Sunday, May 29, 2011

Szemelyisegfejlesztes

Coaching

Jo lenne tudni, hogy a Life Coachokat hogy hivjak magyarul, mert nem Eletvezetesi Tanacsado, ha jol tudom. Olvastam valahol, hogy Eletkisero. Par honapja raeszmeltem, hogy amit en csinalok, szinte ugyanaz, a kulonbseg talan a spiritualis megkozelites a reszunkrol, illetve mi gyogyitunk is (testszkennelessel, kineziologiai izomtesztelessel, stb), valamint a Vonzas Torvenye kapcsan adunk egy kis "eletvezetesi tanacsot", ha szukseges. Lehet, hogy Tanacsado magyarul a szakmam?


Konyvtar a fejemben

Kicsit behatobban tanulmanyoztam az elmult honapokban par dolgot a Theta mellett, ugymint pl.
- kvantummechanika,
- a penz tortenete kezdetektol napjainkig,
- antropozofia/Rudolf Steiner elmeletei/gyakorlatai - ujra atneztem az egy eves tanfolyami anyagomat,
- genetika/DNS a holografikus univerzum tukreben (jesszus, irtam egy cikket a holografikus vilagegyetemrol vagy 1eve, lehet, hogy most mar postazom, eljott az ideje),
- ADHD, ADD avagy hiperaktivitas es viselkedesi zavarok gyerekkorban (bar en is hiperaktiv vagyok szerintem a kb. 30 oras heti alvasidommel)
- Hiper, avagy helikopter szulok
- Gyerekneveles kulonbozo szemszogokbol nezve
...ezekrol a www.mythetahealer.com oldalamon vannak cikkeim, egyelore angolul.


Gyerekek

Munkam soran tobbszorosen megtanultam: ha egy gyereknek problemaja van: a szulot kell kezelni. Minimum 50%-ban, de inkabb tobb. Kezdve a bombolo bebitol a rakoncatlan tinedzserig. Minel korabban kezdik a szulok sajat maguk neveleset, annal jobb lesz nemcsak a gyereknek, de hosszu tavon a csaladnak is. Mar amennyiben meg kivanjak tartani az egyseget.

Azok a szulok, akik ujjal mutogatnak masokra /gyerekukre (netan kisbabaikra!!!) ahelyett, hogy vennek a faradtsagot es leulnenek magukkal letisztazni, hogy
- eszrevegyek, egyaltalan mit is gondolnak/ereznek...
- MAGUKKAL SZEMBEN MIK AZ ELVARASAIK es azoknak az elvarasoknak milyen letjogosultsagai vannak;

azoknak a szuloknek van altalaban a legtobb gondjuk - tehetetlenek, hiszen altalaban fogalmuk nincs arrol, hogy mi van a melyben, bennuk, valahol elasva,,,,

Ami - ha tetszik, ha nem - kivetul a gyerekre, aki egyfajta aspektusbol visszatukrozi a problemat NEKIK

Azok az emberek hogyan varjak el a GYEREKTOL, hogy az o elkepzeleseik (felelembol erkezo elvarasaik) szerint "mukodjenek",,,,  amikor magukat sem kepesek megismerni, rendben tartani?

Mondjuk eloszor fel kellene ismerni, hogy nincs olyan, hogy MASOK, hanem az van, hogy "EN", aki az eletben tortentekert felelos (ha sir a gyerek az is az "en" valosaga, nem a szomszede).
Eloszor felelosseget kellene vallalni. Magunkert, aztan a gyerekeinkert. Miattunk, miattuk.

Emberek haritanak, hibaztatnak es itelkeznek 'artatlan' gyerekek folott, akik ettol mi mast csinalnak persze, minthogy megtanuljak "nem vagyok eleg jo", "a szuleim csak akkor szeretnek, ha", "nem erdemlem meg, csak ha", "rossz gyerek, szegyelld magad" - ez a legdurvabbak egyike, amit a szulo beepithet a gyerek hitrendszerebe: szegyen es buntudat, es erre epul egy sorozat trauma, amit valoszinuleg a szulok/nagyszulok tudattalanul cipelnek magukban, mint egy koloncot. Ebreszto!!!

Es csodalkozunk, hogy: "ezek a fiatalok" es utolag sirankozunk, hogy: "jaj, nem ertem mi lett ebbol a gyerekbol". Mi lett volna? Letukrozte Aput es Anyut. Nem az iskola/elet neveli a gyerekeket.

A gyerekek kepezik le a szuleik (tudatalatt rejtett felelmekkel egyutt elo) mintait.


