Wednesday, April 30, 2008

Aprilis vege

ANZAC DAY a hosszu hetvegevel egyutt gyorsan elszaladt. Lacko penteki vacsi-remeke utan szombaton kirandultunk egy nagyot a Central Coast-ra, Maitland Bay-be. Szep volt az ido es a hely is, bar engem nagyon aggasztott, hogy az erdoben levo gyalogut, illetve kovek vizesek, sarosak s emiatt meglehetosen csuszosak voltak, de tuleltuk :))
Vasarnap delutan egy foleg-szlovak-buliban voltunk, szulinapot unnepelni, Collaroy Beachen.
Hetfon kezdodott a suli, vege az oszi szunetnek, minden visszaallt a megszokott kerekvagasba.
Hetfon baratoknal, kedden autoszerelonel /minden ok, csak vizsgaztatni kellett/ es Orsikaeknal jartunk, ma, szerdan pedig ismet a szokasos jatszocsoport volt.
Az ido reggel es este meglehetosen huvos /15 fok/, de napkozben jo meleg van /ma is/.
A MAJMOT meg nem volt alkalmunk kiprobalni, eddig vagy a parkban/parton rohangaltunk, vagy kocsival. De baratkozunk vele :))
Tegnap olvastam a hasonlo hatizsakos es egyeb "gyermekporazzal" kapcsolatban a magyar sztarmamak velemenyet: kb.mind szerint erre nem lenne szukseg, ha a gyerek megfeleloen lenne nevelve. Igen, amig a gyermek CSECSEMO, esetleg egy halal nyugodt kislany, ez jol hangzik... De barmilyen is legyen, elso a biztonsag. Porazzal, babakocsiban, bevasarlo kocsiban, olben.
Szerintem kotelezove kellene tenni varandos SZULOKnek a CSECSEMO ES KISGYERMEK FEJLODESEROL, TERMESZETES IGENYEIROL /fizikai, erzelmi es ertelmi/ szolo tanulmanyokat... a Jovonk erdekeben...akkor talan nem lenne ennyire eltevedve az Emberiseg?!

No comments: