Wednesday, November 24, 2010

Ujabb tanfolyam

Ev vege elott belehuztam, jelenleg egy 2 hetes intenziv tanfolyamon ulok reggel 9-6-ig, melynek neve: "Betegsegek es Rendellenessegek".

Hirtelen nem is tudom, hogy jellemezhetnem: az "ez valami fantasztikus"-on kivul talan ugy, hogy kotelezo tananyagkent szerepelhetne az iskolakban. Biztos vagyok abban, nem lenne ennyi
- beteg ember
- problemas gyerek
- traumatikus kapcsolat...
.. es a vilag majd egyszer csak jobba lesz altala...

Most nem azert irok, hogy a Thetat fenyezzem, bar tudnam, sot, a tanaromat is, de ezt majd kicsit kesobb.

Ebben a bejegyzesben leginkabb a csaladomnak es barataimnak uzenem, hogy nem nagyon tudok a gep elott lenni most 2 hetig, mert akkora a tananyag, es olyan mennyisegu informaciot fogadunk be - a napi 4 oras gyakorlasrol nem is beszelve -, hogy estenkent ritka, mikor nem dolok be az agyba este 8-kor (most epp ez a kivetel van, de az elozo ket ejjel 10-10 orat aludtam), ami nalam nem igazan megszokott.

Anyu, Marika, es Lanyok, akikkel(akiken) dolgozom, hadd mondjam el, hogy meg "csak" 3 napja tart ez a kurzus, de egeszen uj vilag nyilt meg (mint minden tanfolyam altal) es amennyi uj dolgot tanulunk es amennyi regi traumat szedunk ki magunkbol, egy egesz mas megvilagitasba teszi a betegsegeket, dramakat es azokat az erzelmi problemakat, ahogy teremtjuk oket (es igen, meg lehet gyogyitani barmit, akarmilyen rakos betegsegtol kezdve a meddosegen at mindent, HA az illeto meg akar gyogyulni es keszen all ra. Ha szandekaban all a gyogyulas, de meg valamiert ragaszkodik a betegsegehez - pl. a tarsat vagy magat bunteti - akkor is meggyogyulhat rovid idon belul, ha kesz elengedni a regi serelmeit).

Az emberi elmerol eddig is tudtuk, hogy fantasztikus (akar az Agykontrollt nezve, akar barmi mast), de hogy micsoda forradalmian uj eszkoz van a kezunkben,, azt hiszem Anyus, a vilagnak nemcsak hogy szuksege van erre a tudasra, de ez az, ami "atvezet" minket egy Uj Eletbe. Barki, aki "hajlando" felvallalni a felelosseget sajat magaert es kiszall az "en szerencsetlen vagyok, a korulmenyek/emberek/kornyezet a hibasak" mokuskerekbol, bamulatos eredmenyeket erhet el az eleteben.

Amikor a gyerekeknek adnak xy tankonyveket es megtanitjak a leckeket, a gyerekek feltetel nelkul befogadjak az informaciot. Nem kerdojelezik meg annak a valosagossagat, sot, sokan kesobb, evtizedekre ra, mikor esetleg kiderul, hogy valami mar reg nem ugy van, ahogy anno megtanulta, akkor sem hajlando arra, hogy megvaltoztassa a valosagat. Ez az egyik, amit mondani akarok. Mi teremtjuk a valosagunkat. Valakinek az a valosaga, hogy elkovet valamit, megbanja a gyontatofulkeben, es kilepve onnan tiszta lappal indul. Mas nem is hallott gyontatofulkerol, tehat nem szerepel a valosagaban. Minden, ami benne van ezekben a valosagokban es erzelmi stresszt okoznak, fizikai betegsegekke manifesztalodhatnak.

Barmilyen rakosodasrol beszelve pl. megjegyezhetjuk: a rak nem ellenseg. A rak mergezo erzelmek/gondolatok/vegyszerek/szennyezodesek/adalekanyagok,stb. gyujtohelye.
Jelen van es szol, hogy "hallo, itt lenne egy kis valtoztatni valo". Van, aki le tudja olvasni ezt a jelet, van aki inkabb belehal, mint valtoztasson. Mindegyik rendben van, mivel az illeto abban hisz (amiben akar).

Aki abban hisz, hogy a betegsege meggyogyithato, meg fog gyogyulni - de itt nem a tudatos bologatasokrol beszelek, habar az se baj, ha a tudatos tudat is egyet ert a tudatalattival :)


Min fogok holnap dolgozni?

A masik dolgon, ami a tankonyves peldamrol eszembe jut: a gyerekek 3 vagy akar mondhatjuk 7 eves kor alatt feltetel nelkul biznak a szuleikben. Mekkora felelosseg van a szulokben, hogy mennyi traumat nyomatnak at a gyerekre - vagy, inkabb lenne, ha tudnanak rola.
Maskor meg tudatosan buntetik oket. Mivel a theta nem moralizal, itt nincs szo arrol, hogy mi jo, vagy mi nem.

Arrol van szo - mondok egy leroviditett peldat -, hogy ha egy pl. kisfiut tul koran nevelnek onallosagra/hagynak figyelmen kivul - holott mondjuk 2-3 eves koraig minimum az anyai szeretetre, mint alap"taplalekra" van szuksege, ezen kivul erintesre es feltetel nelkuli gondoskodasra - akkor kesobb ennek olyan komoly kovetkezmenyei lehetnek, amiknek azok az erzelmi hianyok adnak alapot, mint pl. "nem tudom mi az a gyengedseg/gondoskodas/szeretve lenni/szeretet adni" (es meg azt is hallja a szuloktol, hogy ez a helyes es csak igy tovabb).
Aztan a szulo mondjuk 15 evvel kesobb csodalkozik, hogy ki nevelte fel ezt a tindezsert (aki amugy is lazado es kevesbe mutat szeretetet a csalad irant), kovetkezo 15 evben a srac csodalkozik, hogy miert nem mukodik egyetlen egy kapcsolata sem (bejon a harag, hibaztatas, komplexusok), majd 20 evvel kesobb mindenki csodalkozik, hogy miert kapott pl. prosztata rakot (kommunikacio, partnerkapcsolati problemak).
Vagy: folyamatos betegeskedo gyerek/feleseg/ferj: orvostol orvosig rancigalas, gyogyszerek halmaza, vizsgalatok, torturak - holott csak egy kis figyelem kellene, amit ugy hivnak: szeretet. Egy bibi van: nem akkor kene szeretni, HA: ..... illetve jo, ha tudja az illeto, milyen, ha szeretik.

De meg nem mondtam, min akarok melozni. Azon konkretan, amikor (altalaban!) egy kisgyerek beteg es a szulei elviszik a pelda kedveert egy alternativ gyogyitohoz (mindegy, milyen, mondjuk azert, mert az orvosok nem tudnak segiteni). Az alternativ gyogyito azt mondja: kerem, az anyukaval kellene kezdeni, mivel olyan szorosan osszefugg a kicsi es az anyu fogalmazzunk ugy: energetikailag, hogy nezzuk, mi van a hatterben.
Es akkor az anyuka ezt elutasitja. Na ez az, amin lehidalok. Egy apa meg talan oke, bar ha azt akarja, hogy egeszseges legyen a gyereke, feltetelezem, hogy tullep a (velt vagy valos) racionalitas hataran, mert igazabol egyaltalan nem fontos, ki mit gondol - az fontos, hogy az o szeme fenye egeszseges legyen,,,, de hogy egy anya kepes azt mondani, hogy bocs, nekem semmi bajom, itt a gyerekkel van baj - na, ez az, amit nekem meg kene meg emesztenem.
Ujabb pelda: megvizsgalando, hogy kicsit nagyobb gyereknel (mondjuk 8 eves) az anya mennyira dominans a gyerek eleteben, ha agybapisilesi gondok vannak, mert ebben az esetben az anyan kell a kontroll gondjait kezelni - es csodalatos modon a gyerek meggyogyul.
De ha egy szulo, aki annyira akarta azt a gyereket (tegyem fel az idealis allapotot), es utana elutasitja azt, hogy magaba nezzen es a lehetoseget annak, hogy csinalhatja maskepp is (pl.felelosseget vallal fel a tetteiert),,,, ja, meg a kedvencem: kivizsgalas nelkul gyogyszert adni a hiperaktivnak velt gyereknek - na, akkor mindjart itt a holnap, hogy ezt kigobozzam, miert erzek olyat, amit jobb, ha nem irok le ;-)))

Ui: azt hiszem, nem az a kerdes, hogy egy gyerek vagy felnott milyen modon gyogyul meg. A theta egyaltalan nincs semmilyen orvosi megoldas ellen, sot, egyeb modszerekkel/terapiakkal ugyanugy kiegeszul egy kezeles (eletmod/evesi szokas valtozas, stb.), mint ezzel vagy az orvosival, szinten attol fuggoen, ki miben hisz - ez is, mint a tobbi, egy lehetseges megoldas.




No comments: