Friday, October 29, 2010

Dr. Gereb Agnes

Az a helyzet, hogy se kedvem, sem idom nincs sok hirek olvasasara.

Ma raakadtam tobb cikkre es egy Facebookos oldalra, ahol megdobbenve olvastam Dr. Gereb Agi elozetes letartoztatasarol; ha jol latom, oktober 5-en tortent.

A '90-es evek ota kovetem Agi munkassagat es ugyan mar regebben is kiakaszto volt, ahogy bantak vele, de ez, ami most tortenik, egyszeruen nevetseges es szegyen gyalazat.

Szeretnem tudni, hogy hol vannak a muhibat elkoveto orvosok, korrupt politikusok, drogos zeneszek es szineszek? Ok is lancra verve, megalazva? Es a gyogyszereszek es orvoslatogatok, akik szarra keresik magukat mas emberek szerencsetlensegein /bar csak azon, de soxor csak velt szerencsetlensegeken/?

Aztan elolvastam a Bumerangban elhangzott beszelgetest.

Bochkor Gabort egyebkent kedvelem, Boros Lajossal egyutt (es sokaig Sydney-ben is hallgattam oket), viszont abszolut egyetertek a riportban megszolalo Ildiko nevu holggyel, Gabor eloiteletei es az, ahogy ezt a radioban propagalja, mint a "Nep Hangja",, kicsit nagyobb felelossegvallalast kivanna meg tole.. errol jut eszembe az a vita, talan kb. 2003. kornyeken, amikor az "orvosok es a halapenz" volt a "slager" a Slagerradioban.... de ez nem tartozik ide, max. a felelossegrol..

Visszaterve, lehet, hogy megneznem a pert, ha otthon lennek. Megneznem ugy, hogy ott allna Agi mellett az a par ember, aki ide jutatta az orszagot, aki miatt a magyarokrol olyan a megiteles a vilagban, amilyen, es akik szemrebbenes nelkul milliardosok lettek, mig masok nemhogy nyomorognak, de ennel sokkal rosszabb helyzetben vannak.

Ja, es szeretnem a vadlottak padjan latni a MEDIA tisztelt kepviseloit is, akik a sok felreinformalassal, undorito tomeghulyito musoraikkal, nepbutito, a lenyegtol jopofan eltero informaciokat krealnak, hogy az emberek ne azzal foglalkozzanak, hogy mi van a sajat eletukben es azt hogyan tehetnek jobba, hanem azzal, hogy az x-edik mobiltelefon, a meg egyel jobb auto es a kovetkezo generacios plazma/LCD teve mellett el tudjanak dumcsizni Gyozike alsogatyajarol. Bar a kedvencem azt hiszem /mivel csak evente 1-2x olvasok magyar pletykalapot/ az volt, mikor Noci majdnem leejtette a mobiljat - kepsorozattal.

Szerintem ezek az Emberiseg ellen elkovetett bunok, ugyhogy szivesen vegigneznem ennek a targyalasat.


Na, eddig tartott a Regi Szilvi.

Az Uj Szilvi ezzel ellentetben azt mondja, hogy

"Mikor masokat elitelsz, nem oket definialod, hanem magadat."
Ugyhogy ezen kicsit melozom meg :)
Mit csinaljak, magyarnak szulettem. Nem egy egyszeru eset, de nem is veletlen.


A linkek itt vannak, amiket atolvastam a fenti ugyben, ha valakit erdekel.
A Bumerangos beszelgetes:
http://terepsport.hu/index.php/en/koezelet/ember/3294-a-szueletend-gyermek-nem-betegseg-hanem-maga-az-egeszseges-elet

Dr. Ranschburg Jeno:
http://freegereb.org/component/content/article/1-sajto/47-ranschburg-jen-gereb-agnes-igazsaga

Es itt van angolul is, a peaceful parenting oldalon:
http://www.drmomma.org/2010/10/obstetrician-and-midwife-dr-agnes-gereb.html

vegul a HVG:
http://hvg.hu/itthon/20101023_guardian_gereb_agnes_otthon_szules

2 comments:

Unknown said...

Azt írtad, hogy nem tartozik ide a hálapénz rendszere. Szerintem igen. Éves szinten kb. 4,5 milliárd Ft (szülésenként csak 50 000 Ft-tal számolva átlagként, de szerintem ez több) a tét. És ez csak a hálapénz.

Azt nem számoltam, hogy 1-1 kórház mennyit számláz a TB felé 1-1 szülés levezetéséért és a következő 4-5 napért, amit kötelezően bent kell tölteni. Ez szülésenként minimum 300 000 Ft környékén lehet, de lehet, hogy nagyon alálőttem.

Megyek és meg is kérdem a szomszédot, aki most szült, mert manapság szoktak adni egy tájékoztató jellegű számlát ...

Unknown said...

na erre kivancsi vagyok!