Saturday, January 10, 2009

2 es fel Evesen a Vilag :)

Nemreg olvastam a "Those Terrible Two's" cimu konyvet a Dackorszakrol, a 2-3 eves korosztaly vicces torteneteirol, amik ha az adott pillanatban nem is tunnek humorosnak, kesobb altalaban megis nevetve emlekeznek rajuk....

Hat mi is nagyon jol szorakozunk Szemelyi Mokamesterunkkel, aki gondoskodik rola, nehogy unalmasan teljenek a napjaink :)

Figyelembe kell venni, hogy mint minden korosztalynak, ennek is megvannak a szepsegei es nehezsegei, de meg mindig a legkonnyebb az ujszulott kis csecsemokkel szerintem :))))

Vissza a mi csaladunkba erkezett kis Jovevenyhez: Csabi Bence eloszor is egy kis hiperszupergigaaktiv fiucska, kifogyhatatlan energiaval. Ez mondjuk jo neki :) Nekunk is persze, mert reszesulunk belole :))
Masodszor EGYFOLYTABAN beszel :) Most meg mar itt tartunk, annyi hallgatas utan :)) Meg nem mond hosszu, osszefuggo, szep kormondatokat, sot, osszes szavat sem ertjuk 100%-ig, viszont egy hete mondta ki eleteben eloszor az ANYA szocskat es azota is nyomja egyfolytaban :) Bar eddig is megertettuk egymast szavak nelkul ;-)
Persze nem mondott le regi jo szokasarol, miszerint neki kell/ene/ eliranyitania az egesz Csaladot...renduletlen lelkesedessel teszi is, habar idonkent duhbe gurul, ha mondjuk nem ugrunk 0,001 mp-en belul, ami azert megesik :))
Most eppen Anyut tanitja olvasni, sot, koveteli tole, hogy irja le minden altala ismert szemely es targy nevet, van am lista csaladon, baratokon keresztul a Wiggles tagokig :)) Anyu ebben a pillanatban mar kuldene is iskolaba, mivel szamol is nagy erokkel es leginkabb minden five, six, csak tudnam ki tanitja angolul ezt a gyereket ??? :))))
Szoval Bence koszoni jol van. Osszefoglalva: rohan es magyaraz, aludni nem mindig hajlando delutanonkent, maskor meg kidol 2-3 orara ebedido magassagaban. Sokmindent eszik, de az avokado, kukorica, dinnye, repa, tojas, hal a kedvencei. Idonkent beprobalkozik az "oooo-koki" szavacskakkal, ez a csokit jelentene (Mikulas ota), elhessegetjuk az esetek nagy tobbsegeben, de nem hagyja csak ugy lerazni magat! Szerencsere vizet iszik, a gyumolcslevelek kozul az almalet birna, de csak ritkan kap, es amit ha rajtam mulik, soha nem fog kapni, marpedig itt divat /ki a banat talalta ezt ki???/: feher kenyer, vaj, szines kis cukorral megszorva /miert, miert, miert adnak kicsiknek ennyire ures kaloriakat???? miert???/ Pelus ugyben jol allunk/allnank tulajdonkeppen, mivel sokszor szol, ha pisilni vagy kakilni kell, de nem mindig vesszuk le rola nap kozben, ha nem vagyunk itthon. Lehet nem igy van megirva a nagykonyvben a szobatisztasagra valo szoktatas, de idonk van kivarni, mig magatol akarja.. Oltozkodessel mar resen kell lennunk egy ideje.. elmultak azok az idok, amikor kivalasztottuk, mit vegyen fel.. Evesek alkalmaval is nagyon oda kell figyelni, mert kizarolag egy helyre hajlando ulni, es ha itthon vagyok, csak en segithetek neki, ugyhogy nagyon ki vannak alakitva a szokasok, pl. banant nem lehet megenni a heja nelkul :) Nagy cirkuszok alig vannak, 1-2 foldrevetodes, de leginkabb mubalhe, amibol viszonylag konnyu kilabalni :) Vasarolni szinte lehetetlen szerintem, habar ma delelott mondjuk a helyi Praktikerben /Bunnings/ mig Lacko csiszologepet vasarolt, feltalaltuk magunkat es megporgettuk az osszes talicska kereket, megszagoltuk az osszes viragot.. Itthon pedig, mig Lacko lecsiszolta a kerti butorokat a kertben, mint mar emlitettem, rohangalt, evett, es egyaltalan nem erdekli, mekkorat eshet, maszik fol s ala, de egyebkent sokszor ugy jatszik, mint a kisangyal es nem is engedi, hogy odauljunk melle. Az autok mellett mar imadja a kisvonatot, mesekonyveket, allatkakat, gyurmat, kifestoket, az egymasba dugogatos izeket termeszetesen, es ide oda pakol, ha nem figyelunk, mindent eltuntet. Sokat setalunk, vizezunk, homokozunk, epitunk es rombolunk, es minden este elenekeljuk a Bobitat es elolvassuk a Pottyos Pannibol azt a reszt, amikor Kovacs Bacsi megjavitja az elromlott szerkezetet Panniban, hogy ne csak azt mondja: NEM! :)) Es ahogy mondja: "Anya szeret" plusz hozza simogatja az arcom.. perszehogymennyirecukiiiii:)) Most eppen nem, mivel felfedezett egy uj hangot /ebben a minutumban/, ami visitasra alkalmas es kozben vihogva fuldokol es meg utasitasokat is probal adni :)) Ezen kivul valamit belehajintott a sloziba, leszaggata Anyu fuleit, szetszaggatta majdnem egy ujsagomat es most mar epitojatekozik /ez az elmult 30 mp-ben tortent/. Najo, az elo tudositast most ezennel befejezem, egy biztos, Kisgyermekunk fitten tartja az Egesz Csaladot! Halasak vagyunk a Sorsnak, amiert ide szuletett hozzank :))))

No comments: