Tuesday, September 14, 2010

A kocsi es a kulcs esete

Nem tudom, emlitettem-e mar, hogy az az ut, ami Bence szuletese elott (4-5 eve) kb. 50 percbe tellett reggel/delutan, most masfel oran at tart. Nevezetesen tolunk a belvarosba - mindegy, hogy busszal vagy kocsival.

Hiaba van T3-as sav - ahol kizarolag a buszok, motorok, taxik es azok az autosok utazhatnak, akik minimum harman ulnek a kocsiban -, nem hasznal sokat. A Hid elott teljesen bedugul a forgalom, es van, hogy a buszoknak 40 perc csak ott atvergodni. Es csak eztan jon a legbelebb belvaros.

A hetfo-szerdai menetrend: reggel 3-an vagy 4-en indulunk itthonrol. Lacko feluton kiszall a Harbour Bridge elott, hogy onnan busszal folytassa utjat a Central-ig, de sokszor mar szinte a hid masik oldalatol gyalogol vagy fel orat, mert ugy gyorsabban beer. Este is tragedia, ujra 1,5 ora.

Mi pedig Bencevel oviba megyunk, ha nem dolgozom, akkor David is velunk tart.


Lacko atvarialt valamit az auton a mult heten, amitol nagy oromere ugy mukodik a kocsi, hogy nem kell bedugni a kulcsot.

Eleg, ha csak par meteren belul van :-)

Egyik reggel mind a negyen elindultunk a reggeli csucsforgalomban. Neutral Bay-nel hirtelen felindulasbol lekanyarodtam, hogy elvigyuk Lackot North Sydney-be a vonatallomasra, hatha ugy gyorsabb bejutnia a belvarosba. De beragadtunk meg Neutral Baynel, az obolnel, ugyhogy Lacko hirtelen nekifutasbol kipattant, mondvan, na akkor o legyalogol a vasuthoz.

Kovetkezo kep: mi a ketszer egysavos forgalomban allunk pirosnal. Az auto sipol es valami sarga jel villog, amit nem fogtam kb. 3 masodpercig. Az elso ertetlensegen tul viszont rajottem, hoppa! Lacko elrohant kulccsal a zsebeben! Mivel nem allt modomban leparkolni, mert nem volt hova, Bence hatul, igy orditva kozoltem Daviddal: fuss Lacko utan azonnal! Kozben zold lett, dudaltak. David elrohant, mert Lacko mar het hataron tul volt. Fasza! Mi lett volna, ha David nincs ott?
Ures kocsit hagyok ott? Bences kocsit hagyok ott? Egyaltalan, otthagyom? Az ut kozepen?
Mivel - a teljesseg kedveert - Lacko telefonja le volt merulve es mar 7 hataron tul volt.
Najo, kicsit dudaltak, meg mutogattak, de legalabb szep napsuteses reggel volt. Hahaha. :O))

No comments: