Saturday, February 19, 2011

Nagyszuloknek


Ejjel egy ora, alszanak a tobbiek. Nem tudom, otthonrol hozott virus-e, ami Benceben van, de a 4-5 nap lappangasi idovel lehetseges. Hallom a fel csalad lebetegedett otthon :(

Ani, Gabi, Laci, jobbulast kivanunk Nektek! Ugye a korhazban minden rendben van?!!!!!!
Legyszi jelentkezzetek majd! Api, Ti is gyertek majd onlanykodni 7vegen!

Basszus, nem ittunk eleg palinkat!??!

Minden csak nezopont kerdese. Most mar nem banom, hogy Bence otthon csokit evett csokival, igy utolag mondva, legalabb kicsit fel volt tuningolva - mert estere onmaga arnyeka lett.

Egesz delutan hasmenese volt es gyakorlatilag folul/alul kijott belole a delutani ebredese ota minden. Minden - az a keveske, amit az elmult napokban nagy nehezen evett. Annyira vekony, csont es bor lett teljesen :( Ez a kis pici test es ennyire beesett poci, karikas szemek, dobbenet. Plane, mert nem surun szokott beteg lenni.

Ezert nem is tudom, hogy peldaul otthon sem adnak semmit a dokik ilyen esetben? En reggel nyitaskor es delutan 2 korul beszeltem a dokinkkal, o ugye csak a pihit, a sok folyadekot es a lazcsillapitot mondta. Reggel meg csak sima laznak tunt, dehat ez egycsapasra megvaltozott, ahogy felkeltettem a majdnem indulas elott. Otthon meg az antibiotikumokat szedik az ismeros gyerekek (mondjuk, nemtom, ezekre a tunetekre-e?). Igaz, hogy Bencebe nem lehet beletukmalni bogyokat vagy szirupokat, a lazcsillapito is egy nagy vergodes aran megy csak. Es az is igaz, hogy itt sok esetben az orvoslas tokre maskepp megy, mint pl. Magyarorszagon.
A thetam amugy azt mondja, influenza eseten hagyni kell a szervezetet, hadd regeneralja onmagat, de ez sima influenzara van, ahol nincs komplikacio, vagy magas laz. Par gyakorlatot megcsinaltam mar, ha ugy tetszik, de visszaesik, szoval ez nekem is egy lecke.


Bencus VEGRE ejfelkor evett egy kis vajas vegemite-os piritost es Orsival egy par harpi dinnyet, hisz egyebkent a reggeli falatokon kivul csak vizet ivott, es azt is kihanyta. Koraestere lement a laza vegre gyogyszer es minden kulso segitseg nelkul, mint azt nemreg mar megirtam, es a mostani, keso esti fel orankenti meresek eredmenye 37.8-38.2 kozott volt. Most ujra alszik.

Lacko felhullakent ert haza a munkabol, ra is fer egy 2 napig tarto alvas, o mar 7 ota durmol :)

.............................................

Na, hogy pont ugy tunjon, a blogon logok egesz nap (szimultan masik 20 dologgal), Bencusnak felment a laza, ejjel 2-re.

AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaa !!!!!

39.8-at mertem ezzel a majdnem hozzaerintos automata homerovel, remelem, hogy kicsit magasabbat mutat, mint az igazi testhomerseklet !!!??? A 40 fokos laz a mi csaladunkban nem nagyon fordul elo, csak elvetve :-o

Beleimadkoztunk 5 ml neurofent. Most fel 3, ujra alszik, jelenleg 37.9. Lacko es en teljesen felebredtunk, bar en nem is aludtam. Azt sem tudom, honnan van ennyi erom, de van es most itt fexem laptopostul az agyunkon, es izgulok, mert Bence-pocak furcsan morajlik, alvas kozben.

Csak orulni tudok, hogy ma ki sem mozdultunk a lakasbol, elgondolni is rossz, mi lett volna, ha kivisszuk ilyen allapotban Zsuzsaekat a repterre, gondolom, usztunk volna hanyasban, kakiban... brrr...... bocs...

Egyebkent olvasok, tobbek kozott nehany cikket a korabban irt helikopter szulosegrol, az X,Y,Z generaciokrol es extraba Orban Viktor beszedeinek politikai elemzeset, ezt most kaptam:



Mellesleg nem azert adok itt felorankenti helyzetjelentest, hogy aggodjatok, hanem mert igy olyan legalabb, mintha otthon lennenk Veletek... :))



1 comment:

Alexandra said...

Ha vírus okozza Bencénél a betegséget, akkor az antibiotikum teljesen felesleges és hatástalan lenne, hisz az baktériumokra van, nem vírusra.
Jobbulást!