Wednesday, September 1, 2010

Amikor Csoda Tortenik

Ez a tortenet.. valami vantasztikus... igen.. vannak CSODAK!!!

A lényeg röviden:

Mrs Ogg koraszulotteket hozott a vilagra: egy fiut es egy lanyt, a terhesseg 27. heteben.
Sajnos az egyik baba holtan szuletett.
A doktorok 20 perces ujraelesztesi kuzdelem utan feladtak, a kisfiu nem lelegzett.
Jamie ikertestvere, Emily egeszseges volt.

A sikertelen ujraelesztes utan a bebit odaadtak az anyukajanak, hogy elbucsuzhasson tole...

O kicsomagolta a takarobol, magahoz olelte, simogatta es ket oran keresztul beszelt hozza. Elmondta neki a nevet, hogy van egy novere es hogy mennyi mindent terveznek vele az eletben. A gyerek lelegzett neha, amire az orvosok azt mondtak, ez csak reflex reakcio...

Kis ido mulva az anyuka az ujjara csepegtetett anyatejjel megitatta a bebit, aki csodaval hataros modon szablyosan elkezdett lelegezni !!!
Nemsokara kinyitotta a szemeit,, kinyujtotta a kis kezet es megszoritotta anyukaja ujjat !
Senki sem akart hinni a szemenek!

A baba megmozditotta a fejecskejet is, mire az orvos a fejet csovalta: "Nem hiszem el, nem hiszem el!"

Az ausztral holgy egy hete, augusztus 26-an nyilatkozott eloszor a teveben, kezeben Jamie-vel, kihangsulyozva az ujszulott-mama kozotti borkontaktus jelentoseget - mely mar szerencsere egyre elterjedtebb a korhazakban.

A "kenguru-torodes" technika egyre jobban figyelmet kap napjainkban; ahelyett, hogy a babakat azonnal elvennek anyjuktol, rajuk helyezik, hiszen az anyai test melege a legnagyszerubb inkubator, a legmegfelelobb stimulalo es elemozsia forras egy ujszulott szamara.

A kutatasok mar bebizonyitottak, hogy a 'bor-a-borrel' kontaktus jelentososen javitja a bebik eletminoseget, szamos teruleten.

Mrs. Ogg es ferje, David beszamolt a mult heti interjuban arrol, hogy adtak fel az orvosok 3 oras vajudas, szules es ujraelesztesi kiserlet utan a baba eletet marciusban, Sydney-ben.

"Megkerdeztek, hogy hivnank a fiunkat - Jamie, feleltuk."
"Elvesztettuk Jamiet, nem maradt eletben." - jelentette be az orvos a mar becsomagolt elettelen testtel az anya fele fordulva, s atadta a bebit, hogy elbucsuzhassanak tole szulei.
Az anya kicsomagolta, a mellkasara helyezte a meztelen, torekeny testet, es elkezdett hozza beszelni...........

Ms. Ogg kezeben tartotta az immar 5 honapos kis Jamie-t - aki teljesen egeszseges -, mikozben mult heten interjut adott az Ausztral TV Show-ban.

Ferje hozzatette: "Szerencsere nagyon eros es nagyon okos felesegem van. Osztonosen azt tette, amit tennie kellett. Ha nem igy tett volna, Jamie talan most nem lenne itt."

Az eredeti tortenet itt olvashato a kenguru-technikaval egyutt:


http://www.dailymail.co.uk/health/article-1306283/Miracle-premature-baby-declared-dead-doctors-revived-mothers-touch.html

No comments: