Tuesday, December 7, 2010

A Beszelgetomusorok Kiralynoje megerkezik



"Oprah Winfrey amerikai műsorvezető nemcsak tehetségéről, hanem nagylelkűségéről is híres, amit be is bizonyított talk show-jának forgatásán.

A műsorvezető hihetetlen meglepetéssel rukkolt elő az Oprah Winfrey Show befejező évadának első részében: a stúdióban összegyűlt mind a háromszáz nézőt megajándékozta egy nyolc napos ausztrál úttal.

Bár a műsort a világ 145 országában sugározzák (Amerikaban kb. 40 millioan nezik) és még ennyi év után is hihetetlenül népszerű, a dúsgazdag Oprah úgy döntött, befejezi.

Szerencsére nem fordít hátat a televíziózásnak – januártól önálló tévécsatornát indít, Oprah Winfrey Network (OWN) néven, ahol többek között a 25. évad forgatásának kulisszatitkaira is fény derül.

A műsorvezető nem először volt ilyen nagylelkű, egy alkalommal autóval lepte meg a stúdióban ülőket, legutóbb pedig a nevével fémjelzett O magazin munkatársainak ajándékozott Apple iPad készüléket és egy 10 ezer dollárról szóló csekket." Eddig a magyar cikk, szeptemberrol.

Ma reggel megerkeztek Ophray Winfrey vendegei, osszesen 302-en. Egy magyar ujsagcikk szerint a Qantas gepet John Travolta vezette, de errol egyelore nem talaltam ma meg infot.

Oprah holnap a magangepen fog Sydney-be erkezni, addig viszont az amerikai vendegek megnezik a belvarost es Opera Hazat (gyalog es biciklis tura kereteben), majd delutan athajoznak az Allatkertbe (10 perc kompozas a Belvarostol).

Holnaptol pentekig a vendegek harom reszre oszlanak:

1. csoport a Kek Hegysegbe megy, kulonbozo kellemes programokra es szallasra

2. csoport a Hunter Valley-be borkostolasra

3. csoport Byron Baybe, delfinekkel uszkalni, szorfleckeket venni, kajakozni.

Mai fulesek szerint 102 embert fog vendegul latni a Hayman Szigetek egyik uber-luxus szallodaja a tropusokon. A nem tul rosszul kinezo hotel kepei itt talalhatok egy kis almodozasra:

http://www.qualia.com.au/gallery.aspx

Szombaton Oprah a turistaival a Botanikus Kertben lesz, a Belvarosban.

Vasarnap Harbour Bridge - tomegesen felmasznak a hidra, ami a Lonely Planet szerint egyike a vilag elso 10 adrenalinszint-emelo programjanak. Ezek utan delutan a Bondi Beach megtekintese varhato a helyi erokkel egyetemben :)))

Hetfon majd a varosban cirkulalnak, kedden pedig az Opera Hazban felveszik az utolso showmusorok utolso reszeit, melyen jelen lesznek Julia Gillard miniszterelnok asszony mellett tobbek kozott olyan ausztral sztarok, mint Nicole Kidman, Hugh Jackman, Cate Blanchett és Baz Luhrmann filmrendezo, forgatokonyviro, producer (Ausztralia, Romeo es Julia, Moulin Rouge).


Mikor a 302 fos csapat becsekkolt a Qantashoz, azonnal ajandekcsomagot kaptak - es ez meg semmi ahhoz kepest a kalandturahoz kepest, ami a kovetkezo heten Sydney-ben var rajuk.

Oprah es amerikai kozonsegenek kis kiruccanasa mindennel nagyobb osszegu bevetelt, 47 millio USA dollart hoz az Ausztral Turizmus szamara.

Winfrey asszony ajandeka hatalmas uzletet jelent az ausztral piac szamara: varhatoan tobb, mint 3000 ceg nyujt szolgaltatast a haromszazvalahany vendegnek, a napkremektol a luxus autoberlesig, mialatt a mediamogul leforgatja az utolso musorait.

Sydney Belvarosban olyan biztonsagi intezkedesek lesznek a kovetkezo napokban, mint a 2007-es APEC talalkozon, felkeszulve a tomeghiszteriara. A vedelmi program ahhoz hasonlatos, mint mikor Diana hercegno, Bill Clinton es a Papa jart Ausztraliaban. Gyakorlatilag Oprah az ausztral Kormany vendege, teljes rendori kiserettel es a kormany vedelme alatt all.

Hogy ez mennyibe kerul majd az ausztral allamfizetoknek? Ez az osszeg meg nincs veglegesitve :-)


Aki kivancsi, az alabbi linken megnezheti, milyen kerdeseket tettek fel ausztral riporterek az amerikai turistaknak ma reggel a repteren es miket (nem) valaszoltak az amcsik (pl. mi a fovaros, vagy egy csomo ozzi szlengrol).

Ket jopofa hozzaszolo volt:
- egyik, aki azt mondta: otthon mindenki kerte, hogy vigyen haza kengurut, de nyilvan nem fog majd..
- a masik meg mondta, hogy o nem olyan jo foldrajzbol (bar en 3 honap alatt utananeztem volna legalabb az orszag fovarosanak) :))


http://www.news.com.au/entertainment/television/the-sydney-oprah-show-finally-gets-under-way/story-e6frfmyi-1225966748048

1 comment:

Led izzo said...

Ejjha jo gazdag lehet ez az Oprah. És mennyi az évi bevétele hogy igy adományoz mindenkinek?