Monday, January 24, 2011

Budapest, Te Csodas

Budapest, Budapest, te csodás!
Te vagy nékem a szívdobogás.
Sehol nincs a világon olyan szép város,
És ilyen rügyfakadás!

Budapest minekünk a világ.
A Dunát mennyi híd öleli át!
Fenn az égen a hold, és a sok teli bolt.
Csodaszép ragyogás!
Budapest, Budapest, te csodás!

Fényes Szabolcs, 1925, ének: Rátonyi Róbert


Kíváncsi vagyok, mikor jön el az a nemzedék, aki már nem lopja szét az egész országot, aki nem lopja meg az árvízkárosultaktól kezdve az egész népet miközben hazugságokkal eteti az embereket - akik meg döbbenetes módon bedőlnek a jól(?)hangzó félmondatoknak, anélkül, hogy az egészet értelmeznék és gondolkodnának - ... szóval talán még 20 év?

Addigra talán Bence generációja úgy fog felnőni, hogy elég lesz a nyomorból, a drogokból, a pusztulatból, és akarnak majd valamit létrehozni, valamit, aminek több értéke van, mint egy személyi kölcsönökből és hitelekből álló új autó, tévé, mobiltelefon, és talán addigra vége lesz ennek a végeláthatatlan áldozat-szerepnek, és végre majd rájön az ország egyre nagyobb része arra, hogy ő a felelőse a saját életének, nem pedig önjelölt politikus, gazdasági szakember, nem a Győzike-Balázs-ValóVilág-BigBráner műsorok nézője, hanem a saját világának a résztvevője, aki képes kilábalni az elmúlt 500 év leigázott-szerepköréből és végre a siránkozás, köpködés helyett tesz is valamit.

Lehet tenni, igen, és van itt pénz ebben az országban, rengeteg. Lehet, hogy sok helyről lenyúlták, és sok rászorult nem lát belőle semmit, de van pénz.

A felnőtt generációk, akik csak pénzt hajkurásztak, vállalkoztak a 90-es évektől és a PÉNZ volt az Istenük, miközben elfelejtettek szeretni, valamint a sok zsidó-cigányozó, összeesküvéselméletekkel kelő-fekvő anyázók, hitelból hitelbe menekülők-trükközők meg nézzenek már magukra. Ők tehetnek arról, hogy itt tartanak a mai 20 évesek. Nulla tettvágy, nulla cél, egy nagy büdös nulla. Lepukkant Fő(?)város, kosz, harag, cigarettafüst.

Sebaj, míg alkoholra, cigire, drogra van pénz, mindenki hallgat. Aztán az intelligencia meg összecsap, hogy épp kit kell szídni, miközben odafent röhögnek a markukba - sokat nem kell tenni, a "nép" behajtja fejét, minek kéne megerőltetni magát....... taxisblokád, szabadság,, kit érdekel? Amíg lehet anyázni, a magyar jól van.

Hajrá magyarok.





No comments: