Tuesday, July 13, 2010

Csak Eros Idegzetueknek: Felmondtunk

Igen. Ujra koltozunk. Ez mar biztos, megkaptuk a szombaton lefoglalozott lakast.

Most azt tudom mondani: VEGRE.

Bementem az ingatlanirodaba es elmondtam, hogy nagyon messze van a haz az ovitol, munkamtol, es ugy altalaban sem szeretem a minoseget, mert peneszes, nedves es ocska.

Kozolte a (mar belepesemkor sem kedves) irodavezeto holgy, hogy ez a haz soha nem volt peneszes. Kicsit meglepodtem, hogy igy tudja, de vegulis azon nem, hogy nem panaszkodtak az elozo lakok, hiszen olcso. Csak eppen olcso husnak hig a leve - es nekem ez nem megfelelo.
Azutan meg kevesbe lett kedves, ugyhogy elmondtam az osszes velemenyemet a hazrol es ugy altalaban az asztmas ausztralokrol.
Az agyunk mogott most konkretan vizes a fal es az osszes irat a szamitogep korul nedves, de nem kezdem elorol. Orulok, mint majom a farkanak, hogy megszabadulok innen.

Erdekes az Elet. Ha oszinte vagyok, azt nem nagyon szeretik az emberek. Pedig nem kulonosebben bunko stilusban mondom, csak siman mondjuk ki vagyok akadva, pl. a kohogesemtol, a ruhaim szagatol, stb.
Ha azt mondom, amit hallani akarnak, akkor jo. Ha nem azt, akkor nem tetszik. Szerintem nalam sokkal kotozkodobb emberek leteznek es fejtik ki a velemenyuket teljesen mas stilusban. Na mindegy. Ha en ilyen stilussal lettem volna pl. vezerigazgatoi asszisztens anno, lesult volna a kepem. Bar lehet, hogy nem vettem volna eszre hahaha. A lenyeg, hogy igazan bunko holnap leszek, ha beviszem a nonek a rola irt es a honlapjukon megjelentetett jellemzest, miszerint kedves es gondoskodo az ugyfeleivel. Hat nem az. Es mivel jelenleg en vagyok az ugyfel, aki fizet, annak megfelelo banasmodot lesz szives alkalmazni. Szerintem ne legyen ilyen egy iroda menedzser. Szerintem hallgasson meg es orvosolja a problemamat, es ne a kotelezettsegeimmel traktaljon, plane, mikor elmondtam, hogy tisztaban vagyok mindennel (lehet, hogy ez se jo).
Lacko szerint hagyjam ezt es oruljek, hogy lelepunk. Valoszinu igaza van, csak a Kos verem lazad :-)))


Megemlitenek valamit Burwoodrol is.

Mielott bekoltoztunk, kerdeztem az ugynokot, milyen kornyek, hiszen meg sosem jartunk itt, csak ismerosoktol hallottuk, hogy a haz kertvarosi reszen van, es kellemes. Sok az azsiai, de ok szorgalmasak, nem balhesak.

Akkor jojjon most a sajat tapasztalat:

A Burwood Road nappal nehezen jarhato, a forgalom miatt (gyalogos es autos egyarant) es bamulatos a sokretusege: azsia, india, kozel-kelet, szines egyenisegek, boltok tomkelege, nagyvarosi forgatag: az olcso kinai uzletektol a draga kinai ekszeruzletekig minden van.

De este aztan felpezsdul az elet!!!
Peldaul megtelik rendorautoval.
Minden honapra jut egy sztori, csak nem irom meg.
A pelda kedveert majusban Davidot 'enyhe' attrocitas erte az ejszaka kozepen 1 km-re innen. A kornyek teljesen normalis csaladi hazas, ahol ez tortent, tudom, mert a fel szombatot a rendorsegen toltottuk plusz a helyszint vizslattuk. Lenyeg, hogy szerencsere nagy baja nem lett(a rendorbacsi szerint annyira azert nem rossz kornyek ez).
Ahanyszor arra jovok haza ejjel, mindig minimum 3 rendorauto all az uton, es neha csapatokban maszkalnak a zsaruk, de ezt mar delutan, vagy napkozben is lattam. Fo a rend ;-)
Tegnap keso este David, ahogy fel 10 korul kiszaladt a Burwood Roadra, arra lett figyelmes, hogy egy kocsi motorhaztetojere ki volt teregetve egy halom penzguriga, nem keves, ha beteritette a tetot, nehany rendor es a sofor kisereteben. Lacko is lat neha 1-2 vicces esetet, de az nem olyan dramai. Azt mar meg sem emlitem, hogy gyorshajtoktol es szirenazastol zajos neha az ejszaka, hiszen ez North Sydney-ben is volt, vagyis a szirenazas.

Na mindegy, eddig nem volt jo hangulatom. Es esett is. ;-))

Bezzeg Orsikaek Brisbane-ben sulnek-fonek, nyari ruhaban, meg ujjatlanban maszkal nappal!? :O))) Szuperjo es raadasul gratulalunk a remek hazukhoz!!!

ui: sot, most mar a hangulatom is jobb, de meg jobb lesz, ha ujra Eszakon lakunk!! Oh, yeah!
Ahogy Csabi Bence mondana ;-))

2 comments:

Emo es Gergely said...

Sokkal jobban fogod magad erezni, ha kiadod magadbol, az egeszet es ott csapodik le ahol kell, talan annyit elersz majd h. par hetig probal kedves lenni, de neked mindenkepp jol fog esni, a emberek tobbsege inkabb hallgat, legalabb te oszd ki!;-)

Emo es Gergely said...

Koszi,... hova azt meg nem tudjuk, Melbourne, Brisbane volt az eddigi ketto lehetseges varos,net es blogok alapjan...de teljesen nyitottak vagyunk meg semmi nincs eldontve a mikor az Szeptember elso hete, eddig ez a legpontosabb datum. Epp koltozunk,ami a hetvegen lezarodik, es onnantol 100%ban AU projectre koncentralas...
Remelem nalatok a koltozes jobban es gordulekenyebben zajlik, mint nekunk...bar en uuuuutalok koltozni, G szerint ez meg csak a kezdet...es nagyon gyorsan szokjak hozza...