Friday, December 3, 2010

Mit is ir a hogyishivjak?

Igy vagyok en is, mint anno Farkashazy Tivadar. Irnek is, sokat is, de mar azt se tudom, mirol :))

Mik is tortentek, miota nagyuzemben nyomtuk a kurzust huszonmagunkkal?

Hirtelen, amikre emlexem, veletlenszeruen.


A Kurzus veget ert,

rengeteg mindent tanultunk. Bamulatos es elkepeszto volt, magasan felulmulta az elvarasaimat (ha volt egyaltalan) es fantasztikus a 2 het munka eredmenye! Leesett a tantusz, osszeallt a kep!

Erdekessegnek felsorolom, kikkel dolgoztam egyutt (minden nap 4 orat, massal):
- ex-epitesz mernokkel, aki 6 eve elet halal kozott lebegett es a Theta gyogyitotta meg 1 het leforgasa alatt, igy mar tanitja, o a 37 eves tanarom
- ex-Channel-menedzserrel, aki azsia-pacific regioban eveken at utazott hetente mas orszagba Channel-lanyokat kikepezni, o Sofie, a malaj-portugal tuzrolpattant elegans holgy
- foldmero-furoval, aki folyamatos mozgasban van az orszagban, szinte minden nap masik varosban es perzselo kek szemeivel es elkepeszto erzekelesevel mindenen atlat
- ex-altalanos iskolai tanarnovel, aki mar allat-kommunikator, o a holland baratnom
- egy szoke atom-bombazo enekesnovel, aki most dobja piacra a lemezet, es akinek a ferje is bejar, o szappanopera reszeket ir es zenet szerez
- olasz ex-dekorator novel, akinek meghalt a kozepso fia rakban 2eve, majd o maga agytumorbol eletben maradt es raallt erre a gyogyitasra, ami megmentette az eletet,
- ex-harcmuveszeti tanarral, aki az ongyilkos-depressziojabol kijott a thetaval es azota mar tanar maga is, o a 25 eves David
- egy 28 eves terapistaval (festes, homok, szinterapia), aki aboriginal gyerekeket oktat a sivatagban, mikor nem kurzuson ul,
- egy ex-call girl-lel, aki midenben benne volt regen, es most probal kijonni mindebbol,
- egy fiatal, kisgyereket egyedul nevelo szorfos lannyal, aki mellesleg szinten terapeuta
- ezen kivul volt meg cseh, szerb, azsiai, ausztral osztalytarsam is, de nem tudom a hatteruket
- es meg itt vagyok en: az exkonyvelo, ex-szemelyi asszisztens, ex-szendvicskez, ex-mosogato, ex-bebiszitter, ex-virtualis asszisztens, ex-adatrogzito. Szoval erdekes volt a legkor :))


A hallatlan haltalan haltank esete Csabieknal - avagy Lacko kalandjai az akvariummal

Mult heten Lacko kitakaritotta a 220 liter mocsarat es atszallitmanyozta a maradek ket halat Adamekhoz. A szerencses tulelok biztonsagban vannak, az akvarium renovalas-atultetes alatt, es immar uj dizajnban pompazik: csoda modon a viz kitisztult, a novenyek virulnak es a ko-homok-orias kovek felepites allati jol nez ki. Most varjuk a kulonbozo meresek eredmenyeit (a'la Lacko), hogy mikor telepithetunk bele elolenyeket. Najo, 1-2 belefult csotanyt (aaa) kihorgasztak mar a fiuk (bocs, en nem....). Ha minden igaz, tobb rajnyi neonhalbrigad telepul be hamarosan.... de miert beszelek kiralyi tobbesben? Lackoe az erdem, mi pedig zsurizunk :)))


Izeltlabu izlestelenkedok

Csotanyokrol jut eszembe: kb.1 hete felhivtam az irto embert, akinek abrazoltam a szitut: ha ejjel bemegyunk a konyhaba -vagy nappal, vagy este, vagy reggel - csotanyok garmada rohan hanyatt-homlok szerteszet. Mindenhol ott vannak - ecseteltem -, a mosogatogeptol kezdve a konyhapulton at a fiokoktol a falig, meg az etkezoasztalon a billentyuzet/szamitogep korul is. Huh, mondta Mic, az ex-jugoszlav szarmazasu csotanyirto: akkor ki kellene pakolni a konyhat szombat fel 12-re, mire jon, mert ez rosszul hangzik!
Ugye? Es kipakoltuk.
Kicsit hosszabb volt, mint gondoltam,,,, es masfel nap vissza, de hala Lackovicsnak, minden a helyen, beuvegezve, bedobozolva, egyszeruen nagyszeru - micsoda Ura van a Haznak!!!
Oh, yeaaahhh!!! :))