Kliensek

Az biztos,  hogy mara mar le is esett a tantusz: nem kell (majdnem) minden kliensemet beavatni a kvantumfizika alapjaiba (sem), hisz nem mindenki kivancsi erre, inkabb csak valtoztatni akarna az eleten :-)) A lelkesedesem hatartalan, a tananyag isteni, a kliensek orulnek, de mindennek van hatara :)))


Theta

Annyira jokat Thetazok, hogy a legjobb szivvel csak ajanlani tudom a technikat es magamat :-)
Akarmilyen fura - mondjuk nekem nem - skypen, cseten, elo szoban, telefonon mind mukodik.

Ahogy valaki fogalmaz, a Theta: "NLP on speed" vagyis NLP felgyorsitva. Egy biztos, nem egy kliensem, belertve sajat magamat is, tapasztaltunk azonnali valtozasokat 1-1 alkalom utan, ami lehet  (egyentol es problamatol fuggoen) 10 perctol mondjuk 2 oran beluli tanacsadas/gyogyitas/alkalom. Lehet, ezekrol az esetekrol is kellene csinalni egy kulon oldalt (akar nevvel, elerhetoseggel, aki ugy erzi, hogy bizonyitek kell, bar ez hulyeseg: van, aki meg a sajat szemenek sem hisz, es ez igy van jol, mindenki szabad akarattal rendelkezik). Jo sok tema es erdekes eset osszegyult mar.


Valtoztatasok

Azon gondolkodom, hogy
- nyissak-e egy uj blogot, ami kifejezetten szemelyisegfejlesztesrol/
spiritualitasrol szol, vagy
- alakitsam-e ezt az oldalt at (mert megszokott es bejaratott, bar megiscsak eredetileg csaladi oldal),
vagy
- vegre fejezzem mar be az angol weboldalam teljes forditasat (www.mythetahealer.com), es azt tarjam a nagykozonseg ele magyarul is.

Latom, hogy 1-1 terapias kezeles otthon kb.10-15e Ft korul mozog (budapesti ar), tehat akar nyugodtan elkezdhetnek magyar kliensekkel is foglalkozni, hisz ugyis ez az egyik celom a sok kozul.


Logikai agy

Elobb-utobb le fogom irni a nem spiritualis magyarazatot is arra, hogy miert mukodik a Theta ugy, ahogy, megpedig azoknak, akiknek a spiritualitas valami fura dolog, es feltetlenul meg szeretnek erteni a bal agyfeltekejukon keresztul azt, hogy mit is csinalok voltakeppen :)


Nemzedekek

Megkerdeztem 18-25 eves fiatalokat arrol, hogy latjak az en generaciomat ma Magyarorszagon. Gyakorlatilag a legtobben ugy, ahogy en gondoltam. Kivancsi vagyok hosszutavon mi lesz, ha nem valtoztatnak a "kozepkoru" emberek villamgyorsan magukon: vajon a fiatalok fogjak istapolni a szuleik lelkivilagat..... a celtalan, megkeseredett, remenyvesztett, tehetetlen nemzedeket, akik mindig massal foglalkoznak, ahelyett, hogy tennenek valamit sajat magukert....? Szep kis peldamutatas.

Egyszer csak meg akarja tudni az en korosztalyom, hogy O MAGA miert felelos ezert a kialakult helyzetert es hogyan kepes valtoztatni rajta. Aztan mar csak cselekszik es kesz. Ahogy az Egyen radobben, es TESZ MAGAERT, ugy valtozik Kollektiv Szinten is a helyzet.

A 40 koruliekkel szemben a fiatalok (18-25) egy resze valamifele optimizmussal rendelkezik, nyilvan benne van ebben az orokos "mas akarok lenni, mint a (luzer) szuleim", "kell lenni valami megoldasnak", stb. eleterzes is.
Igen, vannak azok a 20-asok is, akik azt hiszik, hogy tartozik nekik az elet, es nekik minden jar. De nem lehet hibaztatni oket. A mi korosztalyunk nevelte oket, a franko mentalitassal. Bocs sracok, igy jartatok? Penztartol valo tavozas utan reklamaciot nem fogadunk el?

Rengeteg fiatal erdeklodik es nyitott azok irant a dolgok irant, amik fele a(z esetlegesen) bepunnyadt, rugalmatlan, onmagukat sajnalo es eltunyult szuleik nem kepesek fordulni es ez biztato.

A jo hir az, hogy igen, van egy CSOMO ember, valojaban mindegyik generacioban, aki ugy erzi, hogy eljott az ido az onvizsgalatra, hogy magaba nezzen es valtoztasson, es megerti:
ha megvaltoztatja a dolgokrol a nezopontjat - megvaltozik a vilaga.



No comments: