Monday, March 1, 2010

Azok a melos hetkoznapok

Hihetetlen :-)
Visszahivtak az exmunkahelyemre /ezt mar egy ideje tudom, de/ ma kezdtem ujra dolgozni.

Ugyanaz a munkakor, ugyanaz az a hely, a kulonbseg annyi, hogy meg 2 magyar munkaero odakerult az elmult egy evben, tavolletem alatt, igy immar a 40 fos irodaban 9 magyar erositi eme nagybecsu ceget! Eztan jon Del-Afrika, Azsia, Anglia, Nemetorszag, Ujzeland es komolyan mondom, nem is tudom, a fonokomon kivul van e egyaltalan igazi Ausztral ott?? Holnap utanajarok :)))
A cegrol meg egyszer: banyaszati pumpakkal es alkatreszeinek gyartasaval/forgalmazasaval foglalkozik, regebben szallitottak Tatabanyara is, de azt hszem, ma mar nem.
Tehat ujra a logisztikan dolgozom adatrogzitokent. Kicsit lassu, de orulok neki, jopofa irodaba jarni megint, de szigoruan ez lesz az utcso rendes munkaidos irodai munkam :)))) Sok mas osztallyal egyutt vagyunk osszeultetve egyebkent, ezert a hatalmas letszam.
Az ok, amiert csak most irok a munkarol: bizonytalan volt a kezdes es a feladat.
Anno - mikor Anyu itt volt - 10 honapnyi munkam alatt mar kiderult, hogy eleg lassu a donteshozatali gepezet /mint altalaban a nagy cegeknel/, ugyhogy nem is csodalkoztam, hogy vagy 1 honapja varok a project/em/ elinditasara.
A vegen persze lefujtak, de aggodalomra semmi ok.
Tavaly elott es tavaly tobbszor fordult elo hasonlo. Ahhoz kepest, hogy eloszor csak 3, majd aztan 4 honapra vettek fel, vegul majd' egy evig ott voltam es 2 xtra projecten is dolgoztam.
A fonokom tehat ausztral, ugyhogy ot alig ertem, felevente ha beszelek vele 5 mondatot :)) Aldott jo embernek latszik, de inkabb az excel tablak zsonglorje, mint tarsasagi ember, es meg az se zavarja, ha a magyar lanyok csivitelnek mogotte :-)))
A masik kollegam angol: o nagyon vicces es direkt ugy beszel neha, hogy ne ertsuk, meg Emesenek is mond ujakat, pedig o hivatalos angol tanar lett Kengurufoldon :)
A 3.kulfoldi kollegam Azmal, bangladesi, o fontoskodo, es teljesen kiborult mikor a 20ezer soros excel tablat par nap alatt megcsinaltam - csigalassan. Szerinte ilyen gyorsan nem lehet dolgozni. Akkor meginkabb kiakadt, mikor hibatlan volt. Konyorgom, adatrogzites, nem kell hozza sokminden es ennel lassabban mar nem megy :)) Ezt persze nem azert mondom, mert nagykepu vagyok, hanem ahogy Orsika szokta: "...hiaba, a rutin meg az evek..." - na ez az, es mar csak birkanyiro nem voltam lassan :)))

Visszaterve. Az elso korben megbeszelt heti 3 napos munkambol most jelenleg ott tartunk, hogy heti egyszer fogok dolgozni.
Nem kell persze meglepodni azon sem, hogy ez alol kivetelt kepez ez a het, mikor is megiscsak heti 3 napot megyek - habar 2 nap fel nap belole :))
Aztan, habar a project fuggoben van /ja, mellesleg helyem, gepem sincs/, a cegnel es az osztalyon is minden keplekeny: lesz koltozes, kozvetlen kollega mutetje, szoval es ahogy korulottem mindig is: minden percrol percre valtozik.
Tudom, sokakat ez kikeszitene, de velem ez mindig igy megy :))

A gyerekek is ilyen valtozok /akikkel dolgozom/, veluk is fo a rugalmassag, ok pont azert hivtak vissza tavaly. Jelen pillanatban heti 4-szer megyunk ertuk, de ez is total kaosz, elvileg hamarosan 2 napra csokken, habar eredetileg harom delutan dolgozom a csaladnak.

Egyeb munkakrol/tanulmanyokrol most nem is irnek, mert csak osszezavarok mindenkit :O))))

Bence ettol a hettol kezdve haromszor jar oviba, errol mar januar ota szandekozok irni, de meg nem ertem el odaig. Megkiserlek fotozkodni, aztan majd beszamolok, van mirol :o)

Hogy egy joerzesu nappal bucsuzzak, leirom a keddi programot:
5kor keles, kirongyolas Davidert a repterre 6.15re, fel 8 korulre haza kell erni, Bencenek fel 9re oviba kell lenni, Szilvi melo 9-1-ig, fel2: Davidot ujraelesztem/najo, csak siman nem hagyom aludni, 4: Benceert oviba erkezes, 5: Hannat felkapjuk Bencevel, Daviddal (Daniel lovastaborban), gyerekeknek egy ora jatek, fel7: hazaerunk es ha minden igaz, meg Orsika es Sanyiek atugranak megbeszelni a dolgokat, 8 ora:Bencet agyba dugni, 9korul: skype Haza Rockonokkal, uzletileg :)) 11-ejfel-1 korul felajultan agyba eses :-)
Kb.ennyi, nem tul maceras nap, leszamitva a kilometereket :o)

No comments: