Thursday, December 17, 2009

Otthon, Edes Otthon

Megjottunk, itt vagyunk, eppen Torokbalinton :)

Az utunk kisse viszontagsagos volt... eloszor is par ok miatt nem birtam aludni indulas elotti ejszaka, igy hajnal 3ig molyoltam, majd Lacko kelt, furodtunk, osszeszedtuk a Kisdedet, es fel 4kor irany a repter. Hajnalban minden le volt zarva, kicsit hosszabb volt az ut, de 6kor felszalltunk.
Bence rokazott egy jot az egyetlen (fel)meleg polomra Sydney -Dubai viszonylatban.. aztan jobban lett. En kicsit szetfagytam a 4 oras dubai varosnezo buszturan, ahol kiderult, hogy 30 cent egy liter benzin, igy nem allitjak le a busz motorjat arra a ropke fel orara, mig a turistak elszaladnak ide-oda, fotozkodni, bameszkodni, nehogy bemelegedjen a busz.
Viszont nem cigoltunk meleg holmit tanulva Japanbol, mikor is juliusban meg majd megfottunk a hosegben. Most is hoseg volt, csak epp lefagyasztottak :)))

Dubai erdekes volt, a repterrol mondjuk masfel oran at nem birtunk kimenni, ilyen modern technikat ekkora szervezetlenseggel otvozve meg nem lattunk. Ossze-vissza kuldozgettek szem-tesztre, matricaert, valami masik papirert... a szemteszthez bealltunk egy sorba a sok kozul.. egyszer csak jott 2 Arafat kinezetu figura es raorditottak a pasikra: ez a sor "Csak Noknek van! Hogy mertek beallni ferfiak?" Vicces is volt meg furcsa is, de a vegere nem rohogtunk. A szem szkenneles utan ugyanis matricastul, kipipalva, mindennel bealltunk, hogy vegre kilepjunk. Az epp munkaban allo (ulo) egyetlen holgy vamos kb. 10 percig ragasztott be 3 matricat az utlevelunkbe, kozben revetegen bamulva maga ele idonkent.. majd idilli homalyabol felriadvan pecselt is kettot, de nem eleget !!! Ugyanis masnap belepeskor nem tudtunk am csak ugy visszamenni a repterre: Lackonak nem volt belepo pecset az utleveleben! Kicsit kerdezgettek, hogy egyutt erkeztunk-e Dubaiba, 3an vagyunk-e? Vegul par percre elvittek az utlevelet, hiaba, 3 pulttal arrebb bele kellett nyomatni a tegnapi belepo pecsetet!?! Vegul csak becsekkoltunk azert. A repulout remek volt egyebkent, kiszolgalassal, kajaval egyutt, az Emirates-t mindenkinek ajanljuk :)

Visszaterve Dubaira. A hazak ultramodernek es magasak a belvarosban, a feluljarok, busz-vonatallomasok fedettek, ragyognak, az utak ketszer 7 savosak es dugo volt rajtuk, amerre mentunk (kedd este 5-9-ig), rengeteget buszoztunk, idonkent meg-megallva erdekes helyeknel. A vilag egyetlen 7 csillagos szallodajanal akadtunk ki kicsit,, maga az epulet biztosan allati, meg a szerviz, meg a Palmasziget es a kornyezo meregdraga luxuslakasok, Viz alatti szalloda... de a beach a hotel korul.. haaat... azt hiszem hirtelen Callais-Dover iranyaban lattam ilyen partot. Ausztraliahoz kepest.. na de biztos nem er hasonlitgatni! Tetszettek az epuletek, a regi stilus Seherezade meseibol, es az uj, vagyis a ketto otvozete.. Nemelyik meses volt valoban (kepek kesobb). Szep bevasarlokozpontban is jartunk: Muveszeti kozpont volt talan hivatalosan,, csodalatos volt belulrol, gyonyoruek a termekek, alomszep parnak, ruhak, kaftanok, fuggonyok, keramiak, bronzvazak, stb. csak ne lenne ez a "gyertek turistak penzt kolteni" erzesem.. persze, ez mindenhol igy van. Megalltunk muzeumnal is, de addigra beszunnyadtunk egy kicsit, ugyhogy azt inkabb felalomban vegigdideregtem a buszon.
Az Emiratusoknak van egy olyan jo szolgalatuk, ha tobb, mint (Jesszus, elfelejtettem, talan) 6 orat kell varni, ingyenesen adnak hotelt+ kajat, kaptunk ebedet, vacsit es reggelit, minden isteni volt!! Svedasztalos kiszolgalas, korrekt szoba. Osszessegeben nagyon orultunk, hogy szetnezhettunk Dubaiban (persze sokmindent nem lattunk), egy elmennyel megint gazdagabbak lettunk!

Ma reggel aztan eszrevettuk, hogy Bence papucsat a turista buszon felejtettuk, persze mar nem talalkoztunk a szemelyzettel, ugyhogy Becsig zokniban jott :)) Az elso 14 oras repules utan a Dubai- Becs 6 oraja mar gyerekjatek volt, kiveve, hogy ujabb baleset miatt Bencen ruhacseret (neki bezzeg volt csereruci) kovettunk el, en egy kicsit rosszul voltam, Lacko viszont mindent jol birt :))
Becsben hoeses fogadott, eleg jo adag ossze is gyult. Apuek jottek elenk a repterre. Nyari szerkoban jottem ki, ugyhogy volt nagy nezes a repteren, ki ez a no, rovidgatyaban, kispoloban a - 4 fokban :)) Aztan atoltoztunk, Bencere a meg melegebb holmik, majd radobbentunk, hogy mindent kinott gyakorlatilag.
Becsi seta helyett becsi autokazas lett, mert du. fel 4korul dugoban keringtunk, aztan parkolohely hianyaban csak egy gyors kavera futotta.. nemtom, hol itt a valsag (Ausztriarol nincs hirem), de minden dugig van termekekkel es emberekkel es autokkal es buszokkal....
Hogy itt mi van, hamarosan kiderul.

Estere hazaertunk, Bence nagyon orult Juci es Gizimamanak, Papinak es a Villamosoknak is :-)))

1 comment:

Jakab Timi said...

Nagyon Boldog Karácsonyt Nektek!!!
Üdv.:Jakab család