Sunday, May 22, 2011

Waldorf Fesztival - Kamaroi Rudolf Steiner Iskola





Posted by Picasa

Ma iskolai fesztivalon voltunk. Nagyon szep ez a Steiner iskola is, egeszen hasonlitott a Hills teruleten levo (tolunk kb. 20 km) Glenhaven-ben levo Rudolf Steiner Sulira, es arra is, ahova Bence jarni fog, Middle Cove-ba (csak az utobbi nagyobb) legalabbis ami a fekveset illeti.
Egy hatalmas erdos-mezos teruleten fekszik, melyen lepcsos elrendezesben lefele vannak a tantermek, kulonbozo jatszoterek, lent a sportpalyaval, hatalmas viztankokkal, fuszernovenykerttel, tyukokkal, komposztaloval, gyonyoru bekes hangulatben, abszolut termeszetes kornyezetben.

A tantermekbe sajnos nem tudtam korulnezni es ugy nagyjabol amiket akartam (hasznalt ruhak, aruk, konyvek, biokajak, stb.), azt sem sikerult megneznem, mivel Bencet rendkivul zavarta a tomeg, es szinte le volt dermedve majdnem vegig, Lacko pedig a reggeli extra brutal focimeccs (es ket labszaron rugas utan) alig birt mozogni, ugyhogy a sajat elkepzeleseim abszolut lemaradtak, de nem gond, majd legkozelebb.

A legnagyobb elmeny a sportpalya berendezese volt szamunkra: ijaszat, vitezek parbaja, parnacsata magasban gerendan ulve, perecert cserebe rudmaszas (a perec a rud tetejen), es celbadobas volt. A ponilovak is helyesek voltak, meg a kalozok, a kincsvadaszat, a jatszoterek, es maga a piacter, kezmuves foglalkozasok, fajatekok is :)

Nekem mar elore tetszik, hogy amikor a gyerekek majd az okori gorog tortenelmet fogjak tanulni, megrendezik sajat maguknak a Gorog Olimpiai Versenyeket (ugyhogy megis van valami sport az iskolaban hurra!) :))))

Itt jegyzem meg, hogy emlekeztek, mikor kicsit ideges voltam az iskolavalasztas miatt? Na eloszor is az a sajat frusztraciom volt (2 eros tanfolyamom kozott, eleg komoly dolgokon mentem at), masreszt innen nezve semmi koze nem volt a Steiner  oktatashoz, egyedul az lebegett a szemem elott, hogy Bencenek mi lenne a legjobb - es tudom, hogy ebben a pillanatban a sok gyerek, nagy nyuzsges a legutolso, amit szeret. De teny, hogy 2-3 ev mulva mar teljesen mas lesz o is, illetve az is igaz, hogy azok a par honappal ezelotti aggodalmaim mar reg elmultak.

Meg par kep itt...

2 comments:

Alexandra said...

Áááá, ott voltatok?!? Mi is!!
Sajnos el kellett jönnünk 1/2 2 körül, de nekem is nagyon tetszett.
A ruha vásáron vettem egy csodaszép kis ruhát $3-ért, valamint egy farmer dzsekit és 2 inget Zsebinek, összesen $5-ért :)))
Sajnos, a legtöbb játékhoz Zsebi még túl fiatal, de azért volt, amit ő is kipróbált.
És nem mellesleg találkoztunk egy másik magyar családdal, az egy hónapja ideköltözött és Chatswoodban élő Ágival és Zolival, valamint 3 gyermekükkel :)

Unknown said...

Igen, akikkel egyutt jarunk oviba :))) kicsi a vilag :))