Sunday, December 26, 2010

Karacsony, Brisbane, Csalad, Eso

24-e hajnal 5.20-kor elindultunk Brisbane-be. Tobben figyelmeztettek, hogy durva lesz a tomeg, majd jol bedugulunk. De nem tettuk, sot, nem is a Pacific Highwayen mentunk. Ezuttal a belso utat, a New England Highwayt valasztottuk, ami a legtobb helyen gyakorlatilag ures volt. Nagyon szep tajakon mentunk. Volt egy-egy resz, ami a Havas Hegyseg koruli utra emlekeztetett, mikor Melbourne-bol vezettunk eszakra.. szoval szep es gyors volt, megallasokkal egyutt este fel 7-re megerkeztunk Orsiekhoz, 13 ora alatt "mindossze" :-)
Bence meglepoen jol birta az utat, bar altalaban jol veszi az autozast, utazast.

Tegnap Csaladozas volt, Lajos tesojaekkal, Bence es Alma cukin jatszottak egesz nap :))
Mindig meglepodok, Bence miket tud mondani (nagyon vicceseket), sot, Almaval elfogadtak egymast pillanatok alatt, jo volt a sok jatek kozott, voltak kint horgaszni, rollerezni, stb. stb. es volt finom pulykasult is :))

Ma setalni voltunk kb. 2 orat, vagy harmat, mindenesetre jo sokat egy nagyon szep folyoparti setauton ertunk be a South Bank nevu reszhez, ahol ebedeltunk egyet, aztan visszasetaltunk a szakado esoben keves felszerelessel, de melegben :)

Brisbane-ben majdnem minden oraban esik az eso egy kicsit, vagy orokke? Nem figyelem, de ahanyszor kimegyunk, vagy kinezek, szemerkel, esik, omlik vagy szakad.
Hala Egnek ma valahogy nem volt olyan brutal hoseg, mint tegnap, legalabb kaptunk levegot. Mivel a folyoparton all a haz, tele van a csipos kislegyekkel es szunyogokkal, es ami kulon orom: semmi sem szarad meg, viszont minden nyirkos. Allati para van.

Mindenesetre ez csak viz - ahogy Bence mondja :) Ugyhogy szerdan allatkert, a tobbi meg kialakul, a szep 500 km-es esofelho tomkelegek alatt.. ahogy jon.. kesobb tudositok.

ui. a karacsonyi ajandekozasrol:

Bence kapott nehany ajandekot, pl. egy kis kanapet, egy magnes keszletet (amivel orakon at elmolyol), osszerakhatos autot, kifestot, mesekonyvet, eheto gyurmat, de gyakorlatilag az elso ajandek utan, ami a magnes volt, nem nagyon erdekelte a tobbi.

A becsomagolt Toy Storys lego fel sem tunt neki 3 napon keresztul, ugyhogy azt csak ma kapta meg, mig meg Karacsony van haha :))

Na ezzel aztan befurodtunk! Plane en, a turelmes. Buzz LightYear a figura, amit Lacko tok jol osszerakott - csak ami epp nem arra valo, hogy Bence hurcibalja mindenhova magaval. Viszont ez a gyermekunket egyaltalan nem zavarja, es hozza viszi (egy arasznyi meretu a legofigura).

Mi volt ma? Szakado esoben a setan, ebed elott-alatt-utan, este a szobaban, es alvas elott az agyban - Buzz percenkent szetesett. Plane nalam: ahogy osszeraktam egy leesett reszet, leesett egy masik. Estere kisse rezignalt lettem....

Buzz ott alszik Bence mellett, es a meset is hallgatta... mi voltunk a 3 (ellen-) majom: Buzz hallgatott, Bence nezett en meg beszeltem.
Epp csak nem nema majmok voltunk, hanem aktivak :))))

Meg jo, hogy a vegere Buzzt, mint a torekeny tojashejat osszeraktam 165-odszorre ma, ovatosan lefektettem Bence melle a parnara (ahol Bence szigoruan a sotetkek haromszogre, Buzz pedig a vilagoskek haromszogre tehette a fejet) es zsupsz..

3 mese: egyik a Hoemberes,, ahol megbeszeltuk, hogy csak otthon van (volt?) hoember mostanaban, itt csak eso...
masik mese, ahol Panni nevet ugye nem mondhatom ki, igy a mesebeli kislanyt Katinak kell neveznem (hisz Pannink mar van es csakis egy lehet) :-))
a harmadik mese a furfrangos ceruza esete a falank kisegerrel, ahol a ceruza "gyoz"..
tovabba megbeszeltuk, hogy majd Sydneyben nem esik az eso es megyunk a beachre (Bence Sydney manias...),, ezek utan hipphopp mar el is aludt...

Kepek itt:


1 comment:

Alexandra said...

Had találjam ki: Vidám Mesék? :)