Monday, May 16, 2011

Budapest - kulfoldi szemmel

Fulemben visszhangzik Hobo hangja: " Oly sokaig voltunk lenn, nem is tudjuk milyen fenn"


Magyarok.. szivesen szeretnek szenvedni a sajat "nyomorukon" - a szomszed kertje mindig zoldebb - , mikozben egy gyonyoru orszagban elnek..  Megyunk balra, megyunk messze.. kozben a Lenyeg Belul Van.
Egyszer bizonyara eljon majd a pillanat, mikor felismerjuk: nem szamit az, hogy kik igaztak le, kik vettek el tolunk ezt-azt, kik voltak (velt vagy valos) felelosei a szenvedeseinknek,, stb.. ez mar mind a MULT.


Egyszer talan felismerjuk, hogy a JELENRE KONCENTRALVA OLYAN JELENT TEREMTHETUNK MAGUNKNAK, MELY JELEN-letetol A JOVO is MEGVALTOZIK, TUDATOSAN, EGYRE JOBB IRANYT VEVE.


Egyszer talan mind felismerjuk, hogy MI VAGYUNK, AKIK TEREMTIK A SAJAT VALOSAGUNKAT. AHOGY FELVALLALJUK EZERT A FELELOSSEGET, ES NEM UJJAL MUTOGATUNK TOBBE... 


a Varazspalca mukodesbe lep.... es Lon Vilagossag: hirtelen ott talalhatjuk magunkat A JOBB ELETBEN.  NEM A JOBB ELET REMENYEBEN. HANEM MAGABAN AZ ELETBEN.


A KERDES CSAK AZ: TUDUNK-E MIT KEZDENI VELE.


Cikkajanlo:
 http://hvg.hu/kultura/20110511_budapest_turista_foto_latvanyossag_flickr"Gondolj egy osszetort arcra - gondold el, mitol ilyen
Gondolj a holnapi napra - ne legyen ugyanilyen"


No comments: