Wednesday, April 14, 2010

Theta Healing

Mar a multkor emlegettem a THETAt. Ma valahogy, hogy-hogy-nem (veletlenek persze nincsenek), egeszen maskeppen alakult az estenk,,, a helyszin adott volt, az eloadast sejtettuk,, de megis, nem segitok lettunk, hanem azok, akik segitseget kapnak :o)

Szoval, az elejetol. David, aki az en tanitomnal, Marknal tanult, onallo bemutato estet rendezett, es meghivott, hogy menjunk el - en ugy ertelmeztem, segitonek (ahogy Marknal is szoktak lenni).
Daviddal 3x talalkoztam eddig, egyszer decemberben a basic kurzuson, majd januarban, mikor Sydneyben volt Vianna, a Theta feltalaloja(?)/osszeallitoja(?), az o eloadasan, es marcius elejen a halado theta gyakornok (vagy mi vagyok en) kurzuson o is jelen volt, mint segito.

Erdekessegkent megemlitem, hogy eddig egyszer sem ertettem, mit mond, mivel teljesen "ausztral akcentussal" beszel. De ma nem igy volt!?! Eloszor is minden szavat ertettem - mar maga ez a felismeres sziven utott. Hogy tortenhetett ez?? Masreszt hallgatok voltunk es ez a srac remek eloadova valt, nagyszeru tanito lesz!!!!
Mindenkinek ajanlom OT, akit erdekel a theta, Sydneyben, vagy ugy altalaban a Vilagban (akar skypen keresztul) :-)

Az eloadasa eltert Mark-etol, mig Mark tobb gyakorlatot tartott, es hosszabban beszelt a vele tortent jo dolgokrol, David azokat rovidebbre fogta, viszont pl. a tudatalatti "trukkozeseirol" hosszabban beszelt.

Mindamellett, hogy most is csinaltunk izomteszteleseket bizonyos tudatalatti hitrendszerek feltarasara, sot, egy manifesztalas-gyakorlatot is vegrehajtottunk, nagyobb hangsulyt kapott annak abrazolasa, hogy pl. a

fizikai tett - energia - szandek milyen modon valosul meg es valik tartossa.

A pelda kedveert: ha konditerembe jarunk es igyexunk ravenni magunkat a fogyasra, szalkasitasra, erolkodhetunk akar heti tobbszor, sot, lelkiismeretesen jarhatunk rendszeresen, de amig a tudatalattink szabotalja a tettunket, aligha fogjuk elvezni, amit csinalunk.
HA sok az energiank, szinten poroghetunk a kondigepeken, de ez meg mindig nem a feltetel nelkuli oromforrasbol taplalkozik. AZONBAN ha a szandekunk tiszta az illeto cel kituzese erdekeben, gyakorlatilag nincs tul nagy, vagy lekuzdhetetlen akadaly: az elmenk mar nem kreal kifogasokat, es orommel hajtuk vegre gyakorlatainkat mert tudjuk, jot teszunk magunknak, akarjuk, van hozza eronk es csinaljuk!

A masik dolog, amivel elojott, szinten nagyszeru pelda volt: Az Emberi Kapcsolatok.
4 fele kapcsolatot vegyunk peldanak: intim, barati, ismeros, ellenseg.

Aki latta a Hitch cimu filmet, emlekezhet, hogy miutan Will Smith osszehaverkodott almai asszonyaval, egy pont utan behuzta a kezifeket es kozeli viszonyba mar nem akart kerulni vele - nehogy lelki vedelme megserulhessen, emlekezve korabbi kapcsolati kudarcaira.

Sokat irhatnek arrol, amit ma tanultunk (es biztos vagyok benne, hogy a thetan kivul mas nezet, terapia, stb. is tanitja ugyanezeket), a lenyeg:

tulajdonkeppen a velunk intim kapcsolatban levoknek es az ellensegeinknek megkoszonhetjuk, hogy ravilagitanak szemelyisegunk azon pontjaira, melyen ha valtoztatunk, boldogabb iranyba fordulhat eletunk.

Ahogy egy kapcsolatban /szeretet-gyulolet/ viszonyulunk egymashoz, az ramutat a belso problemakra (na nem feltetlenul arra, amit pl. az 'ellenseg' gondol rolunk haha), de ez megmagyarazza azt is, hogy hogyan fordulhat elo pl. az az eset, mikor az altalunk ilyen-olyan tulajdonsagu partnerunket/baratunkat a kovetkezo alany teljesen mas szinben latja. Hiszen mindenki csak a sajat szemen keresztul lat(hat)ja a vilagot es az embereket. Ha ezen szemuveg allasan kisse modositunk, mindjart szebb lehet a kep! MI MODOSITUNK es a SAJAT szemuvegunkon! MI KREALJUK A SAJAT VALOSAGUNKAT! Errol lenne itt szo :-))

A masik erdekes: a szulo-gyerek kapcsolat. Sok ember, aki nem bir zoldagra vergodni, elgondolkodhat azon, hogy vajon hogyan banik a BENNE elo gyermekkel (koszi KinezKata tavaly elott az eziranyu okitasokat, azota is emlexem rajuk!!!), a sajat maga altal atelt gyermekkora hogyan hat ki a szulosegere, vagy ha nem akar gyereket, miert nem tud o maga kicsit gyerekkent lelazulni, vagy ha tuljatssza a szuloi szerepet, milyen problemakkal kell szembeneznie, netan ha atlendul a lo tulso oldalara, es infantiliskent kezelhetetlenebb felnottkent, mint egy gyermek, miket vonzhat ez a magatartas maga utan? Stb.Stb.

Szo volt meg arrol, hogyan jelzi a test fizikai szinten a lelki problemakat, pl. harag=majban, parazitak=gyenge en-hatarok (masok 'parazitakent' eloskodhetnek rajtam) virusok, bakteriumok=alacsony onertekeles, candida=tulzott on-es masok biralata, szemproblema= miert nem akarom latni a valosagot, labszar/terd=miert nem merek elorehaladni az eletben, gyomor=mit nem birok megemeszteni, fej=min torom (ez a magyar nyelv olyan szepen fejezi ki a bajainkat is),, remelem jol irtam ezeket, ejjel 1 van megint :))

Sok infot hallottam mar termeszetesen mashonnan (Louise L.Haytol, Szepes Marian at Eckhart Tolletol a kineziologian, NLPn keresztul meg sorolhatnam), de szamomra a THETAaz EGESZ, amiben nemcsak lelki szinten tortenhet akar azonnali gyogyulas, hanem csalad-vonalon (generaciok atoroklott hitrendszere), elozo eletekbeli (nem az szamit,mi tortent, hanem hogy jelenleg mi a tanulnivalo belole), vagy akar genetikailag, DNS szinten is.
Rengeteg masrol is szo van itt. de nyilvan nem fogok leirni tobb konyv anyagat :O)))

A srac fantasztikus volt, nem veletlenul kerultunk pont ma, pont hozza, raadasul kaptunk 1-1 ingyenes konzultaciot is vele mindharman: Orsika, a "mi Davidunk" (forditottam neki vegig) es en is :))

A Theta es a tobbi agyhullamokrol es egyeb infokrol egyik korabbi bejegyzesem itt:
http://csabi-family.blogspot.com/2009/12/theta-gyogyitas.html

No comments: