Tuesday, January 19, 2010

Ovoda, elso nap

Ma reggel eloszor indultunk el a kozeli Rudolf Steiner Oviba.

Nagy szo volt, hiszen ez volt az elso alkalom, hogy Bence egesz napra (7orara) uj kozossegbe kerult - nelkulem. Decemberben mar voltunk bent jatszani par alkalommal, de ez mar "elesben" ment.

.....Egy kis elozmeny....

Karacsonyra Lacko kapott egy Gyogyteak cimu gyogynovenyes konyvet Marikatol.

Az elmult napokban Bencere ratort a Fitoterapia iranti tudasszomj es szinte kovetelte, hogy elalvas elotti mese gyanant (Gabi! Eddig Noddy volt a kedvenc, miota visszjottunk!) Lacko vagy en a gyogynovenyek ismertetojet olvassuk, illetve Lacko a teakeszites rejtelmeibe avatta ot be az elmult napokban.
Kisdedunk kedvence a Macskagyoker lett.

Visszaterve a ma reggelre. Fel 9-kor (mi van ezzel a gyerekkel, mostanaban 9-kor kel!?) ebresztgetem, mondom neki, hogy indulunk az oviba, keljen. 2 perc utan nekiall felig nyafogva sirni, hogy o nem akar oviba menni. Utana azert, hogy o a babaoviba (a Lynn nenis csaladi bolcsijet hivta igy) akar menni.
Mondom neki, ne sirj, var a homokozo, varnak a talicskak, es varnak a tengerimalacok is! Meg mindig sir.
Erre megszolalok: Bence, var a Macskagyoker is! Erre nagy szemekkel ram nez, es mar indult is oltozni. Meg egyszer mondtam neki, hogy ott lesz az uj fuszernoveny kert is az oviban, amit most bovitettek ki, es lesz benne macskagyoker! Bence mar ment is, 9kor az oviban voltunk.
(Lackoval azert vihogtunk egy kicsit elotte :))))

10 perc utan odajott hozza az egyik kedves ovonenije, igy bucsut intettunk egymasnak. A mai napon csak 9 gyermek volt az o osztalyaban, 2 ovonenivel, megnyugtattak, minden OK lesz.

Delutan egykor hivott a vezeto ovono. Mondta, csak bejelentkezik, hatha aggodom, ugyhogy csak elmondana, hogy Csemetenk gyonyoruen jatszik, idonkent megsimogatja az ovonenijet, es remekul elvan. Raerek ertemenni 4 korul. Juhuu! Tehat ma szabin voltam.....

Mikor ertementem, megmutatta az uj torolkozojet - kagylo a jele - ,bogrejet, kis fakkjat.
Az ovoneni elmondta, hogy remekul jatszott kint is, bent is, a csendespihenon is lefekudt, mikor latta, hogy mar mindenki fekszik, az ovoneniket is beleertve, elotte gyurtak sutemenyt, majd megettek, kint locsolt, bent epitett, egyszoval ment minden, mint a karikacsapas!

Csak a tengerimalacok voltak meg szabin :O)) Sebaj, jovo heten mar ujra az oviban lesznek!

2 comments:

Unknown said...

Tök jó, hogy ilyen simán ment az első nap!!! Nagyon ügyes! :)

Firenze said...

milyen kis ugyes!
jo dolguk van az ovonoknek a steinernel, hogy ok is lepihennek a gyerekekkel :-)