Thursday, November 18, 2010

Kvantummechanika - veletlenul?

"...hihetetlennek tűnik számomra, hogy a Jóisten kockajátékot játsszék." (A.Einstein)

A Thetat nem reszletezem ujra, de ket olyan tapasztalatom volt a mult heten, ami mindent visz.


Az, hogy ki, miben hisz, pl. a veletlenekben-e vagy sem, sokmindentol fugg, de leginkabb a hitrendszertol.

Ezzel foglalkozom en mar egy jo ideje minden nap, es rendkivul orommel tolt el, hogy egy olyan dinamikusan fejlodo, elvonalbeli techikat hasznalhatok, ami szo szerint csodakra kepes!

Fontos megerteni, hogy mar regota letezik "kozos nyelv" a tudomany es a spiritualitas kozott. Folyamatos kutatasok - a kvantumfizika es a DNS kutatasok teren - bizonyitjak a Theta filozofiajanak es mukodesenek letjogosultsagat.


Hogy mindezeket megertsuk, tobbek kozott olyan emberek adnak segitseget, mint pl.

* Dr. Bruce Lipton, aki sejtbiologuskent kezdte karrierjet, jelenleg folyamatosan publikal.
"Immár bizonyos, hogy gondolataink átprogramozásával szervezetünkön is változtathatunk. Megdöbbentő felfedezések arról tanúskodnak, hogy gondolataink szervezetünk valamennyi sejtjére hatással vannak. Nem a gének és a DNS szabályozzák az életfolyamatokat, hanem sejten kívüli tényezők. Többek között azok az erőterek, amelyeket pozitív és negatív gondolataink gerjesztenek. Ez alapvetően befolyásolja személyes életünket és az emberiség jövőjét."

vagy pl.


* Gregg Braden, aki uttoroje a tudomany es a spiritualalitas otvozesenek, es konyveit 17 nyelven, 27 orszagban adjak ki. O egyebkent meg 1991-ben a Cisco-nal volt technikai operacios vezeto, annak a csapatnak az elen, akik a mai internethalozat megbizhatosagaert dolgoztak.



Szoval a ket tapasztalat:

1. Davidnak egy babszem nagysagu lukteto dudor nott a szajpadlasan a mult heten egyik estere. Egy oran at thetaztunk, igy tudott aludni (mivel gyogyszert nem hajlando bevenni). Reggelre kicsit jobban nezett ki a feje, de a dudor nem. Delelott 11-kor nekialltam meg egyszer. Delutan 1 orakor a dudor teljesen eltunt, az osszes hoemelkedessel, arcdagadassal egyutt. Egyet "sajnalok": hogy nem fenykepeztem le :-)

2. Ugy nezett ki a mult het vege fele a helyzet, hogy arcureggyulladas-szerut kaptam. Nem mentem orvoshoz, de a neten nagy okosan utananeztem (mivel meg sosem volt). Azon kivul, hogy szetszakadt a bal oldala a fejemnek, a homlokom, arcom, fogaim kornyeke, allam, fejem alul, nyaknal, hatul, folul,, omlott a valadek is az orrombol. Ket napig varialtam, de eros gyogyszert nem akartam bevenni, hiszen hiszek abban, amit csinalok. Tehat az erzelmi/gondolati vonalat vizsgaltam es amennyire volt erom/turelmem, thetaztam magamon. Valamivel jobban lettem, de hetvegere bedugult a fulem. Nem is, hanem hasogatott. Jott a meleg so, zokniban. 2 oraval kesobb csak a dugulas maradt. Akkor mar kicsit idegesebb lettem /ami inkabb ront, mint javit, viszont turelemre tanit/. A hetvegi programokhoz mindenesetre bevettem 1-1 panadolt, osszesen harmat a par nap alatt, es C vitamint. Vasarnapra az orrfolyas elmult, es csak a fuldugulas maradt, ami viszont allandoan pattogott es feszitett.

Ettol fuggetlenul lenyomtam egy 6 oras allatkerti setat, egy vizibiciklizest strandolassal egybekovte, es egy magyar bulin valo langosozast 38 fokban, csaladilag. Kicsit irritalta a fejemet az is, hogy a 38 fokos meleg utan masnapra 19 fokos esos ido lett.... ugyhogy megkertem egy osztalytarsnomet, hogy segitsen belelatni a fejembe es takaritani.

Het elejen tehat bementem a varosba, hogy Corinne fel ora alatt kithetazza belolem az osszes nyavajat. A fulem azonnal kidugult, es az osszes nyomas/fajas/gyengeseg ami hol elojott, hol nem, teljesen elmult!!! Na, ennek oromere atgyalogoltam Sydney fel belvarosat :))


Tehat ami tortent: az adott problemakhoz tartozo erzelmi traumakat kihuztuk es pozitivra csereltuk. Egy-egy ilyen eset johet a semmibol, akar egy hirtelen kimondott mondatnak koszonhetoen, vagy pedig egy vagy tobb regota dedelgetett trauma folyomanyakent. Altalaban van valami, ami "megnyomja azt a bizonyos gombot", ami kivaltja a fizikai elvaltozast.


Viszont mivel ezek a betegsegek/problemak/rendellenessegek (az osszes!) nem problema vagy betegseg, hanem meggyogyulni kesz lehetoseg - igy meg is gyogyul a kello figyelem hatasara.


Ennyire egyszeru.


Talan O. sem haragszik, ha megemlitem, hogy a sarga valadekos ki nem nyilo szemeit (kotohartyagyulladas) kb. masfel ora alatt tisztara varazsoltuk kizarolag az erzelmi kiblokkolasokkal iden majus kornyeken. Ezen kivul kedves baratnemat otthon sikerult kihozni egy csunya depressziobol, es olyan betegsegekbol par emberkeket, amit elvileg csak muteni lehet, es akkor ez meg csak a gyogyitas resze.

Mivel a kornyezetem fele furan nez ram es mivel amugy is mindent tulanalizalok/komplikalok es magamra vettem regebben, megdolgoztam azert, hogy higgyek ebben a harom szoban:
ez ennyire egyszeru.



Tudjatok mit? Sok ember nem hisz az ilyenekben - bar a legtobb nem is tudja, mik azok az "ilyenek". Fel-informaciok, reszletek, es abbol mar mindjart megvan a kovetkeztetes.

Elolvastam hideget-meleget a Thetarol, kb. az osszes fellelheto weboldalt (nem volt keves - de minek?), aztan elolvastam es megneztem meg a youtube-on eleg sok pozitiv gondolkodot/ gyogyitot - a masik nagy kedvencem Byron Katie, egy fantasztikus amerikai holgy.
Vagy, az egyik oriasi remekmu a vilagon: Brian Tracy Fonix Szeminariuma, ami sikerkalauz a penzszerzestol a gyereknevelesig.

Az anno iskolat be nem fejezo fiubol egy olyan sikeres ember valt, aki 80 orszagban jart s akinek evente 1 millional tobb ember hallgatja/tanulja a munkait, elveit pedig tobb, mint 400 ezer ceg alkalmazza a vilagon (ma mar tobb nyelven beszel es brutal sikereket ert el). Es megis, vannak olyan emberek, akiknek ez az info nem jut be, csak azert, mert meghalljak a neve kapcsan azt a szot, hogy MLM. Nem fantasztikus?
Gyakorlatilag mindegyik elismert szerzot/eloadot/tanitot lehurrogja x mennyisegu ember es baromsagnak, utodottnek tartjak az illetot/technikat. Ez az elet, az emberek ilyenek IS.


De igazabol ez mind nem szamit.
Egy dolog szamit: amikor latom, hallom es erzekelem, hogy a fizikai vagy lelki fajdalomtol szenvedo ember (vagy en magam) rovid ido alatt hogyan kepes megvaltozni olyan jo iranyba, amit en orommel hivok CSODANAK.



Meg valami, amit szinten azert irok most ide, mert tele vagyok szkeptikusokkal, ami egyebkent nekem jo, mert nagyon sokat tanulok belole:

- A Theta gyogyitas, vagy barmelyik masik alternativ terapia NEM helyettesit semmilyen orvosi ellatast, viszont valasztast biztosit az illetonek. Valasztast, hogy elhet egeszsegesen es joletben, HA ezt AKARJA.
- A Theta lehet kiegeszito vagy onallo kezeles, kizarolag az egyentol fugg, minden eset mas.
- A Theta es a hozza hasonlo technikak NEM azert vannak, hogy valakinek valamit is bizonyitsanak. NEM kotelezo benne hinni: mindenkinek van VAN valasztasa, abban hisz, amiben akar. Senkit nem fog meggyozni egy Thetas semmirol, es nem is szid mas modulokat.
- Ha hiszek valamiben, az tokeletes. Ha nem hiszek valamiben: az tokeletes. Minden tokeletes. Peldaul: hiztam 4 kilot. Ez tokeletes!

Miert? Mert 4 hete nagyjabol pont ket helyen ulok, amikor nem alszom: vagy a szamitogep elott es a weboldalamat csinalom, vagy a kocsiban. Ezek mellett tanfolyamot is keszulok tartani, amire felkeszulok. Ezek mellett tanulok webes dolgokat (video keszites, internet marketing, affiliate programok, de szerencsere ezeket Lacko atvette es fantasztikus segitseget nyujt!!!), olvasok 3 NLP-s konyvet a Mesterkurzus kereteben, tovabba a Gondolkodj es Gazdagodj cimu Napoleon Hill konyvet (ami kb. a Titok 1937-es kiadasa), attanulmanyoztam a kvantumfizikarol, NLP-rol szolo infokat, felajanlottam az ovodanak a szolgaltatasaimat (ajandekutalvany keszites), thetazok a barataimon es kedves klienseken skypen es szemelyesen, Judittal NLP-zunk - thetazunk es rengeteg szemelyisegfejleszto infot tanulok tole, ezen kivul Thomast epitek Bencevel, rollerezunk, mikor mar leszakad a derekam a sok ulestol, es meg az ebayen is arulunk par nem hasznalatos cuccot. Najo, fozok, takaritok is, es meg egy csomo mindent kutatok, de az most nem ide vag, majd az oktatasi rendszeres bejegyzesemhez. Az en hitrendszerem szerint mar majdnem egy dologra fokuszalok, a negy kilo meg majd lemegy, ha lemegyek a konditerembe vegre :))



Erdekes informaciok:

- a vilag tobb, mint 100 orszagaban alkalmazzak a ThetaHealing technikat
- a Hay house kiado, a vilag egyik legnagyobb kiadoja, ami csak hiteles szerzok konyveit adja ki, honapokon belul 28 nyelven jelenteteti meg Vianna Stibal konyveit (angolul mar ki is adtak)
- Japanban ket korhazban hasznaljak klinikakon
- India bizonyos reszein az iskolarendszerben nemhogy elfogadtak a Thetat, de az elmult idoszakban 250 tanart tanitottak meg hasznalni a modszert, akik tovabbi 5000 tanart tanitanak jelenleg, ami kb. 25 ezer diak Theta kepzeset jelent napjainkban.



Vegul egy kis egy kis kvantumfizika

"A klasszikus fizika egyeduralma megingott. Megrendült az elv, amelyre az egész rendszere felépült. Newton minden feltevését arra alapozta, hogy világunkban nincs helye a véletlennek, mindennek van magyarázata, oka, értelme. Képleteket dolgozott ki, amelyekkel pontosan meghatározható az égbolt jelenlegi állásából, hogy mikor volt, vagy mikor lesz napfogyatkozás. Minden elméletét arra alapozta, hogy a jelen magában foglalja a múltat és a jövendôt. Ha ismernénk az összes információt egy helyzetrôl, és ismernénk a megfelelô összefüggéseket, törvényeket, ki tudnánk számítani késôbbi állapotokat is, állították rajta kívül a múlt század nagy fizikusai is. Általános volt az elképzelés: a világ racionális, determinisztikus. Hiszen az ember végül is értelmes, intelligens lény, agya logikus, racionális gondolkodásra alkalmas. Érthetô is, hogy mi csak egy ilyen ok-okozati összefüggéseken alapuló világban vagyunk képesek létezni.

Aztán ugyanez az ember feltárt egy világot, amely látszólag teljesen irracionális, indeterminisztikus... És megrengett a fizika biztosnak tűnő rendszere.

Feltártunk egy világot, ahol semmi sem határozható meg pontosan. Ahol nem tudjuk elôre megjósolni a jövőt, hiszen még a jelent sem ismerjük igazán. Ebben a világban objektumok tűnnek el, és jelennek meg mindenféle magyarázat nélkül. Ebben a világban egy részecske két helyen is lehet egyszerre. Ez a világ pont az ellentéte a mi hétköznapi, normálisnak hitt világunknak.

De akkor most melyik fizika az igazi? Melyik az, amelyik létezik, és kizárja a másik létjogosultságát? Egyáltalán "kizáró vagy" lapul meg a két rendszer között?


Niels Bohr, a világhíru dán atomfizikus szerint ez nem így van. A kvantummechanika nem semmisíti meg a klasszikus fizika törvényeit, csak alaposan leszűkíti az érvényességi körüket. Megtanít bennünket arra, hogy a hétköznapi világról szóló összefüggések csak a hétköznapi világban alkalmazhatóak. Ahogy behatolunk egy ismeretlen tudományos területre, felül kell vizsgálnunk addig megalkotott formuláinkat. Rá kell jönnünk, hogy közel az atommaghoz, a parányi részecskék, kvantumok szintjén kudarcot vall Newton determinisztikus világa.

Akkor most minden tökéletes? El kell fogadnunk, hogy van egy ilyen és van egy olyan mechanika is? "... valahol a kettô között új törvényt kell megértenünk, hogy meglássuk, hogyan olvad össze a kvantumos világ a klasszikussal" - írja Roger Penrose - "Mindehhez úgy vélem, új nyomokat kell keresnünk."



Forras: http://cosmo.supernova.hu/kvantum.htm

A kétrés kísérletet ide szerettem volna irni, de azert mindennek van hatara :)))





No comments: