Thursday, July 29, 2010

Munkahelyi viszontagsagok

A munkahelyemen aprobb valtoztatasokat vezettek/vezetnek be. Hoppa!
Hirtelen eszembe jutott, hogy nem csak egy dolgot csinalok, holott tobben probalnak erre ravenni :O)

Szoval most arrol beszelek, ami egy Banyaszati Vallalat Logisztikai Osztalyan hol van, hol nincs, de Kedves Murphy Ur jopofa torvenyeinek megfeleloen igy, koltozes elott kozvetlenul - az egyebkent heti egy, maximum harom napi munkam - hirtelen egesz hetes elfoglaltsagga modosult.

Nem baj, minden pillanata kincs, hiszen oraberben dolgozom :-)
Maris van eleg bevetel a Koltozteto Sracokat honoralni. Na, eppen ezt akartam a mult heten, erre tessek. Persze, Emesenek jobbulast kivanok :O))

Szoval itt bent en vagyok a kakukktojas, mivel a tobbi kollegam (mind a kb. 32en, mert tobb osztaly van egy nagy helyre bepasszintva, illetve a tobbi reszleg is, csak ok kicsit arrebb vannak, az uzem tuloldalan) mar egy ideje csak feher ceges logos ingben dolgozhat, en viszont szinesben pompazom. Egyebkent egy darab ugyfel nincs errefele, persze, az nem jelent semmit. Emlexem, a Matav (pardon, ez a volt neve) mennyi zset tapsolt el arculattervezesre anno... ezek a penzek..............

A munka el van vegezve, de a nagyfonok nem nezi jo szemmel ezt a csilivili (altalaban farmer, polo, pulover, kardigan) felallast.
Hallottam reggel, hogy tegnap meg is kerdezte az egyik kollegat, ki vagyok? (fura, hogy nem ismer fel, mar talalkoztunk az elmult 2 evben parszor ebben a nagy teremben). Erre a kedves kollegam: "biztos azert nem ismered fel, mert eddig csak feher ingben lattad,, o az, aki Emeset helyettesiti." :-))

Tehat, koltozik ez a par osztaly - allitolag nem biztos, hogy minosegi epuletcsere lesz, de csak kivulrol lattam /ugyanitt, az utca elejen,, van sok uzemunk es sok irodank/.

Kiderult, hogy a szinutalo exkatona fonok keszit egy fotot az asztalarol reggel es keszit egyet delutan: na, igy kell majd az osszes asztalnak kineznie! Egyenasztalok, egyenruhak - pardon, mostantol az sem mindegy, milyen nadrag van rajtad, mert eddig pl. pentekenkent lehetett farmerban jarni, de mostantol mar soha tobbe. Csak csini, szurke, barna, feketeben.

Egyebkent, miota idejottem, a kedvencem a "5 S" azaz "five S" azaz "ot S betu":
- szortirozas (Sort)
- sorba allitas (Set in order)
- ragyogas (Shine)
- egysegesites (Standardise)
- fenntartas (Sustain)
.. vagy hogy kell oket leforditani.
Asszem a Finley-ben is ezt tanitjak a gyerekeknek a kis piros tuzoltoautok :O))

No comments: