Monday, December 20, 2010

Ha Karacsony, akkor Brisbane

Kisebb hezitalas utan tegnap vegul (ujra) eldontottuk: akkor irany Brisbane kb. pentek magassagaban, ugy nagyjabol 8-10 napra - utazassal egyutt bo egy hetes nyaralasra Orsikaekhoz.

Eloszor ugy volt, hogy megyunk. Aztan latva az idojarast es az aradasokat, beijedtunk.
Aztan ujra atgondoltuk: lesz, ami lesz, nekivagunk, ha esik, ha fuj, egyutt lesz a csalad :)
Egy biztos: nappal fogunk menni, inkabb kisebb megallasokkal, hajnaltol keso estig, kamionok kimeljenek jeligere :)

Lackonak egyebkent kotelezo szabadsaga van december 23 es januar 3 kozott. Januarban, mikor Apuekkal voltunk fent, sajnos o nem tudott jonni velunk, oktoberben meg vegigrohantuk az utat, ugyhogy most mindent bepotolunk egy nem rohanos, kenyelmes lazulassal :)
Mar ugy jarunk Brisbane-be, mintha csak a sarokra ugranank el az az erzesem, hahaha :))

Tervek kozott szerepel a Gold Coast, Sunshine Coast, Australia Zoo, valamelyik park, talan a See World, esetleg a Movie World, az egyik Theta-osztalytarsam Byron Bay korul lakik, a masik egy motel/resort tulajdonos egy esoerdo kozepen, kb. 1,5 orara Brisbane-tol, ahol nyaranta diakudultetessel is foglalkoznak, toluk kaptunk invitaciot, szoval lesz csaladozas, baratozas, sutogetes, es egyeb joerzesek :))

4 comments:

Alexandra said...

Hú, akkor jobb, ha már hajnali 6-kor elindultok, különben tutira olyan dugóban fogtok araszolni, hogy százszor is megbánjátok, hogy elindultatok!
Karácsony előtt őrül forgalom van Brisbane felé, el nem tudod képzelni. Gyalogosan és biciklivel gyorsabban tudsz haladni egyes szakaszokon, mint autóval.
Mi 2 éve mentünk csak Port Maquarie-ig, de a pár órás utat kb. 10 óra alatt sikerült megtenni, pedig nem húztuk nagyon az időt megállásokkal.

Unknown said...

Nahat ez az. Szerintem kb. 4-5 korul fogunk elindulni... oktoberben visszafele Coffs Harbournal szorultunk be, meg jo, hogy megtalaltuk az utcso szallodat a 10 oras acsorgas utan... remeljuk a legjobbakat, viszont 23-a ejjel /es egyaltalan ejjel/ en nem indulok meg1x el..

Led vilagitas said...

Igaz induljatok most ünnepek elött vagy ne menjetek arrafelé. Az ünnepek alatt dugó dugó hátán lesz az biztos. Az utakon vigyázzatok hisz nagyon rossz idő van néhol. Jó telelést kívánok Nektek:)

Takarito said...

Milyen Brisbane? Még ott nem jártam. Szép hely?