Sunday, March 18, 2012

Bence Ovija

Igen, OVI. Vagy annak hívom :D
Vagy mondjuk úgy, hogy a Rudolf Steiner-ben, á la Waldorf-ban 7 éves korban kezdik a gyerekek az iskolát - addig pedig a "preschool"-os szabad játék utáni "Kindergarden"-ben több foglalkozás van, kb. mint egy nagycsoportos óvódában.
Aztán majd később elkezdenek pl. zenét (furulya, stb.), nyelveket (német és japán) tanulni, stb. addig az óvónéni hárfázik, ők pedig - többek között - kézimunkát végeznek: azaz ujjal való munkálatokkal foglalkoznak.
Egyébként igen, az ausztrál tanmenet szerint ez már iskola vagy iskola előkészítő kategória kéne legyen, de a Waldorf, mint mindenhol, itt is kilóg a sorból. Egyébként ez a suli Independent School kategóriába, vagyis Független Iskolarendszerbe tartozik (ez egy rendszer, amiben a világ minden pontján találhatók ilyen sulik, nem feltétlenül Waldorf-ok), vagyis a világ bármelyik Független Iskolája átveheti a gyerekünket, ha esetleg máshol élnénk egy ideig.
Minden nap hálát adok a Sorsnak, hogy Bence ide jár. Meg azért is, hogy beiratkoztam Antropozófiát tanulni 3 évvel ezelőtt és képben vagyok, hogy a gyerekemnek miért ez a legjobb környezet ebben a pillanatban. Nem csak az óvónéni, de a hely is ISTENI.









No comments: