Thursday, July 8, 2010

Ingatlan vadaszat

Igen, igen. Mar megint lakast nezek. Az, hogy pl. kedden 100 km-t vezettem (mivel nem dolgoztam, csak elvittem Bencet oviba, majd haza, majd el erte, majd haza, majd el St. Leonardsba este, majd haza), nem annyira zavar, mint inkabb az, hogy a konyhank tiszta penesz, meg a furdoszoba, meg a futetlen helyisegekben levo viragok foldje. Van egy jo kis peneszolonk, de akkor is. Ez egeszsegre veszelyes, nincs kedvem sem allergiat, sem asztmat kapni,, eleg a tobb, mint 2 honapja tarto csaladi kohoges.

Tegnap viccbol elmentem 6 lakast megnezni az eszaki reszre. Vicces, mert tularazott lakasok ocska minoseggel, es a legtobb sotet volt.

Es vicces, mert a masodik lakasnal alltunk hatan, akik vartuk az ugynokot.. aki egyszer csak berobbant az eloterbe, rank nezett, majd megkerdezte: melyik is a kiado lakas?

Az egyik lannyal osszeneztunk es nevettunk egy jot. Kesobb vele talalkoztam meg masik 3 lakasban, vegul kivette azt, ami tulajdonkeppen annyira nem volt rossz, sot, vegre egy vilagos lakas: minden szobabol+konyhabol tengeri es belvarosi latkep, tetoterasz-kilatas az Operahazra, Harbour Bridge -re, Mosman obolre es ugy nagyjabol egesz Manly-ig.
Viszont: 1. nem volt tarolohelyiseg, 2. nem volt furdokad, valamint az etkezo es a konyha a lakas ket vegen volt. Egyebkent 2 haloszobas, kis konyhas, eloszoba nelkuli, teljesen bepadloszonyegezett kis lakasrol beszelek, ami kb. 50-55 nm-es - heti 600 dollarert. Bodulet. Viszont nagyon szep, park, tenger, kompkikoto es kornyek jellemzi, belvaroshoz kozel.

Az is jopofa volt, hogy osszefutottam Gary-vel. O a North Sydney ingatlanugynokunk volt :))
Aztan a kolleganojevel is, a kovetkezo ket lakast o mutogatta es meg is beszeltuk, hogy noi szemmel.. finoman szolva, o se venne ki azt a 2 db egyenkent heti 550-be kerulo lakast, amit kinyitott 15 percre. Viszont aggodniuk nem kell, mert mivel heti tobb, mint 1000 ember vandorol be csak Sydney-be, igy olyan oriasi kereslet van, ami lehetove teszi ezeket az arakat.

Eszrevetelem: a trendi ingatlanugynokok mind ugyanugy neznek ki: eloszor is megerkeznek egy audival vagy lexussal, masreszt fiuk: rozsaszin ing, fekete nadrag+cipo, lanyok: teljes fekete vagy sotet kiskosztum es a most meno brutal magas sarku topanka. Az atlag ingatlanugynokok mar kicsit porosabb autoval erkeznek, es kevesbe keltenek "eppen-egy-fotozasrol-erkeztem" hatast, de meg igy sincs szukseguk a lakas osszes informaciojanak birtoklasara, hiszen ha peldaul a tegnapi napot veszem: egy atlagos szerda delelott 11-kor, 15 percen at megnezheto lakasba kb. 10-12en erkeznek, es ebbol 95% valoszinuseggel ott a helyszinen le is csap ra vki.

Hogy ne szidjam orokke a mi hazunkat, itt megjegyeznem: a jelenlegi haloszobank, ahol most Bence Thomas-ozik en pedig laptopozok, olyan nagy, hogy a tegnap megnezett lakasok haloszobaibol 2 olyan befer, amit az ugynokok "dupla haloszobanak" jellemeznek, es 3 olyan befer, ami csak sima "single" haloszoba (ami otthon pl. a lakotelepi lakasoknal felszoba).


No comments: