Friday, July 3, 2009

Villamlevel Bajorfoldrol

Ujra bekukk: ezuttal Munchen mellett leledzunk :O) Pannieknal, Lacko hugaeknal elvezzuk a kellemes, 25 fokos (hehe) nyarat !!!! Bence es Franzi nagyon cukik egyutt, a Fiuk lazulnak, a Lanyok jatszanak, mi kell meg? :)))

Millio koszonetet szeretnenk mondani Edinanak es Robertonak a kedves fogadtatasert Pistoiaban!!! Nagyon jol ereztuk magunkat Nalatok, nagyra ertekeljuk a sok segitseget, amit a csaladunk osszes tagjanak nyujtottatok !!!! Remeljuk, egy szep napon mi is szivesen lathatunk Benneteket Sydneyben vagy Szegeden :))

Edinaekkal keszult fotokbol itt lathattok parat: http://gondola-tok.blogspot.com/

"Atvagtattunk" Italian a rekkeno hosegben, a vadregenyes hegyi falvaktol kezdve a kaotikus Firenzeig. A hires tortenelmi epuletek megtekinteset Pisaban lovaskocsin, Firenzeben turista buszon, Pistoiaban gyalog kovettuk el, az elso kettonek nem csak azert orvendtem, mert igazi kuriozum a szamomra (turista buszozni se szoktam, nem hogy lovaskocsin csucsulni!!), de a brutal 35-38 fokos hosegben, magas paratartalom mellett Bencevel, es egyaltalan, vegig gyalogolni nagyon megterhelo lett volna.

Pistoia, Edinaek lakhelye, Firenzetol 30 km-re terul el. A belvarosa nagyon szep, kis sikatoroktol regi templomokig, kellemes estet setaltunk, vacsiztunk ott :)

Pisa durva volt: ahogy megerkeztunk fekete afrikai nepek nemcsak orakat, ekszereket, papirzsebkentdot(!?) akartak rank sozni, de mar lejart parkolojegyet is!!!! Elkepeszto volt, nem vagyunk ehhez hozzaszokva :)) Es akkor meg nem beszelve arrol, hogy micsoda tomegek hompolyogtek a Ferde Torony es a kihagyhatatlan szuvenirarusok :(( kozott. Sajna a Toronyba kellett volna 2 ora 40 percet varni a feljutasert, igy kihagytuk, de a belvaros egyebkent nagyon szep.

Firenze - emlekeimben a kb. 30 evvel ezelott felvazolt varoskep elt, egy szep, romantikus, meleg hangulatu tortenelmi varos, tele hiresebbnel hiresebb epuletekkel, hidakkal, stb.. Ez utobbi meg is volt, de a romantika hianyzott. Ultrabrutal kozlekedes, kaosz, budi, tomeg, zaj, egy pezsgo metropolisz jellemzoje.. 38 fokkal megspekelve :))

Nagyon orulok, hogy iden ezekre a helyekre eljutottunk es azt hiszem, nagyon szerencsesek vagyunk, hogy ilyen Csaladunk es Barataink vannak!!! Koszonjuk!

Ui: egy dolog nem fog hianyozni Ausztraliaban: ez a merhetetlen sok cigarettafust!!!
ui2: fotok es reszletes utibeszamolo egyelore varatnak magukra... igyexem :o))

1 comment:

Edina said...

Mi is nagyon jol ereztuk magunkat veletek, koszonjuk a kellemes tarsasagot, beszelgeteseket, a finom Bence-puszikat...es csak ugy...
Jo volt!
Vegre ujra belecsoppentem az "ejszakai eletbe" a jo kis beszelgeteseknek koszonhetoen :-)))
csak sajnalom, hogy nem tudtam mindent ugy szervezni, ahogy szerettem volna. Pl. az utolso reggelire szant-mini pizzafalatok es egyeb finomsagok- a melyhutoben felejtodtek, hehehe,vagy egyeb szep helyek kozos megtekintese...bar ez utobbi ido hianyaban nem is johetett volna letre :-( NEXT TIME!!!!
Jelentkezzetek majd!
Puszi, Edina, Roberto es Bodza a hatterbol :-)