Friday, February 18, 2011

Betegsegek es egy fontos uzenet



Ugy nez ki, az otthon tombolo 2 fajta virusbol a fiuknak kijart sajnos :(
Lacko meg Szegeden kezdett pruszkolni, kohogni, bar az egesz ugy indult, hogy masnapos. Szingapurban vettunk kohogescsillapito folyadekot es Gabitol ACC600-ast, amitol vegulis mintha jobban lett. Neki muszaj volt elmennie dolgoznia ma, de azert meg nem egeszen 100%.

Bence Szingapur fele belazasodott, vagyis inkabb hoemelkedese volt. A repulon Sydney fele mar inkabb lazas volt es nagyon bujos, es nem evett, csak dinnyet es kicsi csokit. Ugy nezett ki, hogy sem a torka, sem a feje, sem a hata/mellkasa nem fajt, legalabbis ezt mondta es az orra is inkabb csak a sirastol/nyuglodestol folyt. Voltak pillanatok, amikor teljesen eleven volt, peldaul ezert is mentunk kirandulni Szingapurban,, vagy mint mikor hazaertunk, Orsikaval nyomult szaladgalt (csodalkoztunk is, hogy honnan a sok energia), de reggelre teljesen kidolt.

Ma reggelre 39.3 - 39.8 lett a laza. A haziorvosunk azt mondta, neurofen 4 orankent es sok folyadek + pihenes kell. A neurofen utan jobban lett, de mintha hasmeneses tuneteket produkalna..

Delben bealudt, kettokor felkeltettem, hogy irany a repuloter, indulunk Zsuzsaval es Brettel, akik mar 2 hete (asszem?) nalunk tanyaztak. Erre behanyt :(((

Gondoltam, elugrok Orsiert, hogy maradjon itthon Bencevel, de azt Zsuzsa nem akarta. Raadasul most resen kell lennie neki is, nehogy megfertozodjon es tovabb adja, marmint Orsi.

Orvost felhivtam, mondta, hogy tartsam agyban, sok folyadek, lazcsillapito (megint 39.8 a laza, de kihanyja a gyogyszert) es pihenes, pihenes, pihenes.

Zsuzsaek vegul telefonos segitseget kertek, mar a repulon ulnek Tasmania fele.

Bencen "dolgozom", most alszik.

En ezt az smst kaptam attol, aki Zsuzsaekat kivitte vegul.
Ha mar barataim nincsenek itt, jo, ha ilyen emberek vesznek korul, akik nem sajnalnak idot, penzt es energiat, hogy ennyi ido elteltevel is irjanak :-)





Utoiratkent hozzateszem - mivel most negyed het van este, es a blogbejegyzeseimet altalaban kb. 5 reszletben irom a telefonok, egyeb teendok miatt - hogy

- Bence meg mindig alszik es ugy latom, lement a laza a (kihanyt) gyogyszer nelkul vegre

- orulok ennek az smsnek, es nem azert, mert szemelyes(nek latszo, dehat ez nem az en vilagom),

hanem azert, mert egy mai masik tapasztalattal egyutt (eppen kiborult anyuka-baratnom) megerositett abban, hogy jo uton haladok egyreszt a tanulmanyaimmal, masreszt azzal, hogy amit csinalok es amit tervezek hosszu tavra, arra piszkosul szukseg van.

Szoval koszi a megerositesert :o))



No comments: