Sunday, May 3, 2009

ANYAK NAPJAn


Ugy kezdodott, hogy Lacko elment focimeccset jatszani, mint minden vasarnap reggel. Mikor megjott, Anyuval vasarolni es tankolni mentunk.

Utana megjottek Kataek, majd Orsika is, Kataval en elvonultam, Anyu hazatelefonalt, a tobbiek meg randaliroztak egy oracskat.

Bence furcsan nezett, hogy a "Baba" /David/ miket csinal, asszem kolcson kellene kernunk, hogy teszteljuk a "kisteso" kerdest :))
Kata jelenleg Sydney-ben el, kineziologus, nekem nagyon sokat segitett abban, hogy bizonyos dolgokat at/meg/lassak - aki ugy erzi, esetleg szuksege lenne ra, batran ajanlom Ot!!!

Vilagos, ertheto, es nagyon jo erzeke van ahhoz, amit csinal!!!
Itt elerheto: iwiw - Gyulavari Kata /pl.az ismeroseim kozott/ :-)

Egy kis izelito a kineziologianak Kata altal muvelt agarol:
"A One Brain módszer a stressz kezelésének egyedülálló módja. A holisztikus gyógyítás, a neurológia tudománya, a test energiáinak mozgósítása és saját kutatások eredményei ötvöződnek benne. 1972-től kezdve alakul és fejlődik, 1982 óta gyakorolják szerte a világon. A név az agy működésének azon elméletén alapul, miszerint a bal és jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Amikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk nem tudjuk az agy teljes kapacitását kihasználni, a bal agyfélteke "pánik üzemmódba" kapcsol, ami "üss vagy fuss" reakció néven ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk nyugodtan és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz."

Olvasom a Mergezo Szulok cimu konyvet, 'veletlenul' :)
Erdekes /megdobbento/ olvasni, hogy milyen szuloi mintak /alkoholista, fizikai es/vagy lelki bantalmazo, stb/ milyen tragikus sorsokat eredmenyeznek - es mennyire nehez kimaszni ezekbol a helyzetekbol.
Az NLP "Reframing" konyvem is erdekes, ott szinten hasonlo a tema: jelenleg a rengeteg, rogzult metakommunikacios lenyomattal nehezen megbirkozo paciensek kezelesenel tartok.

Szamomra ezekbol a legfontosabb uzenet: Tudatosan, magunkon dolgozva /hagyd el a komfort zonad nap-mint-nap!/ es pozitiv uzeneteket kozvetitve boldogabb eletet elhetunk - ezaltal a Foldon megteremtve a szemelyre szabott Menyorszagunkat :)

Bucsuzoul itt egy fel oldalnyi pozitiv erdekesseg, ami nem csak a penzrol szol:
http://www.thesecret.hu/penzt_mar_tudok_teremteni
/ui: kivetelesen most atirtam a tegnapi bejegyzesemet, mert eddig annyira be voltunk lassitva, hogy egyszeruen nem ment/

No comments: