Thursday, April 24, 2008

Szigoru arc es Robotkisfiu :)

Ujabban ezek az Arcok jonnek-mennek nalunk :))Robotkisfiu beindult. Ha nem tetszik neki valami, dobal-ut-rug-harap-csapkod, szerencsere ez csak napjaban parszor fordul elo :))

Egy gyakorlo apukatol kolcson kaptam a "Those Terrible Two" cimu konyvecsket, melyben szulok idezik fel 2-3 eves kicsinyeik kedves - vagy eppen kevesbe vicces - csinyteveseit: okulando, hogy nem mi leszunk "rossz szulok", hanem "ez az Elet rendje". Nos, meg mindig varom, hogy Bence kiboritsa a jatekos dobozait, lepakoljon a konyvespolcokrol, szetdobaljon mindent /csak ugy, nem idegbol/. Egyelore semmi rendbontas, tovabbra is az autok es a vonat a fo attrakcio, de azert neha akad egy kis gyurmaeves is :) Persze, nem tudni, mi var rank :))


Viszont. Kaptunk kolcson egy "porazt" majommal. Na ez az az ize, amit korabban ha meglattam, elszornyulkodtem. Gyereket porazon?? Micsoda szulo az ilyen!? Hat most mar tudom. FARADT. Ahogy egy Kedves Anyuka ismerosom fogalmazott: "Regebben elveim voltak, most mar gyermekeim vannak". Es ha ok gyorsulnak, egy darabig meg mokas loholni utanuk. Pl.a parkban. De postan? Boltban? Bevasarlokozpontban? Persze, lehet, csak nem konnyu. Ez is majd addig tart, mig meg nem tanulja... dehat nem hiszem, hogy 22 honapos Kisdedunkre mar jotekonyan hatna az anyai/atyai intelem. Ugyhogy elhataroztam, bevetjuk a majmot. Minikerol azt lehet tudni, hogy az osszes plussallatot utalja, ugyhogy majmunk sem aratott nagy sikert az elmult 3 nap, meg messzirol nezve sem. Ma odaig eljutottunk, hogy Busy a fejere kototte, es "birkozott" vele - ami Bencenek nagyon tetszett, de megsem kozoskodott a kis hatizsakkal. Ramenos anyukakent nem menekul szegenykem, elobb-utobb bevezetjuk a hasznalatat, gondolom, kivivva jo nehany ember megbotrankozasat :))))) Ellenben be fogok tudni vasarolni kb.10 perc alatt a jelenlegi 45 helyett. Gondolom en!? :)))))

Mi is tortent a Szulinapok ota? Eleg ramaty oszi idonk van, nem tul hideg, de esos. Oszi szunet van a suliban, ugyhogy szunetel a jatszocsoport is, csak a mamaklubbal kooperalunk egyelore, mert bemondtam az unalmast. Bence imadja a vonatot, autoit, fozogetek, elvagyunk. Azert ki is mozdulunk, pl.voltunk mult penteken CIRKUSZban! Jo is volt, szep is, es mulatsagos is, elso felvonast nagyon szerettuk, masodik felvonasnal inkabb szaladgaltunk szerteszet :)) Viszont, amikor a vegen egy orias csikos labdat rahajintottak a kozonsegre, oda meg visszavoltunk az amulattol :)))

Ma ANZAC Nap van /az 1915-ös Galipolinál történt ausztrál-új-zélandi csapatok vereségének emlékére/. Unnepnap, Lacko itthon, oriasit alkotott: Spenotos- ricottasajtos-fokhagymas teszta piritott fenyomaggal, utana Banankenyer volt a menu!!! WOOOOWW!! Fantasztikus Ferj es Apuka!!! :O))))






No comments: