Wednesday, December 2, 2009

A Theta Gyogyitas

Na, ma omlik belolem a szo :-)

Ugyanis eloadason voltunk. (Anyus!) Tinatol kaptam - Orsikan keresztul - az infot az egeszrol. Valahogy ma hirtelenjeben osszetrombitaltam a hasonlo erdeklodesu barataimat es Orsika is csatlakozott, ugyhogy mindjart 6 magyar be is robbant a bemutatora :-))))
Kata, mit is mondtal, en vagyok a hirvivo, vagy mi? ;o)))

A modszer viszonylag uj, 1995-ben talalta ki egy fiatal no, aki kigyogyitotta magat a rakbol ezzel megelozve azt, hogy amputalni kelljen a labat. 2000-re tokeletesitette a technikajat, azota vannak hivatalos kovetoi.

Ma este ingyenes bemutatot tartott Mark, aki olyan sztorit meselt a betegsegerol, orvosi kezeleserol, majd a Theta Gyogyitasnak koszonheto felepuleserol, hogy az maga egy konyvet megerne.

Ez is igy elso olvasatra hasonlonak tunik, mint pl. a kineziologia vagy NLP, mivel itt is a tudatalatti negativ berogzodeseket formaljak pozitivva, ami aztan kihat a tudatos tudatra, es a nyomaszto gondok pikk-pakk eltunnek, legyen az sulyproblema, penzzel kapcsolatos vagy parkapcsolati hihedelem, barmilyen rak, avagy alkohol/drog/jatekfuggoseg.

Ellentetben a pszichiaterekkel, Mark azt allitja, hogy a komoly fuggosegben levo embereket is gyorsan es hatekonyan meg lehet gyogyitani - termeszetesen ne felejtsuk el, hogy csak akkor, ha az illeto is akarja es nyitott a valtozasra!!

Amit az osszes resztvevo kiprobalt, nagyon erdekes tapasztalat volt, nevezetesen: hogyan ad a testunk valaszt bizonyos beidegzodesekre. Ennel a technikanal nincs szukseg hosszu evek meditalasara, vagy kulonbozo elokepzettsegekre.


Tehat a Theta frekvenciaju agyhullam allapotaban valo gyogyitasrol beszelunk.


Erdekessegkeppen itt jojjenek az agyhullamok es jellemzoik:



Béta agyhullám
12-40 Hz Éberség, figyelem, koncentráció


Éber vagy és élénk. Az agyad éles és fókuszált. Könnyedén, gyorsan reagálsz és teljes figyelemmel tudsz dolgozni.

Alfa agyhullám
6-12 Hz Relaxáció, ébrenléti ellazultság


Ellazult vagy, lelassul az agytevékenység. A tudatod kitágul. Friss, kreatív energia kezd el áramolni. Eltűnik a félelem. Felszabadító békét és jólétet érzel. Stressz kezelésére kiváló.Az alfa hullámot használó programok javítják a problémamegoldó képességed, új ötletekhez juttatnak.



Théta agyhullám
4-7 Hz Meditáció, intuíció, memória, kreativitás, vizualizáció


Ahogy mélyebbre jutunk a relaxációban elérjük a megfoghatatlan és misztikus Théta állapotot, ahol az agytevékenység lelassul és már majdnem az alvás szintjére érünk, de még nem alszunk. A théta állapotban csodálatos dolgok történnek. A théta állapot gazdag képeket, inspirációt, és rég elfelejtett emlékeket hoz elő és megnöveli a fogékonyságot. Ez már a mély meditáció állapota. Az "áramlás" érzése, amikor az az érzésed támad, hogy a tested kiterjed a bőrödön kívülre. Théta a tudatalatti küszöbe. Fontos része a viselkedés megváltoztató programoknak. Használják drog és alkoholszenvedély kezelésére is. Ideális szuper-tanuláshoz, az elme átprogramozásához, álomra való emlékezésre és önhipnózishoz.

Delta agyhullám
1-4 Hz Alvás, gyógyulás, passzív jelenlét


Mély, lassú, hullámzó. Ez a leglassúbb agyhullám. A mély alváshoz társítható. A Delta hullámok bizonyos frekvenciái elősegítik a növekedési hormon előállítását, amely hormon felelős a gyógyulásért és regenerációért. Ezért van az, hogy az alvás, különösen a mély alvás, elősegíti a gyógyulási folyamatokat.

A delta agyhullám a tudatalatti jele, a hely ahonnan a megérzés érkezik. Ez azt jelent, hogy nemcsak alváshoz és regenerációhoz ideális, hanem a tudatalatti eléréséhez is, amely segít információkhoz jutni és feltölteni az agyat.

Gamma agyhullám
40 Hz+ Megérzés, magas szintű tanulás, tiszta felfogóképesség


A gamma agyhullám a legmagasabb frekvenciájú, a tiszta felfogóképességhez és az öntudat állapotához kapcsolódik. Mostanában került a kutatók figyelmének középpontjában, régebben nem is volt külön kategória rá, hanem a béta agyhullámokhoz sorolták. Miért olyan különleges? A gamma hullámok felébredéskor és alvás közben a REM (gyors szemmozgás - rapid eye movement) állapotában vannak jelen. Ilyenkor magas szintű észlelés és információ feldolgozás történik, ezért a gamma hullámokat tartalmazó hanganyagok kiválóan használhatók az agyteljesítményünk, valamint fizikai erőnlétünk fokozására.


Erdekes, nemigaz? :-)

Bucsuzoul hadd alljon itt Mark egyik idezete:

"MI A SIKER TITKA?
Amikor hibat hibara halmozol, anelkul, hogy a lelkesedesed elapadna."

No comments: