Thursday, November 26, 2009

Rem-Alomtalanul a Ridge Utcaban - 5. fejezet + Konyvajanlo

Tibi kedveert itt az 5. resz is :))))

Eloszor is koszonom a remalommal kapcsolatos kerdesemre adott valaszokat!!!!!

En is hasonlokat talaltam, mint amiket irtatok, de tobb szem tobbet lat :)
Most mar vegre eljutottam kutatasom kovetkezo fazisaba is: a 3-7 eves korosztaly nevelese/ viselkedese/jateka/fejlodese temakort attekintettem tobb szempontbol is megkozelitve.

A tudomanyt es a pszichologiai kutatasokat nem szabad semmibe venni, sot, azon is tultettem mar magam, hogy Sigmund Freud kokainfuggo volt es a fellelt iromanyok szerint erosen tukmalta barataira, csaladtagjaira kulonbozo indokokkal a szert. Az, hogy 40 evi drogfuggosege hogyan befolyasolta kutatasait, nem az en dolgom megvitatni most.

R.E.M almok, ejszakai lidercnyomas, vagy akarmilyen egyeb magyarazattal illeti a hagyomanyos szakirodalom a kisgyermekek bizonyos ejszakai felriadasait, biztosan megalapozott elmeletekre epul, nem ketlem. A hit ereje is tenyleg eros :)))

Namost az a nagy helyzet, hogy az ejszakak remekek, relikkel a kozelben.

Azert hadd jegyezzem meg, hogy itt max.az en hitemrol lehet szo, mert Bencet baromira nem erdekli a talizmanja, HABAR most hallgattam meg a Csodasuli (isteni klassz) oldalan egy rovid riportot, miszerint a gyermekek hisznek a magikus dolgokban (meg jo!), igy meg lehet nyugtatni oket pl. azzal, hogy "Itt a nyuszikad, majd o vigyaz rad ejszaka."

Meg lehet nyugtatni, de nem a mi gyerekunket.
Tehat ott tartunk, hogy 7. ejszakank csondes. Igen am, de belehuztunk a nappalokba!

Szep napsutotte delelott, aztan egyszer csak szuros nezes, majd Bence ordit, mint allat. Nemsokra ra kozli, hogy itt volt a Pokoli Bacsi, megint eljott hozza.
Ennyit a REM fazisokrol es remalmokrol.

Phong azert megnyugtatott szerdan: "Hat igen, a gyerekek ilyenek, latjak, amit az atlag felnott nem, eleg, ha egy (koztes letben ragadt) alak csak messzirol rajuk nez, mar sirva fakadhatnak, ne izgulj."
Koszi :-)))

Egyebkent mar elkezdtem bejegyzest irni a multidimenzionalis emberekrol, elobb-utobb be is fejezem :)



ERROL JUT ESZEMBE EGY UJABB KONYVAJANLO.

Egy idezettel inditok:
" A kisgyerek tudatat vagy szellem-lelket azert ertjuk meg olyan nehezen, mert kisgyerekkorunk ota tudatunk nagymertekben megvaltozott. Ertelmunk es a kisgyermek ertelme korulbelul ugy viszonyul egymashoz, mint egy halom apropenz egy csekkhez, amely mindent egy osszegben tartalmaz - nemigen hasonlitanak egymasra. A lenyegi kerdes az, hogyan juthat el a felnott a gyermeki tudat tapasztalasaig."

Ez egy idezet volt abbol a konyvbol, ami Eckhart Tolle: Uj Fold cimu konyve mellett szinten kotelezonek kellene lennie: Georg Kuhlewind: Csillaggyerekek

Nos, mirol szol? A maceras gyerekekrol? Itt nincs szo sem indigokrol, sem kristalyokrol, sem szivarvany gyermekekrol. Ez az - egyebkent magyar szarmazasu iro - arrol ir, hogy MI, a Felnottnek nevezett Emberi Lenyek hogyan szerezhetjuk vissza a Figyelmet, a szellemi lehetosegeinket, a belso tartasunkat a tudati iskolazas reven.

"Minden neveles onneveles" - mondja Rudolf Steiner.

Ez a konyv azokrol a gyerekekrol szol, akik kulonleges feladatok ele allitanak bennunket.
Ez a konyv talan az osszes mostanaban szuletett gyermek szulojenek szol. Azoknak a felnotteknek nevezett embereknek, akik ki sem latszanak a materialis vilagukbol.
Erdemes lenne odafigyelni a Gyermekeinkre. Ok azert jottek, hogy minket TANITSANAK.

Nem kell rajuk eroltetni a mi sajat vilagunkat, sokkal inkabb megfigyelni, meghallgatni es meghallani, eszrevenni kellene, ahogy ok elnek ebben a foldi kornyezetben,, talan peldat is lehetne venni toluk sokszor az embersegukbol, a feltetel nelkuli szeretetukbol, egyutterzesukbol!

Ne eroltessuk a hozott es kialakult hit rendszerunket a masikra, se a vallasnak nevezett valamit, mert egy Gyermek (vegyuk mar eszre) tobbet tud spontan vallasossagaval a vilagrol, mint mi azt gondoljuk!!! (Mindenki emlexik a gyerekkorara?), Vagy itt van pl. az internet aldasos gyorsan-terjednek-a-hirek "lehetosegei",, mondjuk ooo,,,mi is?
Pelda 1.) 2012-ben mind meghalunk
Pelda 2.) Ha megsem halnank meg termeszeti/meteorit csapastol, akkor meghalunk a H1N1tol
Pelda 3.) Ha meg ettol sem, akkor meghalunk a megmergezett etelektol, foldtol, viztol, stb..

Na. Ha mar megszulettunk, jol meg is halunk, de milyen tudatallapotban?
Ezt kene megtanulni a Gyereketol - tobbek kozott. A masik meg: nehogy mar azt higgyuk, csak a lathato vilag letezik. Es akkor mindjart kitagulhat az elmenk es befogadhatja azt, amit amugy is tudunk - csak emlekezni kell(ene) ra.

Es ahogy egy ismert/kedvelt vezeto mondja: "TARTSD AZ ENERGIASZINTED MAGASAN!!!!"
......... legalabb probaljuk megkozeliteni az Uj Energias Gyerekek rezgeset... ;-) .........

No comments: