Wednesday, March 3, 2010

Gyermekek, Felnottek es a neveles

Erre a honlapra mar nagyon regen feliratkoztam. Ha otthon lennek, biztosan elmennek erre.
HA otthon leszek eppen, elmegyek :-)

Addig is ajanlom mindenki figyelmebe:
http://eletrevalogyerek.hu/konferencia2010

Jut eszembe, semmi kozom az oldalhoz, egyszeruen csak az a velemenyem, hogy gyermekvallalas/-oktatas elott/alatt szulo es tanarnevelest kellene tartani (tisztelet a kivetel).

Az ovirol nemsokara irok, csak eloszor tulteszem magam azon, hogy Hanna iskolajanak napkozijeben az OT-HET evesek fo elfoglaltsaga delutan 3 es 6 ora kozott a 6 darab teven es 4 darab szamitogepen valo, lokdosodesig fajulo versenges a virtualis jatekok irant.
Termeszetesen itt is vannak kivetelek: heti 4-szer megyunk a kislanyert, igy latom, hogy akar 3-4 gyerek is labdazik kint a betonudvaron. Igazsagtalan lenne tolem, ha nem emlitenem meg azokat a nebulokat, akik bent a ricsajban, koszban, budosben es sotetben (Istenem, micsoda helyiseg, kb. egy lepukkant, sotetkekre mazolt, sotetkek padloszonyeges garazs benyomasat kelti, teleaggatva lampionokkal, kepekkel) esznek vagy asztaloknal allva fuznek, ragasztanak, foldon legoznak, esetleg az udvar vegen levo maszokan csungenek. Sajnos ok vannak kisebbsegben. Egyebkent eleg sok fiatal, kb. 16-18 evesnek latszo napkozis tanarneni/bacsi (?) ul a gyerekek korul es van 1 vezeto tanar altalaban fekete/atlatszo csipkes felsoben, ami persze nem baj, csak mindig igy latom, azert irom ;-)

Csak, mert en nem tennem be Bencet ilyen ovodaba/iskolaba, attol meg nem nezek le senkit, es mindenki nyugodtan csinalja ugy, ahogy gondolja.
Az oktatas is nyujt valamit az emberisegnek, errol sincs ketsegem.

Kerdes, hogy hol tart a Vilag es merre halad. Merre haladnak a regi es uj generaciok.
Merre halad a tudatlansag, a media gerjesztette mu-Vilag, az erre vevo, gondolkodasmentes tomeg, a valosagot al/rem/mu/hirektol megkulonboztetni nem tudo emberiseg x resze.
Vajon mit lehetne tenni. Mit lehetne jobban tenni. Es tudatosabban.

No comments: