Wednesday, April 29, 2009

Maganvelemeny - off topic

Igazabol most Neale D. Walsch: a Teljes Elet es Boseg temakorben tartott eloadasarol, majd az Erzelmi Gyogyulasrol es az addig elvezeto utrol akartam irni.

De SAJNOS megint beleestem a regi hibamba: elolvastam a hireket. Holott a 3napos szeminarium ota - megtartva a magas pozitiv rezgeseket ;-) - tobbnyire csak azzal foglalkozom, ami elore visz - habar idonkent meg belecsuszom egy-egy kevesbe epito jellegu temaba.

Most peldaul itt ez a holokauszt-zsidozas tema. Rosszul vagyok komolyan. Emberek, nem lehet magunkba nezni, es a Belso Atalakulassal foglalkozni?! POZITIVAN, SZERETETTEL?

Komolyan annyira fajna, hogy egy kicsit atgondoljuk, MI MAGUNK MIKET CSINALUNK magunkkal es masokkal??

Az a sok erzelmi zsarolas/en lelki terroristanak nevezem/, az a rengeteg arrogancia, az a minimalis segitokeszseg, es meg sorolhatnam, ami arad belolunk, magyarokbol?

Tisztelet a Kivetelnek.

Oda vagyunk magunktol, hogy a magyar micsoda nyelv, a magyar mar xy helyen /Atlantisztol kezdve.../ ott volt, a magyarok mennyi mindent talaltak fel... de arra nem vagyunk kepesek, hogy anyazas nelkul /esetleg "hatulrol mellbe"/ beszeljunk a szomszedunkkal, csaladunkkal, kollegainkkal, netan idegenekkel? MIERT csodalkozunk, hogy itt tartunk, ahol???

Mi lett volna Magyarorszaggal, ha.... es ezt vissza lehet vezetni jo messzire, termeszetesen.
Mondjuk csak egy erdekes adat, amit olvastam egy kulfoldi hirben: 2.1 millio ember dolgozik (minimalberen felul, minimalberesek + kb.800ezer) a 10 millios orszagunkban. Ha mi otthon vagyunk /leszazalekolva, betegallomanyban../, es shreben vallalkozunk, nem fizetunk adot, stb.. milyen alapon varjuk el, hogy a kormanyban ulo akarmikori emberek maskepp viselkedjenek, mint mi, akik hozzaszoktunk, hogy mindig lehet valahogy "ugyeskedni"?

Amikor Ujzelandon voltam 7 eve /nem tudom,igaz e, vagy csak varosi legenda/ azt hallottam, hitelkartya csalast eloszor magyarok csinaltak.. nagggyon regen magyaroktol hallottam, hogy lehet font helyett forinttal /negyedaron/ telefonalni haza...

Itt es most nem akarok biralni, akarhogy is hangzik, amit irok.

Kerdesem van: ha MI MAGUNK trukkozunk - miert varjuk el mastol, hogy ne tegye?

Ezt mar megkerdeztem tavaly a gyermeknevelos irasomban is...
Miert varunk el mastol, egyentol vagy szervezettol olyat, amit mi magunk nem csinalunk meg?

Es egyebkent valaki legyen szives vegre megmagyarazni, hogy miert tema allandoan A Nagy Magyarorszag, a zsidozas, hogy mi tortent 1900valahanyban, 1800valahanyban... es sorolhatnam.. ha arra se vesszuk a faradtsagot, hogy utananezzunk dolgoknak? Barcsak megtanultuk volna rendesen a tortenelemorakon /ha egyaltalan tanitottak volna/, vagy magunktol? Es egyaltalan. Esetleg a JELENBEN torekedhetnenk a JOBB JOVO kialakitasaert.

Egyebkent az is erdekes, hogy hiszunk a mediaknak, annak a medianak, ami pl. egy adott ujsagon BELUL ket kulonbozo oldalon ellentetes infot szolgaltat, 1nap kulonbseggel ellenkezojet mondja egy hirnek, es sorolhatnam.

Hol lakik a jozan esz - kerdezhetnem. De nem ezt kerdezem.
Hol lakik a SZERETET ??????????

LEHETETLEN MASOKAT SZERETNI, ONMAGUNK SZERETETE NELKUL.

No comments: