Friday, April 4, 2008

CAPA a szomszed beachen

Szerda delutan atugrott Helga es Zotya. Zotya del korul bodybordoznivolt a kovetkezo ket obolben. Az elso beach-rol mindenkit kikuldtek capa veszely miatt.. tole hallottuk eloszor azt a tortenetet,ami tobbek kozott csutortokon a helyi ujsagcimlapsztorija is volt. Egy 2 meteres Nagy Fehercapat vetett ki a viz a tolunk nem messze levo Freshwater Beachre.Az eletmentok ketszer sikertelenul probaltak visszatolni a melyvizbe, vegul jet skivel behuztak. A capa kb.2 oraval kesobb a Queenscliff Beachnel ujra kisodrodott a sziklaknal. Az ottani eletmentok attettek a tengerben kialakitott uszomedencebe, ahol - a nyilvanvaloan beteg allat - hamarosan elpusztult. Ezt az esetet mult vasarnap megelozte a teljes Manly Beach capariado miatti lezarasa.
A Nagy Fehercapa az ember megtamadasarol hirhedt.
A kivetodott capa csak par eves fiatal egyed volt, igazan akkor kezd veszelyesse valni, ha eleri a 3 metert.
A Feher Capa a vilag legnagyobb ismert ragadozohala, elerheti a 6 metert es a 2.250 kilogrammot.
A szulok valahol a kozelben lehetnek....

2 comments:

Moki & Rudi said...

Sziooo Szilaskam es kedves Csaladod! Huu, ez a capa dolog... :( Teljesen ateltem... Most mindenki panikban van??? Meddig tart ez? Hamar elfelejtik? Fuuu, hat vigyazzatok am Magatokra! Pusza! Moniek

Unknown said...

szio, mi vigyazunk, ugyanis nem megyunk a vizbe :))) Eleg sok capatamadas van..ahogy egy tanarom mondta volt 2 eve: minden kozlekedesi baleset sincs a tvben.. hat ez vhogy allitolag igy van ezzel is.. ?!