Thursday, April 7, 2011

Zoldseg-Gyumolcs

Mivel eszrevettuk, hogy sokszor a Woolworths-ben es Coles-ban (a helyi Tesco tipusu boltok) vasarolt zoldsegek es gyumolcsok idonkent akar masnapra gyakorlatilag megrohadnak, Lacko alternativ megoldast keresett.

Ime, ezt talalta: http://www.harvesthub.com.au/

Friss gyumolcsok es zoldsegek kulonbozo meretu csomagokban, nem szupermarket aron, hanem annal kb. 30-40%-kal olcsobban, jo minosegben.

Megrendeltuk az elso standard csomagunkat. Minden heten ugyanabban az idoben kapjuk meg a helyi Community Garden-ben (Kozossegi Udvarban?) - ami egyben az egyik jatszoter is itt a kozelunkben. Tegnap mentunk el erte. Annyira jopofa, hogy le volt rakva kb. 8-10 taska, senki nem felugyelte es csak az vitte el a sajatjat, aki elozoleg megrendelte es kifizette. Senki mas nem nyult hozza.

A Kert es Jatszoter egyben egyebkent bio mini-kerteszet is, tele van ultetve a fele zoldsegekkel, fuszernovenyekkel es a gyerekeket sok kicsi locsolokanna varja, ha epp kedvuk szottyanna ontozni.

A kek taska az elso alkalommal rendeloknek az aruval egyutt jar.



2 comments:

Alexandra said...

Az Aldival is ez a helyzet, ott sem veszek már gyümölcsöt.
Rászoktam a Thomas Duxra, ami ugyan drágább, mint a többi bolt, de még nem csalódtam az árujukban.
Én az organicfood-tól rendeltem korábban, ott nem csak előre összeállított dobozokat lehet rendelni, hanem egyedi igény szerint is. Összességében elégedett voltam velük, de átrakták a szállítást szerdára kedd helyett, ami nekem egyáltalán nem jó, mert csütörtökön intézem a heti bevásárlást és keddre garantáltan elfogy itthon minden gyümölcs.

Unknown said...

Lacko a Harris Farmnal is szokott vasarolni, de azt hiszem, ez annal is olcsobb /mondom en, aki oda egyaltalan nem jar.. szoval csak gondolom.
Jo Neked :-) nekem fogalmam nincs az egyedi igenyeinkrol :)
Najo,talan szolo lehetett volna benne, a tobbivel okek vagyunk,, bar Lacko es en mindent megeszunk (ugye Lacko a pepecselos en a gyors sutos-fozos) Bence pedig amugy is vegemite-os vajas kenyer fuggo... :-)