Monday, April 18, 2011

Orom es Megtiszteltetes

Szulinapunk korul mindkettonket hatalmas megtiszteltetes ert :))


Eloszor is Lacko: 
felkertek technikai igazgatonak egy hasonlo ceghez, mint ahol most dolgozik (digitalis ugynokseg). Kicsit gondolkodott, mivel programozokent, illetve jelenleg Team Leader/Csoportvezetokent eddig nem tett szert tul sok vezetoi gyakorlatra...es habar most is van egy kis csapata...  de az megsem olyan - ahogy O fogalmazott :)


Lacko tulajdonkeppen eddig nem igazan gondolkodott ilyen pozicioban. Viszont az az ismerose, aki par hete megkereste ot, kototte az ebet a karohoz, hogy vele szeretne dolgozni, ugyhogy beadta a derekat es elment az interjukra. Elore bejelentette, hogy nincs menedzser gyakorlata, de ugy altalaban tetszettek egymasnak. Raadasul a mult heten megoldott nekik egy feladatot kb. 15 perc alatt, es nem csak emiatt, de mar alig varjak, hogy naluk kezdjen. Es a lenyeg: munkaba allas napjatol kezdve megkapja az igazgatoi juttatasokat, az elso par honapban Technikai Vezeto lesz a megnevezese, majd utana, ahogy kicsit belejon, atnevezik Techikai Igazgatonak. Mert ez a pozicio jelenleg ures es csak Ra var :-))))  JUHUUUU!!!!


Egyebkent ez az uj munkahely es tapasztalat PONTOSAN belevag abba a Csaladi Tervbe, amit nemreg kieszelt a Csabi Csalad Szegeden :-))
GRATULALOK BOBIKE !!!!!



A masik megtiszteltetes engem ert, vagyis igazabol 3 kulonbozo dologrol van szo, az elso:


Egy ausztral lany - aki Muveszetterapiaval, Down koros es Autista gyermekek tanitasaval foglalkozott korabban, most pedig atnyergelt a Theta Healingre - felkert, hogy dolgozzak vele es csinaljunk kulonbozo korcsoportu gyermekek (5-21ev) reszere tobb hetes tanfolyamokat. 


Igazabol errol mar kb. fel eve beszeltunk a Szivarvanygyerekek cimu felnott-tanfolyamon, viszont most all ossze a kep :)) A tanfolyamok lenyege az lesz, hogy a gyermekek kapcsolatban maradjanak a Belso Onmagukkal, ha ugy tetszik, megerzeseikre, szivukre hallgatva tudjanak cselekedni, kepesek legyenek kezelni a kulso-belso feszultsegeket (pl.csaladi dramat), elengedni es atformalni ezeket egy pofonegyszeru technika segitsegevel, es ha ezt megertik, megtanuljak es hasznaljak, nincs tobbe szukseg arra, hogy felnovekedve droghoz, alkoholhoz vagy egyeb rombolo dologhoz (felreertett szereteten alapulo parkapcsolathoz pl.) forduljanak.


Egyebkent Jessie es en ugyanazon a Jelenen osztozunk: nagyon jo a technika, nagyon jok vagyunk abban, amit csinalunk, nagy szukseg van arra, amit csinalunk, es mindazzal a sikerrel, amit elerunk, lehetosegunk van azokon a gyerekeken, felnotteken segiteni, akik az anyagi okok miatt nem tudnak reszt venni ilyen kurzusokon.

Amikor eloszor hallottam arrol, hogy mega gazdagok - mint pl. Richard Branson, a Virgin Csoport tulajdonosa vagy peldaul Chris Howard, angolszasz teruleten oriasi sikereknek orvendo NLP trener, Life Coach, Self development /Szemelyisegfejleszto Trener, vagy akar Warren Buffett, Bill Gates, Donald Trump micsoda segitsegeket nyujtanak a raszoruloknak - tudtam, hogy en is akarok egy ilyen alapitvanyt. Nem most, majd kesobb. 
Az a tevekenyseg, mikor onkentes trenerek mennek, es segitenek peldaul a 3. Vilag gyermekeinek, szinten fantasztikus! Nem, nem angolt tanulni, nem fozni (bar ha Bence kicsit nagyobb lesz, megyunk), hanem megmutatni nekik, hogyan formaljak at a gondolkodasmenetuket, ezaltal az erzeseiket, erzelmeiket, hogy mas jelent es jovot teremtsenek maguknak.
Ettol fuggetlenul, mikor az ember lanya "sima mezei" eletet el, szinten megvannak a lehetosegei a segitsegnyujtasra, ezt is eszre kell tudni venni :-)

Mit ne mondjak, oda-es vissza vagyok, plane, mivel Jessie-vel gyakorlatilag pontosan ugyanazok a mondatok hagyjak el a szankat a Jelenben valo kozremukodest illetoen es a Jovokepunket tekintve :)




Erre jon is mindjart a 2. jo hir:
Szombat reggel FEL ORA alatt leszerveztem az augusztus eleji AMERIKAI UTAT a semmibol!
Huh es Juhuuu ezt az erzest eluvolteni tudom, de leirni nem: IRANY AMERIKAAAAA!!!


Miert: Szivarvanygyermekek Tanar-kepzo Trening
Hol: Idaho Falls, a Yellowstone Nemzeti Park mellett, ahova Maci Laci es Bubu ota el szeretnek latogatni - most meglesz :)))
Mikor: Augusztus eleje
Kivel: Mikor felhivtam Jessiet, hogy ZOLD utat kaptam, es van meg hely, o is azonnal intezkedett. Es a legjobb: szereztem szallast is a tanfolyam mellett, eppen veletlenul volt egy kiado szoba 2 fo reszere egy olyan hazban, ahol sok Thetas szall meg, a tulaj az egyik USAban elo legmagasabb fokozatu Thetas es ahol minden este tortenik majd valami izzzgii !!! Szoval kivel: Jessievel :)))


Es milyen EDES az Elet: Lezsiroztam ebben a fel oraban azt is, hogy mi lesz Bencussal.
Bencet hazaviszem julius vegen. Anyu eppen veletlenul szabad augusztus elejen, ugyhogy pont tud vele foglalkozni, mig en atreppenek az USA-ba. 
Mikor visszareppenek, eppen APU es GIZI MAMA SZULINAPJA lesz! Apu Orok Fiatal, Gizike pedig 90 eves lesz !!!! 
Pont ahogy terveztem, ahogy kigondoltam, es ahogy atereztem: ugy valosul meg!!!




3. Johir:
3 het mulva lesz az UTOLSO egyhetes Theta Kurzusom, ezzel befejezem a 8. tanfolyamot.
Csak szuperlativuszokban tudok beszelni az elmult masfel evemrol, Lacko tamogatasarol es mindarrol, amit a Theta altal tanultam. 


Igaz, hogy 3 honapomba tellett, hogy megertsem, hogy igen, ez ennyire egyszeru, es igen, ez minden korulmenyek kozott mukodik, de vegul sikerult :-) Azota rengeteg embernek segitett mar a Theta altalam es termeszetesen nekunk, nekem is.

A leggyorsabb valtozas, mint mindig, a gyerekeken lathato, tehat ennek ertelmeben Bencen. Nem tudom, emlekeztek-e ra, de akkor dontottem el, hogy a Thetat tanitani fogom a jovoben, mikor a tanarom korulbelul 15 percen at rahangolodott Bencere, es valamit csinalt (akkor meg nem pontosan tudtam, mit) es attol az ejszakatol fogva megszuntek a remalmok. Azok a remalmok, amik nagyjabol minden masodik ejszaka jelentkeztek fel oras eszmeletlen uvoltes kisereteben, es amik aztan nappal is jelentkeztek, eber allapotban mindaddig, mig ki nem mentunk vele a szabadba. Es azok a remalmok, amik hatasara Lacko es en csak tehetetlenul es frusztralva alltunk, valaszok utan kutatva, kb. fel even keresztul.

Nem ertem meg ra utananezni, hogy magyarul mi a titulusom: Konzultans/ Gyogyito/ Tanacsado
(vagy tudnam mi magyarul a Practitioner), de ahogy befejezem a weboldalam forditasat, elerhetove valik magyarul is az osszes informacio mindazok szamara, akik hisznek abban, hogy nem az Elet/kornyezetuk/csaladjuk, stb. aldozatai, es ugy erzik, kepesek kezukbe venni a sorsukat. Ehhez az, amit csinalok eszmeletlen jo segitseg, legyen szo barmilyen genetikai vagy egyeb betegsegtol kezdve a penzprobleman at a csalad/gyerek/partnerkapcsolat nem megfelelo mukodeseig barrmirol.

Oktoberben es Novemberben jon a Theta "Anyja" Sydney-be: kulon orom, hogy az Alap, a Halado, a Boseg es Teremtes es a LelekTars TANAR-KEPZO tanfolyamokat megcsinalhatom vele akkor!!!!




Hoppa! Van egy RAADAS is:
Meg egy oriasi megtiszteltetes es orom ert szombaton: felkerulok Ausztralia legelismertebb Theta tanitojanak a honlapjara, aki nem mas, mint Mark, a tanarom - egy olyan ember, aki a csaladi eleteben, a munkajaban, a szabadidejeben es minden szinten minden percben olyan peldamutatassal el, amit eddig nagyon keves helyen lattam, de amit egyre inkabb latok es latok magam korul en is :-)


"Veletlenul" teljesult az, amit a szemelyisegfejleszto treningeken orokke hallani:
"Tanulj a legjobbtol!" - Nekem megadatik es igazan halas vagyok erte a Sorsnak :)))


.....

Azt hiszem, nagyon nagyon elegedettek lehetunk Lackoval, o inkabb meg egy kicsit, mert vegre engem is elegedettnek lat :)))))) Elegedettnek lat, mert nem csak olyan a fejem, mint egy konyvtar, de vegre hasznalom is mindazt a tudast, tapasztalatot es bolcsesseget, amit az evek alatt beletoltottem :))


Izgatottan varom majd a 40-es eveket is, ugyanis egyreszrol ezek csak szamok, masreszrol pedig az az Utazas, amin a mi csaladunk reszt vesz az Elet Tengeren, csak most fog igazan elkezdodni !!! JUHUU!

.......

Megjegyzem, hogy mindaz, amit leirtam es hozzam kapcsolodik, nem a szerencse muve, hanem olyan kemeny, napi szintu munkae, ami egy ido utan napi szinten jelen van, de tobbe nem kemeny.... hanem... az egyik legnagyobb oromot adhatja, amiert Ember megszuletett: A TEREMTES OROMET.


Arrol az oromrol beszelek, ami Mindenki Szamara Hozzaferheto, amivel tobbe nem kell aldozatszerepben lattatni az Emberiseget, es amivel az Egyen felismeri szerepet az Eletben es formalja ugy, hogy azzal olyan korulmenyeket es helyzeteket teremt, amiben MINDENKI NYERTES.


......


Gondolataink es erzelmeink teremtik a Sajat Valosagunkat. Univerzumunk legvegso formaja nem mas, mint energia.
Gondolataink es ezek hatasara erzelmeink meglehetosen eros energiat sugarozhatnak ki, gondoljunk csak arra, ha egy rossz hangulatu ember belep egy szobaba es megfagy korulotte a levego, mielott megszolalna.
Gondolataink es erzelmeink olyan erosek es kreativak, hogy kepesek akar egy atombombat kitalalni, megalkotni es azzal pusztitani.


.......


Amikor megertjuk azt, hogy eletunk nem rajtunk kivul allo okok es okozatok halmazanak a folyamata, hanem mi AKTIV reszesei vagyunk az EGESZ-nek, akkor dobbenunk ra a Teremto Eronkre.
Addig elkepzelheto, hogy masokat okolunk egy-egy betegsegert vagy egyeb elethelyzetert.


Amikor viszont attesszuk a fokuszpontot.. 
.... es peldaul egy betegseget nem betegsegnek latunk, hanem helyette megkerdezzuk magunktol: "hogy szolgal ez engem, mi ebbol a tanulnivalom, miert billentem ki az egesz-segembol?" 
Akkor elindul valami, ami atalakithatja a szemelyiseget, elohozza a tudat alatt regen elnyomott fajdalmat/mintat/programokat, felszinre tor, es "meggyogyul". Innentol nincs szukseg az adott betegsegre/helyzetre sem, hisz az illeto visszaallitja az EGYENSULYT az eletebe.


Eloszor ugy nezhet ki, hogy itt az Egyenen van a hangsuly. De valojaban amikor az Egyen a Belso Munkaja reven atalakitja a Sajat Vilagat, ezaltal atalakul a Valosag is - es immar nem csak az Illeto Valosaga, hanem a Kollektiv Tudat, Kollektiv Psziche, Egyetemes Valosag, vagy ahogy akarjuk hivni. Hiszen egyikunk sem log ki az Univerzumbol. Mindannyian ugyanannak az Energianak a reszesei vagyunk, ha akarjuk, ha nem vesszuk eszre, akkor is.


Ezt a gyermekeink alapbol tudjak es ugy hivjak, hogy "Osbizalom". Sokak kemeny, megfeszitett munkaval kinevelik ezt az Osbizalmat a gyermekekbol (peldaul agressziv apak, szegeny-ent, aldozatot jatszo anyak sorozata), es egy felelmekkel, traumakkal tele felnottet "termelnek" ki a Vilagnak.


.......


De alljunk meg egy szora, ami nagyon fontos: Senki, de SENKI nem hibazik. Senki nem rossz.


MINDEN EMBER A FOLDON A LEHETO LEGJOBBAT HOZZA KI MAGABOL. 
SENKI NEM TUDNA MASKEPPEN CSELEKEDNI EGY ADOTT PILLANATBAN.


Mindenki a SAJAT VILAGABOL cselekszik, a tanult gondolati es erzelmi mintakbol meritve. Lelki, genetikai, kollektiv tudat-szinten es a jelenlegi eletkorulmenyeibol meritve.


Nekem mas a "normalis", mint egy arab kulturaban elonek, egy milliardosnak vagy egy lepras gyereknek Indiaban. Egyikunk sem rosszabb, vagy jobb. 
Mindannyian egyet teszunk: Elunk es Tapasztalunk.


Amikor felhagyunk a kritikaval, itelkezessel, masokra valo ujjal mutogatassal, akkor teremtunk igazan. De akkor mar nem csak a magunk javara, hanem a kozvetlen es tavolabbi kornyezetunk javara, a gyermekeink javara, es a Fold nevu bolygo osszes elolenye javara. Az Egyen aktiv reszvetelevel vegul valtozik a Kollektiv Psziche. 


.......


Amiben hiszel, ugy jo. Amiben nem hiszel, ugy jo.


Ez teljesen igaz.


Mondjak: "ez nekem nem mukodik", "ebben en nem hiszek". Ha elhisszuk, mert latjuk, hogy az emberi elme mikre kepes (es meg csak ki sincs hasznalva a kapacitasa), akkor eppen abban nem hiszunk, amire mi magunk kepesek vagyunk?


Hanyan latjuk a felelmet, ami bennunk van, mikor peldaul felelni kell az oran vagy a fonoknek meloban? Hanyan latjuk a haragot, mikor valaki arcon ut egy gyermeket? Hanyan latjuk igazan, mit erez az a gyermek ?
Hanyan latjuk a gondolatot, amit a sorozatgyilkos vegigvezet, mielott kivegzi aldozatait? Hanyan latjuk a nagy terveket, mielott a multimilliardos azza valik, amive szeretne?


Csak azert, mert egyesek szamara bizonyos dolgok lathatatlanok, azt jelenti, hogy azok nem leteznek?


Mondjak: "nekem nincs semmi bajom." "Nekem nem kell megvaltoznom.. csak az anyam orjit meg, csak a fonokom nem komplett, csak a ferjem/felesegem/gyerekem/kollegam/szomszedom..."


Felelosseget felvallalni nem bun, nem szegyen, es lehetseges is. Magunkert. Felelosseget felvallalni masokert (legyen az a Fold osszes gyereke vagy a politikai-gazdasagi szituacio megoldasan valo idegeskedes) lehetetlen es nem is kell - kiveve ezalol az anyak szerepe a kiskoruakat illetoen.


Idegeskedni/sovarogni/irigykedni anyagi javak miatt azert felesleges, mert a penzteremtes BELUL kezdodik. Fogalmazzak igy: PENZ = MEGBECSULES. Te mennyit ersz ? MAGADNAK? Idod, tudasod, erofesziteseid az eletben, tapasztalatod, mennyit er? Es KI mondta neked, hogy az annyi?


Emlekeztek meg arra, hogy egyszer megkerdeztem, ki mit gondol errol:
SZERETEM A PENZT es a PENZ IS SZERET ENGEM.
Ebben a mondatban NINCS a penzrol szo. Mirol van hat? Az onbecsulesrol, az onertekelesrol.


Sajat es tarsadalmi megitelesunk magunkrol es masokrol reformot igenyelnek, ahogy a jelen helyzet mutatja e Fold nevu Bolygon.


Ha tevedek, akkor nincs szukseg Theta Healingre  :-)))



2 comments:

Unknown said...

Vooooooow, gratulálok Lackónak az új munkához!

És Neked is mindahhoz, amit elérsz, elértél! Csak így tovább! :)

Unknown said...

Koszi Hella,
most latom IGAZAN magam korul, amit regen is hebe-hoba tapasztaltam szemelyesen:

ha valamit IGAZAN akarok, eleg nagy cel es a jo ugyet szolgalja, akkor minden osszeall, hogy megvalosulhasson a Terv :)))