Thursday, December 16, 2010

Fogas kerdes

Tud valaki egy jo fogorvost Sydneyben? Ez csak koltoi kerdes, mert nem is itt akarom.

Tegnap szetesett az egyik orlofogam. A rossz hir, hogy a masik oldalon is, egy koronaval gondok vannak. Ezen kivul is ram ferne egy ellenorzes.

Igazabol haza szeretnek menni kb. most azonnal, hiszen elkezdodott az ovodaszunet :))
es elmenni a sajat fogorvosomhoz bruhuhuhuuuuuu

Sajnos nalam a fogorvoslas talan "intimebb" dolog, mint a nogyogyaszat. Ugyhogy eleg valogatos vagyok.
Eloszor is: ha jol emlexem, 14 eves korom ota jarok rendszeresen (sajnos) es amennyit furtak -faragtak a szamban....
Sajnos beestem a jatszoteren a felkor alaku fem-maszoka ket foka koze es az akkor vadiuj felso elso ket fogamat darabokra tortem, 2 ferde resz maradt csak meg... nehany evig... jo kezdes..

Aztan,, raadasul: amire csak a theta kurzuson emlekeztem vissza "rendesen" (nyilvan az ilyesmire az ember nem szivesen emlexik, inkabb elnyomja magaban) az elso fogorvos molesztalt, de ha ezt a reszet leszamitom (mert sikeresen kikezeltuk), akkor is ott marad meg a teny: gyakorlatilag majdnem az osszes rossz fogamat gyokerkezelte - ergo, szetestek nehany even belul, es amugy is ossze-vissza tomkodte ugy, hogy a kesobbi fogorvosok csak ajuldoztak a munkaja lattan. Marha jo.

Aztan evekkel kesobb itt, 2 eve egy azsiai fogorvos Dee Why-ban 45 perc alatt 8 injekcioval kibanyaszta az egyik bolcsessegfogamat. Mikor Aginak ezt elmeseltem (a fogorvosom) kisse meglepodott, hogy nem szajsebeszhez kuldott az itteni doki, hanem nekiallt kirangatni. Meg jo, hogy Anyu itt volt, 2 hetig felhalott voltam a fajdalomtol (bar olvastam, hogy ez ilyen).

Egy szonak is szaz a vege: haza akarok menni a sajat fogorvosomhoz! Egyik oldalon sem tudok most enni es a nyelvemet szetizelte a letort fog eles resze tegnap ota. Sos kell cselekednem, mert ez igy nem maradhat. Francba a Korallzatonnyal, hazaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Istenem, add, hogy nyerjek a lotton! ;-)))

4 comments:

Alexandra said...

Ismerős az az érzés, hogy "haza, az én fogorvosomhoz!" :)
Tizenakárhány éve járok ugyanahhoz a fogorvoshoz Bp-en, évente kétszer. Sajnos, amióta kijöttem, csak két évente egyszer :( Pedig otthon komolyan vettem az ellenőrzést, rendszeresen leszedettem a fogkövet is és minden rendben is volt. Ráadásul egy fillérembe sem került.

Itt viszont még egy szimpla ellenőrzést sem úszok meg $50 alatt, ráadásul még terhesen is röntgeneznének! (Persze, nem engedtem). A bölcsességfogamon volt egyszer egy pici lyuk, arra is csináltak két oldali röntgent, az érzéstelenítő injekciót meg nem engedtem beadni (minek??? Ha nem ér ideget, akkor a tömés nem fáj!), és mindenféle hülyeségre felszámoltak valami költséget, így több, mint $200-t kellett fizetnem (de lehet, hogy többet, már nem emlékszem).
Nem is járok félévente, csak évente egyszer, a biztonság kedvéért.
Jövőre viszont megyünk haza, és meglátogatom a fogorvosomat is, családostul :) Juhéjj!

Anonymous said...

Ah, na ez az, nekem eleg volt egyszer itt,,
bocsanat, ketszer, mert anno volt Manlyben egy magyar fogorvos holgy, o jo volt, kedves, aranyos, de 6 eve 350 volt egy tomes..... es akkor meg a koronakrol nem is beszeltunk..
Szilvi
ui: nem birok belepni sajat magamhoz, ugyhogy anonymus lettem hahaha

Led izzo said...

Uhh akkor elég rossz fogaid lehetnek :( Hát igen a saját fogorvosához kar mindenki mert azt szokta meg és benne bízik. Én sem szeretem ha más nyúlkál a számban és a fogamat bizergálják:S Én sem szoktam mindig menni ha olyan helyen vagyok éppen mert inkább a saját fogorvos a biztos:)

Anonymous said...

Én szeptemberben költözöm ki, se sajnos nem tudom addig befejezni az implantacios folyamatot, valószínűleg a koronát mar csak kinnt tudom majd meg csináltatni. Mennyibe kerul egy korona most kinnt?