, na, ez ugyanaz, mint ami ejjel volt, kaptam a reliket, mondtam, Bence, kimenjunk, elmenjunk a tengerpartra feltoltodni? Azonnal bologatott 2 orditas kozott, 1 perc es mar kint is voltunk. Elmentunk a Tanya Parkhoz, 2,5 orara, miutan visszajottunk, minden rendben volt.
(Ja, nem nez nem neki valo meset, filmet pedig egyaltalan nem, tvt se sokat, illetve senki sem ijesztette meg, es meg csak eddig ismeretlen helyzetbe sem keveredett.. ovi pedig csak kesobb jon.. de a Rudolf Steiner ovirol/tanulmanyaimrol kesobb irok.)

Nos, a lenyegre terek: a Szellemek.
Ne felejtsuk el, hogy azert, mert felhos az eg, es mas nem latszik, attol meg fent vannak a csillagok az egen. Azert, mert valaki nem hisz az UFOkban, attol az nem jelenti azt, hogy csak a nagy egoista 'mi-vagyunk-a-vilag' kep letezik :-)))))

Erdekes az angolban a "spirit" es a "ghost" kifejezes, mint szellem, valamint a "soul" mint lelek.
Maradjunk azoknal a Szellemeknel, akik valaha Emberek voltak...

Azok az emberek, akik halaluk pillanataban eros negativ emocionalis toltettel rendelkeznek, sajnos itt ragadhatnak a "koztes letben" - amikor a Szellemuk nem tud tovabb menni a maga utjan... Elofordulhat olyan is mondjuk, hogy egy eros va'gy (pl. a dohanyzas iranti) is itt tarthatja a Lelket a Foldi Elet kozeleben, hogy aztan peldaul megszallva valakit, aki maga is dohanyos, mondjuk azt ugymond rakenyszeritse a meg tobb dohanyzasra, ezzel is probalvan kielegiteni az egyebkent kielegithetetlen sovargasat - hiszen nincsen mar fizikai teste.
Ezeket hivjuk "Hungry Ghost"-oknak, avagy "Ehes szellemeknek".

Namost, ha valaki itt rekedt, akar tizen, vagy akar tobb szaz eve, teste es elmeje nem leven, bizonyos frekvencian probal uzenni - ha talal egy vevot ra. Attol fugghet az erzekeles, hogy mi volt a halal pillanataban - pl. eros harag eseten eros haragot erzekel az arra erzekeny egyen, stb.

Egy viszont eszben tartando, barmennyire ilyeszto is egy ilyen tapasztalat (mondom en, aki fel evig rettegtem az elozo hazban, hiaba tudtam esszel, mi a szitu) ezek a testetlen Lenyek azert jeleznek, mert segitseget kernek. Segitsegert kialtanak a maguk modjan !!! Ahogy tudnak, jeleznek! Ki igy, ki ugy..
Arra varnak, hogy valaki elmondjon ertuk egy imat, valaki segitsen nekik tovabb lepni!
NEM eluzni, nem kiuzni kell oket onnan, ahova esetleg tobb evszazad ota tartoznak valamiert (karma, atok, erzelem..)
Segiteni kell oket, hogy tovabb mehessenek, hogy a karmaikat megelhessek, ne pedig elakadva bolyongjanak tetovan...

Minden terulethez, foldhoz, hazhoz tartoznak szellemek (mennyi hiabavalo oldokles zajott ezen a Bolygon mar... es mennyire ragaszkodhatunk olyan dolgokhoz, amiket halalunk utan pedig ugysem birtokolhatunk tovabb..).
Ahogy a regi mesekben vannak erdok, tavak tunderei, orangyalai, manok hada, koboldok, stb.. a hazaknak is vannak foszellemei.. akikhez lehet fordulni vedelemert, vagy pl. hogy segitse a hazeladast..
Az Ehes Szellemeknek fel lehet ajanlani egy tal etelt (rizst, gyumolcsot), de ez nem az a szertartas, ami a "gyumolcsostalbol jon".
Ez az a szertartas, amikor Szivbol segitesz azon, aki segitsegre szorul - kortol, nemtol, es multjatol fuggetlenul - es ezt hivjuk EGYUTTERZESnek.
Meg ha olyan felelmetes is neha.

Szoval Bencet 'megneztek a Szakertok', ha szabad igy fogalmaznom :) Nincs megszallva, vagy ilyesmi. Csak itt valakire erzekeny. O a "vevo", az "ado" pedig itt kovalyog valahol...
A reliket hordania kell es vele kell aludnia. Egy nap majd tudni fogja, hogy kezelje ezeket a helyzeteket. Addig imadkozunk segitsegert, hogy kikeruljon ebbol a szamara meg nehez szituaciobol.

No comments: