Thursday, September 17, 2009

Elet a Latogatok kozott

Igyexem lelassulni, de ugy tunik, egyelore nem megy.

Holnap erkeznek Zeek, es meg csak nem is beszeltunk vele ugy kb. 1 hete - ez olyan Csabi-Nagy fele dolog.. mit izgassuk magunkat mindannyian, hisz a jaratszamot megirta szeptember elejen, csak rajta lesznek a gepen ;-))

Jonnek a Maratonra (is), viszont aznap Lackonak meccse lesz.. s felig-meddig megbeszelt randik var(na)nak az Eurofesten.. na meg van a tarsolyban meg par program.. de elobb jussunk dulore!

Bencerol csaladi hirado: nem is tudom, mondtam e mar, hogy egyfolytaban porog :)))
Szoval nagyon ugyin hasznalja a kis ujjait, mindenfele dugogatos jatekkal imad molyolni - mikor nem szalad -, gyurmazunk, festunk, vagunk, ragasztunk, pecsetelunk, matricazunk (kulonosen a sportorakon imadja oket kapni), nagyon jok az otthonrol hozott fa- es osszeszerelos jatekok, es imad fogat mosni! Plane, miota megkapta (miutan hazajottunk otthonrol) a motoros fogkefejet :-)
Ja, es teljesen szobatiszta 3 eves kora ota ejszaka is, ami nekem tok furcsa volt (mivel elso korben csak 3eves korig "kepeztem ki magam" anno) es valamiert azt gondoltam, az kesobb jon.

Egyfolytaban beszel, es beszel, enekel (legeloszor Beatles-szel kezdte!!!) es Tibivel tancolni szoktak - mar Bence keri a "Ma este mulatunk"-ot McHavertol es Tibi Bacsitol - aminek en 'kifejezetten' orulok, franko, hogy ezzel kezdi a gyerek zenei neveleset (bocs, de ez a velemenyem), hallgathatnanak pl. U2-t, vagy Deep Purple-t helyette.. namind1, kinek a Pap...
Persze, majd Bence fogja eldonteni, mindenesetre tolem mas stilust hall (egyebkent meg rengeteg magyar nepdalt, mondokat es meset, amiket kivulrol fuj, s idonkent komolyzenet), legyen mibol valasztania haha.

Amugy csak ha valamit szepen ker, akkor jon a Tibi bacsizas :)))) Ebben a tegezos orszagban mar olyan vicces ez a bacsizos dolog - vagy.. a masik lehetoseg: ebben az eletkorban, mamint az enyemben vicces, ha lenenizunk/bacsizunk valakit, aki nalam pl. fiatalabb :))))

A gyermekunk egyebkent jol nevelt vagy csak tapadnak ra a szavak, mint a kosz, de mindig mondja, hogy 'kerem szepen', 'koszonom szepen a vacsorat', 'legysziii', meg ilyeneket :o)
A magyar oviban egyelore meg mindig felenk (valszeg a sok gyerek miatt), az ozziban nem.
A sportorakon ugyesen labdazik, de nem mindig csinalja a tobbiekkel a gyakorlatokat, pl. a kenguru ugrast nem hajlando. Bezzeg a mini hoki utovel elbir :) A lenyeg most az, hogy kiprobaljunk minel tobbet, amibol aztan kiderul, mi(k) marad(nak) meg a kesobbiekben (emlekeztek Travoltara a Grease-ben?? hahaha).
Hetvegen egesz cukin uszott Lackoval a strandon, azon is meglepodtunk, jol felbatorodott :)

Nekialltunk spanyolt tanulni Bencevel. Mivel nem egeto az angol, plusz benne vagyunk a nyelvi kornyezetben, arra nem fexunk ra. Sok ember sokfele tapasztalatot mesel.. en azt valasztottam, amit gyermekunk orommel csinal: ez pedig az angol nyelv (elsosorban) figyelese (ugy nez ki, ertese is), es a spanyol szavak kimondasa (nagyon tetszik neki) ebben a percben (de hetrol hetre valtozo, mint a terhesseg ;-))

Haat,, lehet, hogy egyszer majd a nemetre is rafekszunk... hogy Bence tudjon smuzolni az uncsitesokkal az o nyelvukon.. meg felkutatni az oseimet... majd meglatjuk.
Az biztos, hogy az agya, mint a szivacs, en meg majd kavintont szedek ;-))

Zenei kepzeset is biztositjuk: Lackoval minden nap dobolnak s neha a gitar is elokerul. Mar megvan a Kodaly-modszert tanito zenetanarneni is, de nem kell mindent 1xre. Majd jovore.


Huu, a csontkovacsot ismet megemlitem! Volt mar par - sajat munkajaban profi - ember, aki a nyakamat latvan azt mondta, haat, ez ilyen, tornaval karban kell tartani, nehogy oreg koromra meggorbuljek... erre ez az ember belevitte a megfelelo gorbuletet - es kihozta belole a helytelent! Oo jeee! Voltam mar regen is kovacsnal, de tul reg volt, hogy emlekezzek arra, mit beszeltunk akkoriban.Ezt csak azert irom, mert ebbol is latszik, hogy mindig van egy B verzio!!! (hogy a fenebe nem mentem el elobb???) :O))))

Namitisirahogyishivjak? Itt ulok, ejjel 2 ora, de mar este kialudtam magam. Felebredtunk, mert Bencenek fajt a fule - remelem, reggelre elmulik. Aztan rajottem, hogy a melomert fogalmamnincs hova utalodik a penzem, es nem is ferek hozza a virtualis munkahelyemen bizonyos adatokhoz - ami nem az o hibajuk - de reggelre talan mar itt lesz a segitseg :)

Csutortok szep kis kaland lesz, marmint 7 ora mulva indulatba jovunk: sportora, majd haza, osszepakol, mos, takarit, Orsikahoz el, Bence marad vele, Szilvi fodracs Bondi-on (hol mashol, mint a varos tulvegen), utana repter, Zoliekat felnyalabol 6kor, rongyolas haza magassagi kormany behuzasaval, mivel reptertol szamitva 1,5 oran belul az esti csucsban 40 kmrel arrebb kell lennunk Sydney tuloldalan iskola/ovoda tajekoztaton Lackoval, ez alatt meg majd Orsika pesztralja helyettunk a tobbieket. Na, van itt elet, es ha meg ezek melle DJ Tibi zenelni fog,,, lesz moka-kacagas :)) Tibi egyebkent Zeek ittlete alatt atcuccol Sanyihoz, de nem irok tobbet, mert mar nem fogjatok kovetni. Talan egy konyvben kiadom, eros magyarazo szovegekkel :)))))

1 comment:

Anonymous said...

Huuuuu', nagy a porges "Szilvilandben" ;-)))hogy biiiiiiiroooodd? :-)))
De jo nektek, most kezdodik a nyar!! nalunk nagyon ugy fest, hogy iden ennyi volt :-( Jonnek a begubozos, teli napok...
Ha lesz idotok, jelentkezzetek! Puszi!!oje! :-)E.