Wednesday, October 6, 2010

Brisbane - Sydney masodszori nekifutasra

Na akkor megegyszer.

Bizonyos dolgok miatti idegeskedesem ellenere elindultunk Brisbane-bol hazafele hetfo reggel 9-kor.
Ahogy megbeszeltuk, megalltunk a Gold Coast egyik reszen, valahol Miami korul :))
Ez jol hangzik, de asszem BroadBeach-en voltunk, mindegy, ott van egymastol nem messze :)

Az Aranypart mindent vitt. Elszallt a harag, bu es banat, mert ez annyira gyonyoru, hogy nincs mirol vitazni :)) A hatartalan tenger, az elettel teli part, a nyuzsgo kozpont es a tavolabbi csendesebb reszek, a parkok es azok a remek jatszoterek, ahol vagy 2,5 orat eltoltottunk, minden pillanatot megert :O)))) Mondjuk Lacko kicsit melozott a laptopba dugott mobilomrol nyert internettel a 30 fokos autoban, dehat ez szakmai artalom nala, beach ide vagy oda :-))

Kis csuszasban voltunk, mert kb. fel 11-tol 1-ig biztos, hogy a parton voltunk (jatszotereztunk), de egy biztos, delutan 4-ig birtunk haladni.
De hogy? 2 helyen is lelassitottak minket, mert aradas volt, es a fel utszakasz viz alatt volt. Nagyon kalandos volt atmenni az alvazmosason, de akkor meg nem tudtuk, hogy lesz ez jobb is.

Egyszer csak megallt a tudomany 4 ora korul. Alltunk, acsorogtunk. Beesteledett. Kb. 6 korul beszeltunk Orsikaval, 8 korulre Lala kihamozta a netrol, hogy aradas van elottunk, a hirekben megjelentek szerint 15 kilometeres sorban alltunk. Szerintunk addigra mar joval tobb volt.
Utkozben - termeszetesen meg vilagosban - Bencere rajott a kakilhatnek. A sor mellett, terdig ero fuben inteztuk, meg jo, hogy volt egy kis betonfal-szeru meg nedves torlokendonk :))))
Aztan szerencsere rank mar sotetben jott a pisilhetnek :)) Viszont addigra mar ujra szakadt az eso! Ja, mert nem mondtam: ahogy elhagytuk a Gold Coast teruletet, omlott az eso orakon at..
Szoval 8 korul Lajossal megbeszeltuk, hogy nincs a kornyekunkon semmi, ahol szallast lehet talalni, mert gyakorlatilag ahova 4 oraval korabban beragadtunk, az egy erdo kozepe volt es el kellett araszolnunk valamilyen telepulesig. Nyilvan, mire odaertunk, felesleges lett volna kiallni a sorbol.. Igy aztan elvergodtunk Coffs Harbour -ig azt hiszem fel 11-re.

De az uton az araszolas kozben elertunk az arado teruletre, egy sav meg semmi sem latszott ki a viz alol, de valahogy az ut egyik szelen nagyon lassan tudott haladni a forgalom. Nekem nagyon durva volt, tok sotetben, szakado esoben atmenni rajta. Akkor pont en vezettem, hisz a valtozatossag kedveert Lacko eppen netet probalt csiholni a mobilommal a laptopjara...........

Szoval nekem kellett David segitsege, hogy fogja a kormanyt :)) De aztan fel oran belul feladtam az egeszet. Azt nem mondom, hogy kar, hogy nem dohanyzom, de ha dohanyoznek, biztosan 3 szal cigit szivtam volna el egyszerre, mert nem birtam kezelni azt a tenyt (sem), hogy zuhogo esoben 80-as tablanal 78-cal menve lenyomnak a kamionok a kozben 2x1 savos utra szukulo vizes uton.

Lacko kenytelen volt atvenni a vezetest, es akkor megerkeztunk Coffs Harbour-ba, ami nagy oromunkre mar csak kb. 8 orara van Sydney-tol, viszont megtalaltuk az egyetlen ures szobat es mar fel 12-re be is cuccoltunk es kidoltunk. Kiveve Lackot, aki meg vagy megint melozott kicsit.

Reggel 5-kor keltunk egy kellemes alvas utan egy olcso motelszobaban, majd 6-kor mar ujra uton voltunk. Eltekintve 1-2 arokba fordult (rendorseg altal mar korabban leszalagozott) autotol, egy kitort kereku kamiontol es par lerobbant autotol, delutan 1 orakor Sydneybe ertunk.

Hova mentunk volna eloszor mashova, mint Lacko munkahelyere. Szerencsere talaltam neki meg 1 tiszta ruhat, ugyhogy beugrott kicsit dolgozni.. mi meg bevasarolni, ugyhogy vegulis 4-re ertunk haza. Pakolas, mosas, rakottkrumplifozes, 1perces zuhany es a fiuk mentek aludni en meg fel 8-ra a Theta gyakorlo estere. Most mar megjottem egy oraja es irok, ejjel fel 1 van.
Itt a masik netfuggo haha. Csak epp, ha Bence itt van, nekem nincs sok idom a gepnel ulni.
Na mindegy, megoldjuk szep gyorsan a helyzetet :)))

Mikor hazaertunk, Bence megjegyezte: Anya, nem akarok meg egyszer Orsikaekhoz koltozni.
Mondtuk, nem koltoztunk oda, epp csak beugrottunk hahaha es tenyleg :O)))))
Viszont masfel nap alatt haza is ertunk.
Legkozelebb - most mar tenyleg!!! - megfontolando lesz a repules :))

No comments: