Saturday, May 28, 2011

Teszteld le magad!

"Mi az MBTI és mire jó?

Az MBTI, vagyis a Myers–Brigs típusindikátor Carl Gustav Jung munkáján alapszik, és négy jellemvonás mentén 16 csoportba, úgynevezett típusba sorolja az embereket. Ezen jellemvonások egyike a közismert introvertált-extrovertált páros, amely máris mutatja, hogy nagyvonalakban milyen erősségei és gyenge pontjai lehetnek valakinek. Az MBTI-t végzős diákoknak, álláskereső fiataloknak ajánlják, a személyiségtípus ismeretében ugyanis könnyebb lehet személyre szabott pályát választani, és elkerülni a nem megfelelőt. De hasznos lehet bármilyen csoportban, és a párkapcsolatokban is, a másik, meg persze önmagunk megértésében, elfogadásában.

Hogyan működik az MBTI?
Ez egy tudományos rendszer, nem varázspálca – csodára nem képes. Azonban kitöltve az oldalon található tesztek egyikét, megtudhatod azt a négy betűt, amely besorol egy bizonyos típusba. Fontos tudnod, hogy nincs jó vagy rossz személyiségtípus – ami egyiknek erőssége, az a másiknak gyengéje, és fordítva. Ha megkaptad a teszt eredményét, azt a bizonyos négy betűt, olvasd el, mit gondolnak a szakmabeliek a típusodról."

Ime a weboldal:

http://mbti.tarhely.biz/node/1

Mi megcsinaltuk egyelore a 20 kerdeses tesztet, nagyon keves kivetellel, 98%-ban igaz :-)

Orsika kepessegeivel a lakossag 2%-a rendelkezik, O a Gyogyito, Lackoeval 6%, o az Alkoto, az en kepessegeimmel pedig a lakossag 7 %-a bir, en a Bajnok vagyok, hehe.

Nagyon pofas :-))

2 comments:

edina said...

Ez nagyon jó szombat esti program volt / kitölteni a *tesztet*/ .Köszönöm szépen
/+ hasznos,érdekes blog
Szép napot

Unknown said...

Szia Edush, koszi szepen, mi is jol szorakoztunk, nagyon tetszett nekunk /nalam minden bejott, kiveve, hogy luxuscikkek lennenek a lakasban..aztan gondolkodtam, igazabol lehet,hogy van, akinek/ahol ezek luxuscikkek lennenek, szoval rendben van a teszt :)) Neked is szep napot!