Itt kell megemlitenem, hogy Davidus hatalmas segitseg volt a tobb tonnanyi mosogatnivalo elintezesevel/pakolas/porszivozas/felmosas teren, mivel a mosogatogepunk rossz en meg masra forditottam az energiamat. Ez persze nem jelenti azt, hogy csak szetpakolni tudok, ossze meg nem, de a lenyeg, hogy fantasztikus segitsegekkel vagyok ellatva, es a ket het alatti tamogatottsagom minden elismerest megerdemel! Hajra Fiux!!!

Visszaterve a csotanyirtasra. Mic megjon, szetnez, majd sajnalkozva ramnez es kozli - a vegen meg egyszer, hogy biztos legyen a hatas: azt hitte, sokkal rosszabb a helyzet! En elhalo hangon: miert, nem eleg rossz, hogy vagy 8-10 kis csotany, kb. ugyanennyi kozepes es par huvelykujj meretu, valamint alkalmankent 1-1 szoros orias/szeru/ pok tanyazik, rohangal a lakasban?

De Mic-et ez nem hatotta meg.
Allta a sarat es visszavagott: Szilvia, fogalmad nincs, hogy milyen hazakban jarok. Van, ahol a plafontol a padloig a falon es mindenhol csotanyok rohangalnak! EZ, nalunk, semmi! Ez nem invazio, hanem csak par kis szaladgalo allatka. Azert befujt mindent, de ha tudta volna, nem kerte volna, hogy pakoljuk szet a konyhat. Amugy a latvany allati volt: David szobaja es az etkezoasztal tele konyhai cumoval. Honnan volt/hova lett ez a rengeteg cucc ????

Legvegul tavozasa elott bedobta az aduaszt: tudod Szilvia, mennyi peneszes, nedves, dohos hazban jarok? El sem tudod kepzelni, ez a lakas palota hozzajuk kepest!
Kosz Mic, hogy emlekeztettel Burwoodra!!! (es az meg csilivili volt mas hazakhoz kepest) ;-))
Napokat meloztam azon, hogy ne utaljam az ausztral (tre) minoseget, jatekoktol kezdve hazakon at, de megerte, mar nem utalom. Csak felig. De mar latom az alagut veget. Hajra en ;-)


Konnyed es gyors bevasarlas avagy pizsama - mizeria

Elmentunk bevasarolni egyik nap, beleertve Bencenek uj pizsamat is, mert mar csak egy maradt es az is meleg a 25 fokos ejszakara.
Volt egy kis hezitalas a boltban, kb. 15 percig vacilaltunk, melyik pizsit vegyuk, mert Bence ellentmondast nem turoen allitotta, hogy o NYOLC eves, nem vesz 4 evesre jo pizsamat!
Lacko nehezebben birta, de en viszont nem engedtem a 21-bol: nalunk nem lesznek pokemberek, es egyeb idiota rajzfilmfigurak (bocs, mindenki csinal, amit akar), se Ben10, se Batman, se senki, de vegul bele kellett egyeznem egy autos pizsibe. Najo, az nem ronda, de az anyaga egyik pizsamanak se volt jo, viszont tomeg volt, igy nem mentunk at masik 3 boltba (en mar megtettem korabban, de...) Szoval vegul lett egy piros-kek rovidgatyas csalafinta modon, kicserelve az akaszton levo szamot :O))))


Leng a szleng - a jo pap holtig tanul

Ma uj szot tanultam a tanfolyamon: brekki.
Franc se tudta (ennyi ev utan!?), hogy a biscuit - avagy keksz - beceneve brekki (bar fogalmam nincs, hogy kell irni).

A brekkie - igy irva talan, a reggelit jelenti (breakfast),
a hubby a ferj (husband),
barbie a barbeque-zas/grillezes, stb. stb.
de a heti kedvencem megsem ez.
Hanem ez: Chrissie Pressie - Christmas Present avagy Xmas Present. Fantasztikus (hol eltem eddig??).
Bar vegulis mit vagyok ugy oda? Pont 10 eve a kedvenceim koze ezek tartoztak:
patti kuki, csomcsitarcsi, uzsitasi. Naugye :O))

No comments: