Friday, March 28, 2008

Husveti Vigadalom

Boldog Husvetot! Szerettem volna kivanni Mindenkinek mult heten, de kisse elcsusztam idoben, bocsi! Ezuttal potolom :o) Fotokkal egyutt, amiket folyamatosan rakok fel; jo sok van :)))

Jojjon az utibeszamolonk: Csutortok este fel 7-kor indulnunk utnak Sydney-bol Brisbane-be, hogy megtegyuk a kb. 1000 km-es tavot, a tervezett koradelelotti megerkezesig. Viszonylag konnyen atjutottunk a varoson, majd az M1es uton haladtunk eszak fele. A hosszu hetvege miatti nagy forgalomnak nyoma sem volt. Az ut menten tobb helyen onkentesek osztogattak - ingyen - kavet, teat, kekszet a faratag autosoknak. Kedves, vidam emberek az ejszaka kozepen. Osszesen 15 orasra sikerult az ut, egy 50 perces pihenovel, 3-szori kaveszunettel, illetve egy gyors furdessel-jatszoterezessel a Gold Coaston, Surfers Paradise-ban, reggel 8-kor. Meglehetosen meleg nap igerkezett. Tele volt az egesz part kutyasetaltatokkal, futokkal, gyaloglokkal. Jo volt latni ennyi fitt embert kora reggel :)) Egyebkent oktoberben ezt a tavot 12 ora alatt nyomtuk le, ugy latszik, orexunk :))) Mondjuk be kellett tartani a 110 km/oras sebesseget, mert rengeteg rendor cirkulalt mindenhol /ahogy eddig az osszes hosszu hetvegen tapasztaltuk/. Barmilyen szabalysertes dupla buntetopontot von ilyenkor maga utan - eleg egy kis gyorshajtas es be nem kotott biztonsagi ov: maris ugrott a jogsi.

Fel 10-re erkeztunk meg a Harai Csaladhoz. Mint multkor is, most is nagyon jol ereztuk magunkat, sok programunk volt, a 3 gyerkoc jol birta a kirandulasokat, sot, Husvet vasarnap becsatlakozott hozzank Annika is Kathrinnal es Tony-val /Kathrinnal egy mamaklubba jartunk, mielott, kb. fel eve, felkoltoztek Brisbane-be./ Annika, Potyi es Bence kb. egyidosek, nemsoka 2 evesek lesznek, Csocsi pedig 4. O mar igazi Nagyfiu :)))

Penteken pihi utan a varosban megneztunk egy piacot, a mesterseges beach mellett setalgattunk, majd mikor besotetedett, Andiek elvittek minket a legmagasabb pontra, ahonnan fantasztikusan be lehetett latni az egyaltalan nem kicsi Brisbane-t !!! Telehold volt, gyonyoru fenyek, es jo meleg. Vegig 30-35 fokban fottunk, szerencsere a beigert esonek se hire, se hamva nem volt :)

Szombaton Andi es en elmentunk shoppingolni!!! Dejo volt, 3 ora kettesben, csak csajok :)))) Fiuk addig megneztek egy mangrove erdot es mocsarat. Alig akartam elhinni, hogy Bence megfogta Csocsi kezet, es kezenfogva setaltak!! Aki olvas/ismer, tudja, hogy Benoke nem volt kibekulve a gyerekekkel eddig; gyakorlatilag az elmult fel evben ha egy gyermek kb.5 meteren belul kerult, oriasi orditas, bomboles, ramtapadas volt, persze voltak kivetelek. Ugy latszik ez muloban, vagy csak nem voltam ott :))))) neeem, kezd szocializalodni :o)

Szombat du. aztan elmentunk Brighton-ba.

Milyen fura az elet, Zsuzsa is ott lehet eppen, mikozben ezeket a sorokat irom.. csak nem Brisbane egyik keruleteben... hanem Angliaban! Jo utat Zsuzsa!!! Teszek egy kis kiterot Miatta: emlekeztek, hogy itt volt ket evig.. volt, hogy fel evig a szomszedunkban lakott, volt, hogy fent, a tropusokon, maskor Tasmaniaban, megint maskor Melbourne-ben... Jelenleg kis kiterovel /Anglia/ halad az USA, majd Canada fele!!! JO UTAT Neked!!! Varunk vissza!!!! Hatha, jovore..... :))) Karacsonykor bucsuztunk el.... ki tudja, hol es mikor lesz a kovetkezo randi.. ezt mar mondtuk egyszer 2003-ban Ujzelandon.... 2004-ben Magyarorszagon... es 2007-ben itt... en szivesen megyek, de meg jobb, ha jonnel :)))Addigra talan mar Cserfes Lola is varni fog! :)))) Orulet, hogy osszefutnak a szalak............

Tehat szombat du. barbiztunk Kathrineknal, nagyon finomakat sutottek :)) Annika fantasztikus kiscsaj, jot beszelgettunk, jatszottunk, tancoltak a gyerekex, majd este beestunk az agyba :) Vagyis csak Lacko es Bence,,, mi meg a Forma 1 veget is megneztuk Zolival es Tibivel.

Vasarnap elindultunk a Gyomber Gyarba, illetve egy tengerpartra, a Sunshine Coast-ra, ahova Kathrinek is velunk tartottak. Ut kozben megalltunk egy mezon csokitojas keresesre, kis focizasra, homokozasra. Mire megerkeztunk a Gyarba /ami egy szorakoztato park/, maga a gyomber gyar mar zarva volt. Ettunk egyet, korulneztunk, es mentunk tovabb. Ahogy elertunk a partra, beborult, esett es sutott, nagyon szep szivarvanyok keletkeztek, valamennyire le is tudtam fotozni :o) Nem volt komoly zuhe, ugyhogy biiicseltunk, vegul este 8ra ertunk haza. Jo kis egesz napos turne volt, legkozelebb azert majd ugy megyunk, hogy nyitva legyen a gyar!! :)))

Hetfon delelott 10 korul muszaj volt visszaindulnunk, de hazafele azert megalltunk Coffs Harbour-nal 4-5 korul furdeni, vegul ejjel fel 1-re jottunk meg.

Nagyon jol ereztuk magunkat, KOSZONJUK NEKTEK Andi, Tibi, Csocsi es Potyi, Zoli neveben is!!!!!!!! Legkozelebb varunk Benneteket Sydney-ben!!!!

No comments: