Tuesday, January 11, 2011

Brisbane, Queensland frissites

Orsi felrepult Brisbane-be.

Lajos 3 kedves segitovel kipakolta a hazukat 3 oran belul es jelenleg biztonsagban vannak egy ismerosuknel. Orsi oda fog erkezni, remeljuk, a levegoben minden rendben van eppen!!!

Brisbane viz alatt, dobbenetes kepeket latunk eppen a teveben, egyszeruen el sem hiszem, hogy 10 napja "meg csak esett".

Csutortokon fog tetozni az elorejelzesek szerint, viszont folyamatosan esik, ugyhogy meg ez is bizonytalan. Csutortokre 3,5 meteres vizszintemelkedes varhato. 1974-ben volt ilyen meretu arviz utoljara.

Sajnos a 10 halott kozott kisgyermekek vannak, elvitte oket a viz, es 78-ra nott az eltunt emberek szama.

Krokodilfarmot is elontott a viz, valamint kigyok es egyeb allatok is beszabadultak a hazakba.

Brisbane belvarosa, Orsiek kornyeke es sok mas kornyek evakualva, delutani allas szerint kb. 7.300 ingatlan all viz alatt, rongalodott meg. Elkepeszto amiket latunk. :((((

Queensland Kormanyzoja folyamatosan beszel, rengeteg segitseg, adomany erkezett mar, az Ausztralok nagyon nagyon jok ebben !!!!

Az egyik folyo 5-szor annyi vizet szallit le, mint altalaban. Rengeteg minden viz alatt, emberek derekig a vizben gazolva mentik a cuccukat, kalitkaban madarat, viszi a viz az autokat, es mindent, kontenert, mindent.

A Miniszterelnok asszony nemreg repult fel Brisbane-ben, es megy az arvizzel sulytott teruletekre.


No comments: