Wednesday, March 10, 2010

Theta gyogyitasrol es ami meg errol eszembe jutott

Tulajdonkeppen a Theta gyogyito hetvegerol akartam irni, arrol a rengeteg jo dologrol, amit tanultunk....


FUGGOSEGEK

..de leragadtam Edina cikkenel - koszi, hogy megosztottad az internet-szg-jatekfuggosegrol szolo iromanyt:http://women.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/women/the_way_we_live/article7052999.ece
Elkepeszto, hogy mennyi fiatal elete megy tonkre, vagy nincs is sinen valami oknal fogva.

Persze anno egy mammut falta fol a sracokat, aztan kerekbe tortek oket, most meg a technokol rapid es egyeb drogok, alkolol es hasonlok utan itt a hivatalosan is bejegyzett internet fuggoseg. Na, nem mintha vadiuj lenne, de viszonylag uj a placcon, par ev alatt 10%-ot emelkedett a paciensek szama az USAban.

Vajon ebbol mi lesz? Az amugy is tanulasi-, beilleszkedesi problemakkal kuzdo fiatalokra, figyelemhianyosnak vagy hiperaktivnak titulalt gyerekekre milyen jovo var?

Iskola befejezes nuku, tarsas kapcsolatoknak lottek,,, a szulok az orvosokkal karoltve mar amugy is gyogyszerezik oket jobb otletuk hijan,,, igyhat marad a virtualis elet.

A cikkben szerepel, hogy nemely szulok meg orultek is, hogy kisdeduk nem az utcan bandakba verodve kovalyog. Hat.. dobbenettel olvastam, hogy Azsiaban az elmult 8 evben 4 esetben haltak bele fiatalok a nonstop jatekba - a leghosszabb 86 oran at jatszott - vegul megallt a szive - mindezt internet kavezokban (senki sem szolt oda nekik?!)!!

Termeszetesen a jatekok kitalaloi semmi rosszat nem latnak a termekeikben. Ez milyen: a jatekok szorakoztatoak, mint egy tvmusor, vagy egy konyv (?) talan ha abba lehetne hagyni 1-2 ora utan (?). De persze dolgoznak rajta, hogy fuggosegi viszonyt okozzon (pszichologusok), mert az eladhatosag es az arbevetel mindennel fontosabb.


THETA

Nagyon osszetett kerdeseket feszegetek, hogy visszaterjek a Thetara. Az ilyen gyogyito, tanito kurzusokra soxor a gyogyulni akarok mennek, valamint a mar valamilyen hasonlo tevekenysegben erdekeltek, illetve, akik dolgozni akarnak ezzel. Sok pl. az eletvezetesi tanacsado, NLPs, reikis, hipnoterapeuta, energiagyogyasz, alternativ gyogyasz. A sima kivancsiskodo kevesebb. A modszer mukodik es elkepesztoen hatekony.

Igazabol nem tudom, mit modszerezek itt, mikor a legalapvetobb dologrol van szo:
az emberi hitrendszerrol.
Ebbe nem kell belemagyarazni semmilyen vallast vagy akarmilyen hokuszpokuszt.
Az ember vagy hisz valamiben, vagy nem. Ha nem, azt is megmagyarazza, miert hiszi, hogy nem hiszi :-)

Mindket esetben le lehet asni a melyre, hogy mi tortenik a tudatalattiban es honnan jott a bizonyos gondolat/erzelem/hitrendszer, megkeresni xy problema gyokeret /tarsas kapcsolat, betegseg, sikertelenseg, anyagi gondok, stb./ es mindezen hatekonyan javitani. Kicsit maskepp megy, mint a tobbi modszer, mert erzelmeket is tanit akar DNS szinten is, tehat nem csak kias, hanem pozitivan be is toltekezik.

Az alapelv: En krealom a sajat valosagomat. Barmi, ami tortenik, az en valosagom. En vagyok az, aki letrehozta, es en vagyok az, aki megvaltoztathatja - miutan megtalalom az on-szabotalo gondolatformakat magamban es helyettesitem a pozitiv megerositesekkel.

A kulvilagbeli problemak mind megtalalhatok belul, es ahogy az illeto aspektus meggyogyul, a korulmenyek megvaltoznak (a pelda kedveert: ha rossz hazassagban ut-ver az alkoholista ferjem, akkor en vagyok az, aki valtozhat, hisz az esely eleg minimalis a masik felnel. Amennyiben en megkeresem magamban az okokat, hogy honnan erkezik az a gondolatforma, miszerint nekem erre van szuksegem, ki mondta ezt /osoktol jovo, vagy sajat gondolat, pl. nem erdemlem meg a jot/, es hogyan szolgalja ez a gondolatforma az en eletemet pl.mindig vert az apam, tehat valasztok egy olyan ferjet, aki a regi biztonsagosnak hitt, felreertelmezett szeretet mintat ismet megadja -- hogy nagyon leegyszerusitsem a peldamat(!), szoval, ha ezt kiasom, es meggyogyitom magam, mondjuk ugy, rajovok, hogy miert volt eddig szukseg ehhez az eletformahoz, es miert tudom eztan elengedni - akkor magamban egy reszecske meggyogyult. Ez 2 dolgot is jelenthet: vagy megvaltozik a kapcsolatom, hiszen en mar mas hozzallassal birok /na nem csak tudatos szinten!/, vagy kepes vagyok elengedni az eletemet immar nem szolgalo korulmenyeket es kepes vagyok a valtoztatasra de ugy, hogy nem marad semmifele kapcsolodasi pont /tuske, harag, bosszu, stb./ sem a tudatomban, sem alatta, igy kepes vagyok egy mas, uj, boldogabb, gazdagabb, egeszsegesebb eletet teremteni magamnak.

Egyebkent ezekkel a dolgokkal rendkivul sokan foglalkoznak; a szemelyes siker megteremtesenek lehetosegetol a spiritualis hatterig, Napoleon Hill (1930as evek), Louise L. Hay ('80as evek) es reszemrol minden tisztelet Szepes Marianak ('60as evektol), ezen kivul, hogy modern szerzot is emlitsek: Rhonda Byrne - A Titok (ez mar alapmu, hisz annyi minden van benne osszeszedve).

A Theta hasznalja a Kineziologia izomteszteleset, tovabba az egyik nagy kedvencem a Ho'oponopono (osi Hawai gyakorlat a megbocsatasra). A hipnoterapia is hasznalja a theta agyhullamokat, aztan pl. az NLP, pszichoterapia is mutat kozos kapcsolodasi pontokat,,, legyen az egy biznisz sikerenek novelese, csaladterapia, fuggoseg kezelese vagy egesz-seg kerdese.


EMBERI TUDATLANSAG ES FELELOTLENSEG - KISGYERMEKEK ELLEN

Megdobbento volt a hetvegen, hogy 30 emberbol hanyan eltek at fiatal korukban eroszakot. Az egyik holgy, akivel dolgoztam, elegge rossz kapcsolatban van ugy altalaban az emberiseggel, es nem akar gyermeket, mert ovodas koraban itt Ausztraliaban egyebkent, azt mondtak neki es a tarsainak az ovonenik, hogy ha rosszak lesznek, kivegzik a szuleiket es orokre egyutt kell lenniuk veluk. Nemreg volt itt egy masik eset, mikor egy 4 eves kisfiut epphogy megakadalyoztak abban, hogy levagja a nemi szervet, mert ugyanabban az ovodaban dolgozo anyja es nagyanyja folyton azzal fenyegettek, hogy levagjak neki, ha rosszalkodik es egyszer o ugy gondolta, eleg rossz fat tett ehhez a tuzre. Aztan hallottam azt is, hogy egy apa nem engedhette meg a kisfia nevelteteset, es ezert odalancolta valami villanyoszlophoz (?) ez Azsiaban volt nemreg, a rettento felhaborodas miatt ingyen oktatast kap az amugy meg kicsike fiucska. A thetan volt olyan azsiai srac, akit kisfiu koraban a sajat unokatestvere eroszakolt meg, es azota meleg, hogy rajott, hogy az anyja tudta, es nem vedte meg ot - hogy bizzon igy a nokben? (szoval nem muszaj mindjart anyazni a melegekre). Van egy anyuka, akinek a fiat 12 evesen beszippantotta egy kabitoszeres brigad, pedig a holgy brillians es tehetetlensegeben itt kotott ki. Nem akarok tobb kisgyerekes tragediat felsorolni.

Azon melozom, hogy ne boruljak ki ezeken egyesevel. A szuloi tudatlansag, felelotlenseg, nemtorodomseg, az oktatasi rendszer hibai - ami megintcsak ember altal mukodtetett, az iskolakban/ovodakban tanitok altal elkovetett gaztettek (hideg foldon fel orat ultetni 2 evest, mert bepisilt?? Jezusom, sokat kell meg meloznom magamon, mert ha most ez az ember elottem lenne eloben.....uh, es akkor most meg eszembe jutott az olasz ovoda!!!!! Minek mennek ezek ovononek? Miert nem lehet ezt eszrevenni korabban? Hol van a rendszer, ami kiszuri a pszichopata ovonoket es tanarokat akik a sajat nyomorukban kicsiket nyomoritanak meg???). Szoval, igen, ilyenek biztosan mindig is voltak es lesznek, az ember kegyetlen egy allatfajta tud lenni a sajat fajaval.

Nagy adag munka kell magamon. Anyu szavaival elve mindenki a sajat szemuvegen keresztul latja a vilagot. Az vagyunk, amit gondolunk/erzunk/teszunk/es eszunk :O))))))


OSSZEESKUVES ELMELETEM

Magyarorszag.
Erdekes, David most nezi a Moszkva teret. Ebben akar szerepelhetnek is, gyakorlatilag az en eletem akkori szakasza benne van a filmben: Moszkva teri bandazasok (na meg a Vaci utca, City Grill), hazibulik, erettsegi vizsgabotrany, a szabadsag ize,, satobbi.

Szoval.
A Vilaghaboruk es az utana levo evek a Ded- es Nagyanyaink generaciojat a nelkulozes miatt a sporolasra tanitottak, tehat ok ezt adtak tovabb gyermekeiknek. A '70es evekben meg mindig szigor volt, de '89-re minden megvaltozott. Az addig eros keretek koze szoritott nep megindult keletrol nyugatra.

Hirtelen kivalo lehetosegek erkeztek, a sima melok es GMK-k utan felviragzott a kisvallalkozasok kora,, es korunk korai ujgazdagjainak hirtelen mindennel fontosabb lett a hutoladak es a penz hajkuraszasa, nem igazan raerve a gyerekeikre.

Talan meg nem volt az a merteku droghalmaz ebben az idoben otthon (vagy volt, csak kevesbe nyilvanosan), de a sracok kezdtek elkanaszodni, viszont lett sok zsozso, szep nagy autok es fuxok (ujjnyi aranylancok), mintegy ellensulyozva az elozo generaciok nelkulozeseit.
Ekozben egy reteg kezdett elszegenyedni...

Megjelentek a fizetos foiskolak, divat lett az Uzleti Kommunikacio es tarsai, na meg a papirvadaszat. Csak annak nincs szaz diplomaja, akinek nem volt kedve vegigseggelni, na meg fizetni a sok evet (vagy fizette a ceg). A diplomamania mellett jottek meg a kapitalista cegek.

Egy retegecske jol meggazdagodott a 90-es evek vegere, mig a masik fele lerongyolodott.

Azok, akik a 70-es evek korul szulettek, lassan ujabb utodokat hoztak a vilagra, es adtak at nekik mindazt, amit megtanultak (szulok, iskolak, rendszerektol: kommunizmusban felnoni, majd a hirtelen jott nagy szabadsagban elni vagy elveszni).

Az ujgazdag reteg elsznobosodott kisse, talan tullove a celon, a szegenyebb reteg megkeseredett.
A gazdagabbak utodai ma tobbnyire azt hiszik, ok szoptak hegyesre a piramist, holott semmit sem tettek le az asztalra, inkabb csak lenyultak apuci kocsijat es a zsetont.

Biztosan valahol megvan meg a klasszikus ertelemben vett ertelmiseg is. Ami ma politizalas, vagy szocializacio neven zajlik, az vegulis nemtom: tragi-vagy komedia?

Divatba jott a Jorgos travel utan a Seychelles szigetekre jarni. Ez kesobb bovult: Hawaii, Thaifold, SriLanka, Maldiv szigetek, stb. mikozben masok meg az ehenhalas szelere jutottak.

Ha jol emlexem, ekozben megnehezedett a kisvallalkozok sorsa, es most ugy nagyjabol mar mindenkie, kiveve azoke, akik lefolozik a nagy suskat.

Szegeny nagymamak biztos nem gondoljak a sirban, hogy a joravalo utmutatojuk az Elet Nagy Konyvehez ide vezetett.

A mai 40-esek egy resze megkeseredett, nem latja a jovo ertelmet, x-edik kapcsolatat nyuvi es csodalkozik, hogy leszarmazottja miket muvel/leginkabb futyul mindenre. Mondjuk nem lenne rossz, ha elvonatkoztatna a kocsiktol, LCD/plazma tevektol es egyeb targyaktol es peldaul kimenne egy sima parkba setalni (nem Mauritiuson, se Horvatorszagban). Csak ugy.

A kis cuki utodok (most talan 15-22 evesek?) meg a nagy szabadsagukban a drogon, pian es a meg tobb jo cuccot akarok-on kivul mit csinalnak? Eszukbe sincs keresni mar az elete celjat, hisz eleg volt vegignezni szuleik hajszajat es megallapitani: ilyet en nem akarok - bar a penz kell - mivel kifordultak az ertekek onmagukbol es mara mar nem az szamit, ami anno.

De vajon a gyerekek maguktol szedtek ezt a nagy eletunalmat/utalatot/penzsovarsagot? Vagy olvastak valahol?


Ha valaki elkezd valamit gondolni, es ehhez sokan csatlakoznak, az a Csopot Tudatossag.
A valahogy soha ra nem ero, penz utan nyomulo szulok es elhagyatott gyermekei bekerultek mara mar ennek a csapdajaba.

Ha gazdag csalad sarja, azert, mert termeszetesnek veszi, ha szegenye, azert, mert szivesen odatartozna, ha kozeposztalybeli /ha lenne/, probalna felvenni a ritmust.

A CsoportTudatossag valahogy igy nez ki /szerintem Europa nagy reszen, es biztos a Fold xy pontjan is meg/:
Akkor vagy Valaki, ha van PENZED. Ha nincs penz, egy Senki vagy.
Es a vilag elkezdett szepen eszerint eldegelni.


MAGYAROK

Emberek csak panaszkodnak, semmi sem jo, semmi sem eleg jo, semmire nincs penz, stb.
Ehhez kepest.... allati nagy a pazarlas, az egeszsegtelenseg (ha tudatos lenne, kevesebbet kellene kolteni, de nem tanultuk meg ezt sehonnan).

A magyarok miert panaszkodnak orokke? Mikozben van szinte mindenuk, lizingelt auto (jaj, vissza kell adni, mert elfelejtettem, hogy nincs ra penzem, de jol mutatott alattam kicsit?), naaaagy teve (hogy lehessen Gyozike es Monika es Balazska show-n dumcsizni, mert az olyan felemelo eszmecsere), 3 mobiltelefon/szemely, mert minden szolgaltato jo ajanlatot adott,,, termeszetesen csak a szegenyek oltoznek a kinai piacrol, hisz a gyerekeknek minimum egy fel atlagfizetest ero ruhadarab nelkul nem elet az elet,,, nincs penz nyaralni, mar draga ez meg az,, de vajon mennyire fajna elmenni setalni, elmenni kirandulni, erdobe, munka utan, hetvegen?

A targyak nelkul, ami a sirban mar hiaba lesz velunk.

De az erzelmeinkkel, es a gondolatmintainkkal egyutt, amik gyermekeinkben, unokainkban tovabb elnek majd.

No comments: